Hírmorzsák 2018-01-31 (13:15)

LeBron James nem gondolkodik a Clippersben - szerint érdekes, mennyire máshogy tálalják, ha egy csapat cserél el valakit, és ha egy játékos szerződik más klubhoz. Blake Griffin elbúcsúzott a Clipperstől - a csere után egy kicsit meglepődött. SVG szerint Griffin megéri a kockázatot. Doc Rivers szerint a realitások talaján kellett maradniuk. Harden történelmet írt. Steph Curry és Middleton lettek a hét játékosai. Kevin Love eltörte a kezét (6-8 hét). John Wallt Andre Drummond helyettesíti az All-Star gálán. A Cavs George Hillnél már a kivásárlásról érdeklődött, ha James távozna a nyáron a csapattól. Tyronn Lue nem akarta adni Channing Frye-t Hillért. A Jazznek továbbra is kellene Mirotic. Dave Joerger még a héten visszatér. Dráma a Phillynél az ESPN-nek köszönhetően.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint LeBron James nem nagyon fogja a nyáron fontolóra venni, hogy a Los Angeles Clippershez igazoljon - a Blake Griffin-féle csere után voltak olyan hírek, hogy a Clippers rá akar menni Jamesre a most következő off-szezon során, de Spears forrása szerint igazából ebben a csapat sem hisz, ők is úgy gondolják, hogy LeBron nem számol velük.

James elmondta véleményét a Griffin-cseréről is, aminek szerinte elég érdekes a tálalása. LeBron úgy gondolja, hogy ha elcserélnek egy játékost, akkor az a szöveg, hogy a vezetőség mindent a klub érdekében tett, ha viszont egy kosaras cserél csapatot, akkor egyből elkezdik rá dobálni a sarat, hogy nem hűséges, egy kígyó, nem kötelezi el magát a franchise mellett - elsőkézből ismeri ezt.

Griffin közben elbúcsúzott a Clipperstől, de inkább csak a várostól és a szurkolóktól. Twitteren azt írta, hogy nagyon örül neki, hogy a csapat sikereinek részese lehetett. Los Angeles volt az otthona, mióta a ligába került, és örökké hálás marad a városnak a támogatásért, amit kapott. A szurkolókat is dicsérte, majd rátért arra, hogy készen áll pályafutása következő fejezetére - szeretné a Detroit Pistonst minél tovább segíteni a keleti konferenciában. A tranzakció után még ezt rakta ki twitterre - nem nagyon számított erre a húzásra ő sem.

A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN), hogy úgy gondolkodtak, hogy a legnehezebb egy bizonyított sztárt szerezni az NBA-ben - borzasztóan nehéz megtenni ezt akár csere, akár a szabadügynökpiac útján. Griffin ötszörös All-Star, volt már All-NBA csapat tagja, a liga 15 legjobb kosarasa közé tartozik és még mindig csak 28 esztendős - tudják, milyen sérülései voltak eddig, de úgy érezték, miatta megéri kockáztatni. Ha nem lett volna semmi baja Griffinnek korábban, akkor nem lett volna elérhető, de az ő tehetsége miatt megéri rizikózni, mivel nincsenek olyan helyzetben, hogy Top4 picket szerezzenek a drafton, és onnan húzzanak be egy franchise-játékost.

A másik oldalról Doc Rivers vezetőedző mondta el véleményét. Kérdezték tőle az újságírók, hogy mi változtatta meg a csapat álláspontját azzal kapcsolatban, hogy nemrég még Griffinre akarták építeni a franchise-t, illetve hosszútávon számoltak vele. Rivers azt válaszolta, hogy a Pistons telefonhívása - szerinte őszintének kellett lenniük önmagukhoz, és bár tetszett nekik a keret, amit összehoztak, a rengeteg sérülés és a többi csapat játéka miatt szembe kellett nézniük a realitással. Ha valaki nem elég jó, hogy a legjobbakkal versenyezzen, akkor változtatni kell, lépni kell, ha lehetőség adódik, és meg kell nézni, mit hoz a jövő - ők így tettek.

Lawrence Frank elnök szerint amikor a nyáron azt mondták Griffinnek az 5 éves szerződésének tárgyalásánál, hogy rá akarnak építkezni, komolyan is gondolták - ő a valaha volt egyik legnagyobb Clippers-játékos, ráadásul az egészségi állapotával kapcsolatban semmi kérdőjel nem volt bennük, mert minden információval rendelkeztek, nem aggódtak emiatt. Nehéz döntést kellett meghozniuk, de nagyra értékelik a kapott játékosokat, pickeket és azt is, hogy jóval nagyobb mozgásterük lesz így a továbbiakban.

A Cavshez tartozott a nap egyik kiemelt híre is - ahogy arról reggel már olvashattatok, Kevin Love a bal kezén kézközépcsont-törést szenvedett, amiatt 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, és az All-Star gálát is kénytelen lesz kihagyni. Az All-Star sérülésekhez és pótlásokhoz tartozik, hogy John Wall helyére Andre Drummond került be a csapatba, a Pistons centere helyettesíti a Washington Wizards irányítóját - Adam Silver commish várhatóan a mai napon jelöli ki azt az embert, aki Love helyén játszik majd.

Még mindig maradjunk a Cavsnél: Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Cleveland érdeklődött George Hillnél, hogy ha LeBron lelép a nyáron, akkor hajlandó-e belemenni egy kivásárlásba. Mint ismert, az ohiói alakulat az elmúlt napokban többször is bekerült a hírekbe azzal, hogy a Sacramento Kingsszel tárgyal az irányítóról, sőt, egy időben úgy tűnt, hogy nagyon közel vannak a megegyezéshez - ez most már egyáltalán nem ilyen egyértelmű. Hill jövőre 19 millió dollárt keres, 2019/20-as 18 milliós kontraktusából azonban csak 1 millió dollár garantált, így abból kellene kivásárolni - azt akarta tudni a Cavs, hogy hajlandó-e ebbe belemenni, ha úgy alakul a dolog.

Ugyanide kapcsolható, hogy Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint Tyronn Lue vezetőedző nem akarta, hogy Channing Frye-t belevonják az esetleges Hill-féle üzletbe - mint ismert, Iman Shumpert mellett Frye ment volna a játékosok közül Sacramentóba az eredeti elképzelések szerint.

Ha már a Kings, akkor itt említsük meg, hogy vezetőedzőjük, Dave Joerger ugyan zöld utat kapott az orvosoktól a San Antonio Spurs elleni ájulása után, de ma hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen nem ő, hanem Elston Turner segédedző irányította a gárdát. Joerger elvileg még a héten visszaül a kispadra - péntek éjszaka a Golden State Warriorst fogadja a Kings.

A Houston Rockets sztárja, James Harden történelmet írt ma hajnalban - ő lett az NBA történetének első játékosa, aki úgy szerzett tripla-duplát, hogy 60 pontot szórt a találkozón.

A hét játékosai díjak kimaradtak hétfő estéről: nyugaton a Golden State kétszeres MVP-je, Steph Curry, keleten pedig a Milwaukee Bucks swingmanje, Khris Middleton lettek a díjazottak. Curry a bajnok 3-0-s hete alatt 35.3 pontot és 7.0 gólpasszt átlagolt 56.8%-os triplamutatóval, míg a wisconsiniak húzóembere szintén 3-0-s hetet teljesített csapatával, és neki 25.3 pont, 5.3 pattanó és 63.8%-os mezőnymutató voltak a számai.

Arról a tegnap esti morzsában olvashattatok már, hogy a New Orleans Pelicans és a Chicago Bulls cseréje mégsem zajlott le Nikola Miroticért, Tony Jones (Salt Lake Tribune) pedig úgy tudja, hogy a Utah Jazz továbbra is érdeklődik a spanyol-montenegrói erőcsatár iránt. Jones azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a Utah nem akar első körös picket feladni Miroticért, így pedig nehezen fog megegyezni a Bullsszal.

A végére pedig az ESPN maradt, amely ezúttal a Philadelphia Sixersnél próbált tüzet szítani - Mark Jones kommentátor azt mondta az egyik meccsközvetítés alatt, hogy Brett Brown vezetőedző szerint Markelle Fultz korábbi vállsérülésének pszichoszomatikus hatása van a dobására, lényegében fejben, lélekben nem tudja összetenni újra a mozdulatot. Fultz felkapta a vizet, felírta twitterre, hogy "tényleg senkiben nem lehet megbízni", de Brown azonnal az ESPN-hez fordult, akik elnézést kértek tőle. Szerinte teljesen kiforgatták a szavait, Fultz sérülése mindenki előtt tiszta, és az irányító még mindig érez néha fájdalmat a vállában dobás közben. A vezetőedző azt is elmondta, hogy szerinte teljesen normális volt Fultz reakciója arra, amit hallott, egyáltalán nem haragszik rá emiatt, nem lehet hibáztatni, hogy így érzett, mikor meghallotta, hogy mit mondanak róla.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus