Hírmorzsák 2018-01-29 (21:15)

Avery Bradley-t árulja a Pistons. Noah-tól szabadulna a Knicks. A New York Rondae Hollis-Jefferson iránt érdeklődik. Rodney Hoodot a Chicago és a Detroit vinné. Giannis vezeti a PER-listát, a Warriors az első net ratingben. A Boston Larry Nance Jr.-t draftolta volna 2015-ben, de pont előttük kelt el. Ariza egy hetet kihagy (combhajlító). DeAndre Jordan és a Clippers nincsenek közel a hosszabbításhoz. A Cavs kezdi szétválasztani Thomas és LeBron játékperceit.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Detroit Pistons elkezdte árulni Avery Bradley-t - a dobóhátvéd lejáró szerződésű, de egyelőre elég sokat kér érte a Pistons, ezért nem is nagyon tudnak jelenleg egyezségre jutni senkivel.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a New York Knicks meg akar szabadulni Joakim Noah-tól - arról volt már szó a múlt héten, hogy távozott az együttestől, miután volt egy heves szóváltása Jeff Hornacek vezetőedzővel. A Knicksnek valószínűleg ki kell vásárolnia a francia centert, jó eséllyel nem tudják elcserélni - előbbi lehetőségről nem kezdtek még el tárgyalni. Noah egyébként a hírek szerint úgy érzi, hogy hasznos perceket tudna a pályán tölteni egy PO-csapatban is.

Az szintén a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York érdeklődik Rondae Hollis-Jefferson iránt, csak a Brooklyn Nets túl sokat kér a védekező specialista swingmanért. RHJ ára egy első körös pick, és a Knicks jelenlegi draftjoga elég erősen lottery választásnak tűnik, ezért nem akarja feladni azt Steve Mills.

Arról korábban volt szó, hogy a Utah Jazz cserélné Rodney Hoodot, Kevin O'Connor (The Ringer) pedig úgy tudja, hogy a Detroit mellett a Chicago Bulls szeretné leginkább megszerezni a mormonföldiek swingmanjét.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-sorrendet most Giannis Antetokounmpo (30.1) vezeti James Harden (29.5) és a Top3-ba most belépő Steph Curry (29.0) előtt - a legjobb 25 sorrendjét megtaláljátok ezen a linken! A net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) a Golden State Warriors (+8.7), Houston Rockets (+7.7), Toronto Raptors (+7.4) trió áll továbbra is az élen - a teljes listát ezen a linken láthatjátok!

Az előbb már említett Kevin O'Connor értesülései szerint a Boston Celtics a 2015-ös draft 28. helyén Larry Nance Jr.-t akarta kiválasztani, de pont előttük vitte el őt a Los Angeles Lakers a 27. pozícióban. A Celtics RJ Huntert draftolta ezt követően, de őt egy év után ki is tették a keretből, mert már másnak kellett a hely.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni bejelentette, hogy Trevor Ariza hiányozni fog pár mérkőzésről, miután meghúzódott a bal combhajlítója - egy hét múlva vizsgálják meg, hogy pályára léphet-e.

Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint DeAndre Jordan nincs közel a hosszabbításhoz a Los Angeles Clippersszel - mint ismert, a center a nyáron szabadügynök lesz, és egyszer félig már lelépett a csapattól.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers maradt, ahol elkezdik egyre inkább szétválasztani LeBron James és Isaiah Thomas játékperceit. Thomas azt nyilatkozta erről, hogy maximalizálniuk kell a lehetőségeiket, és nem lehet mindig Jamesszel együtt a pályán - Chris Paul és James Harden sincsenek mindig egyszerre fent a parkettán. IT szerint Kyrie Irving sem mindig ugyanakkor játszott eddig, amikor LeBron - ő, James és az egész csapat próbálják kisilabizálni, hogyan tudják a legjobb produkciót nyújtani. Azt tudják, hogy a legtöbbször együtt kezdenek, együtt fejezik be a mérkőzéseket, aztán hogy közben mi van, azzal most kísérleteznek. Még a tanulási fázisban vannak - ő is tanulja a csapatot, LeBronnal egymás játékát, Tyronn Lue pedig azt, hogyan tudja legjobban használni a képességeit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus