Hírmorzsák 2018-01-30 (21:45)

Magic Johnson és Rob Pelinka nincsenek jóban? Blake Griffint a Pistonshoz cserélte a Clippers. Doc Riversék még mindig cserélnék Lou Williams és DeAndre Jordant - úgy érzik, reális esélyük van nyáron LeBron James megszerzésére. Griffin ma este még nem mutatkozik be a Pistonsnál. Nikola Mirotic (egyelőre) mégsem került a Pelicanshez. John Wall 6-8 hétre kiesett (térd). Draymond Green szerint Jaylen Brownt kellene nevezni az All-Star gála főmeccsére. Jabari Parker pénteken visszatérhet. Gallinari 25 meccses kihagyás után játszhat újra ma éjszaka. Irving cseréjét nem LeBron sleppje kezdeményezte. Dan Gilbert hozza a kosárlabdával kapcsolatos döntéseket is a Cavsnél. Isaiah Thomas lett Gilbert kedvence. Nem Love volt a lényeg a csapatmeetingen, hanem hogy kiborult a bili? Mind a 30 csapat ott lesz a Las Vegas-i nyári ligás tornán.

Ma több vezető hír is volt, amikről külön be is számoltunk, rendesen beindult a liga.

A sort természetesen a Blake Griffin-féle cserével kezdjük - minden részletet megtaláltok ezen a linken. Több hír is kapcsolódik a Los Angeles Clippershez és ehhez a lépéshez. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Lou Williamst és DeAndre Jordant továbbra is szeretné elcserélni az együttes. Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Clippers vezetőségében úgy gondolják, hogy komoly esélyük van leigazolni a nyáron LeBron Jamest. Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers nem akart Griffinért mozdulni - mint ismert, az aranysárga-lilák próbálnak úgy manőverezni, hogy két maximum szerződést tudjanak kiosztani a nyáron. Griffin természetesen ma este nem játszik még a Cleveland ellen, ahogy Willie Reed és Brice Johnson se.

Maradjunk még az aranysárga-liláknál, ha már szóba kerültek: Dan Le Batard (ESPN) értesülései szerint Magic Johnson elnöknek gondja van Rob Pelinka GM-mel - előbbi mondja ki az utolsó szót minden döntésnél, Pelinka pedig a napi feladatokat látja el. Le Batard információi szerint Magic gyakorlatilag nem dolgozik, csak be-betéved az irodába, aztán elszór néhány "mindenkit el kell cserélni, gyengén végzitek a munkátokat" monológot - lényegében olyan odaadással végzi a munkáját, mint Phil Jackson tette a New York Knicksnél, minden tényleges, lényegi meló Pelinkáékra marad.

Egy másik főhír volt az este folyamán, hogy Nikola Miroticot a New Orleans Pelicanshez cseréli a Chicago Bulls - részleteket ezen a linken találtok. Adrian Wojnarowski (ESPN) azonban nem sokkal később jelentette, hogy nem tudtak megegyezni a csapatok - Mirotic 12.5 milliós és Asik 10.6 milliós szerződése miatt ez a csere az alapelképzelések szerint nem megy át a pénzügyi szabályokon, azt pedig (egyelőre) nem tudták megoldani, hogy működjön a tranzakció ilyen szempontból is.

A harmadik külön hírt ezen a linken olvashattátok már - a Washington Wizards irányítója, John Wall 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, mert kés alá kell feküdnie, ki kell tisztítani a bal térdét. Azt még nem tudni, hogy ki kerül be Wall helyére az All-Star gála főmeccsére, de a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte Jaylen Brownnak kellene.

A sérülések témakörhöz kapcsolható egy visszatérés: a Milwaukee Bucks játékosa, Jabari Parker zöld utat kapott az orvosoktól, hogy február 2-án, pénteken elkezdhesse a szezont - mint ismert, tavaly februárban másodjára szakadt el a bal ACL térdszalagja. A Philadelphia Sixersnél úgy volt, hogy Joel Embiid játszhat back-to-backen ma hajnalban, a Bucks ellen, ez azonban mégsem történt meg. A Clippersnél Danilo Gallinari 25 mérkőzéses kihagyás után újra pályára léphet farsérülését követően - ma éjszaka a Portland TrailBlazers lesz Doc Riversék ellenfele.

És akkor jöjjön a napi Cavs-csokor, az ohióiak háza tájáról ugyanis ma is jöttek ki nem túl pozitív hírek. Ken Berger (CBS Sports) úgy tudja, hogy két téves hír látott napvilágot Kyrie Irving elcserélésével kapcsolatban. Egyrészt nem LeBron James és az ő képviselői kezdeményezték azt, másrészt Irving ügynökét folyamatosan tájékoztatták a fejleményekről - egyébként ha Irving nem akart volna cserét, nem postázták volna Bostonba. A hírek szerint Dan Gilbert volt a mozgatóerő abban, hogy az irányító a Celticshez került - a Brooklyn picket akarta mindenképpen a tulajdonos, és Berger forrásai szerint ő irányítja az egész franchise-t, ő hozza a kosárlabdával kapcsolatos döntéseket is, nem Koby Altman GM.

Szintén Gilberthez tartozik, hogy a hírek szerint Isaiah Thomas lett a kedvence - ez azért lehet fontos, mert a szezon végén Thomas szabadügynök lesz, Gilbert pedig így hajlandóbb lehet kitömni őt.

Volt egy elég heves szóváltás egy nemrég tartott meetingen, amin Kevin Love került leginkább kereszttűzbe, erről írtunk is. Berger azonban úgy tudja, hogy nem Love volt ott a lényeg, hanem az, hogy több játékosnak is elege lett abból a kultúrából, ami a Cavsnél uralkodik, és aminek egyre nehezebb a részének lenni. A forrás szerint Love hollétét egyébként se titkolta senki, ha bármelyik játékos megkérdezte volna a szakmai stábot, elmondták volna nekik, hol tartózkodott az erőcsatár.

A végére pedig a Las Vegas-i nyári ligás torna maradt, amelyet július 6. és 17. között rendeznek majd meg, és amelyen ott lesz mind a 30 csapat, először az NBA történetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus