Hírmorzsák 2018-02-01 (10:00)

A Warriors a nyáron leülhet tárgyalni LeBron Jamesszel, ha maximum szerződést tudnak neki adni. LeBron közösségi munkáját díjazta az NBA. Nikola Mirotic és Tyreke Evans sem játszanak a következő napokban, nehogy lesérüljenek. Greg Monroe-t kivásárolta a Suns, többek között a Celtics is érdeklődik a center iránt. McCollum és Kemba Walker ma hajnali (klub)rekordjai. Blake Griffint sokkolta a cseréje, mert twitteren értesült róla - szívesen játszik a Pistonsnál, mert akarták őt. Isaiah Canaan borzalmas bokasérülést szenvedett, ő is kiszállt erre az idényre (is). Marcus Morris csípőjével vannak gondok.

Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a szabadügynökké váló LeBron James a Golden State Warriorsszel is leülhet tárgyalni arról, hogy odaszerződik, és reális esélye is lehet az oaklandieknek a megszerzésére, amennyiben ki tudnak pucolni a sapka alól elegendő fizetést ahhoz, hogy maximum szerződést adjanak neki. Azt is hozzá kell tenni, hogy azért ez egyáltalán nem egyszerű feladat, és a Steph Curry, Kevin Durant, Klay Thompson, Draymond Green, Andre Iguodala ötösből legalább háromtól meg kellene szabadulni hozzá, de Haynes cikkében felmerült a sign-and-trade lehetőség is Thompsonért és Iguodaláért. Az újságíró hozzátette, hogy jelenleg semmi nem utal arra, hogy a bajnok arra készülne, hogy Jamest megszerzi.

Szintén LeBronhoz tartozik, hogy december hónapra megkapta az NBA Cares Community Assist Awardot - szülővárosában, Akronban és Ohióban próbál pozitív változásokat hozni, ezt díjazta a liga.

Két játékost a most következő napokban nem nagyon fogunk látni, de nem sérülés miatt, hanem pont azért, hogy ne sérüljenek le. KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Chicago Bulls Nikola Miroticot ülteti ki a február 8-ai deadline-ig - Fred Hoiberg vezetőedző annyit mondott, hogy kapott egy telefonhívást, hogy ne játszassa a spanyol-montenegrói erőcsatárt, a többit majd meglátják. Adrian Wojnarowski (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies ugyanilyen megfontolásból nem használja most Tyreke Evanst - szinte biztos, hogy ő is távozik jelenlegi klubjától a következő egy hétben.

Volt egy kivásárlás - a Phoenix Suns megegyezett Greg Monroe-val, hogy elválnak útjaik, így a center szabadügynök lesz, ha lekerül waiverről. Az előbb említett Wojnarowski úgy tudja, hogy a Boston Celtics is azok között a csapatok között van, akik érdeklődnek Monroe iránt, és szeretnék majd leigazolni a két nap elteltével.

A nap statisztikáit a Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum hozta, aki 28 pontos első negyeddel nyitott a Chicago Bulls ellen - ez franchise-rekord egy negyedben dobott pontokat tekintve, szezoncsúcs a ligában egy negyedre nézve, és a Bulls ellen még senki nem dobott ennyi pontot egyetlen negyedben sem. McCollum végül 50 pontig jutott 29 perc alatt - ezzel James Harden mellett az egyetlen, aki idén három negyed alatt elérte a félszáz pontot, és Klay Thompson mellett a liga történetében az egyetlen, akinek ehhez elég volt kevesebb, mint fél óra. A másik napi stat Kemba Walkeré, aki 9 triplát vágott ma hajnalban, ezzel ő is klubrekordot döntött.

Megvolt Blake Griffin bemutatása a Detroit Pistonsnál. Az erőcsatár elmondta, hogy twitteren tudta meg, hogy elcserélték, és az jó szó az akkori állapotára, hogy sokkolta a hír. Az NBA és a kosárlabda egy üzlet, de azt bánja egy kicsit, hogy nem tudott előtte senkivel sem beszélni erről, nem közölték ezt vele - elég nehéz feldolgozni, ha twitteren, másokon keresztül tudja meg ezt az ember, főleg ha valaki ilyen hosszú ideig volt egy franchise-nál, mint ő a Clippersnél. Összességében nézve azonban ő ott akar játszani, ahol úgy érzik, hogy szükség van rá, ezért várja már nagyon, hogy a Pistonsnál kosarazhasson.

Sajnos vannak megint sérülések, és ezúttal is kiszállt egy játékos az egész szezonra - a Phoenix Suns irányítója, Isaiah Canaan borzalmas bokasérülést szenvedett ma hajnalban, a Dallas Mavericks ellen, nagyjából olyat, mint Gordon Hayward a szezon első meccsén. A Bostonnál Marcus Morris nagyot esett a New York Knicks elleni mérkőzésen, beütötte a csípőjét, és nem is tért vissza a meccsbe - sem nála, sem Canaannál nem tudni egyelőre, hogy mennyit kell pontosan kihagyniuk. Ugyanez a témakör, hogy a Miami Heat kapott egy 5.5 millió dolláros DPE-t Dion Waiters kiesése miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus