Hírmorzsák 2018-02-01 (21:15)

Jó esélye van a Pelicansnek Greg Monroe-ra. A New Orleans megszerezte Nikola Miroticot. A Nuggets Darren Collison iránt érdeklődik. Joe Johnson cserét kért a Jazztől. Danny Ainge nem fog kapkodni. Jaylen Brown 5-ösre értékeli egy 10-es skálán a Porzingisen bemutatott húzását. Noah a deadline-ig nem tér vissza a Knickshez. A Bucks a Hawksszal tárgyalt Schröderről Eric Bledsoe megszerzése előtt. A Milwaukee 3 évre 54 milliót akart ajánlani Jabari Parkernek, de a kiscsatár maxos szerződést akar. Bemutatták a jövő évi All-Star gála logóját. Goran Dragic helyettesíti az idei All-Staron Love-ot. LeBron a Spurst is meghallgatja a nyáron, ha lesz helyük - a San Antoniót és a Warriorst tartja a legtöbbre a ligában, további négy csapat került még szóba vele kapcsolatban.

Az este híréről külön is beszámoltunk már - Nikola Mirotic a New Orleans Pelicanshez került, minden részletet megtaláltok ezen a linken. Ehhez kapcsolódik, hogy KC Johnson (Chicago Tribune) úgy tudja, hogy Jameer Nelsont nem rakja ki azonnal a Bulls - később lehet, hogy igen, de most megtartanák.

A Pelicanshez tartozik az a hír is, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint már beszéltek is a Phoenix Sunstól kivásárolt Greg Monroe-val, és elég jó esélyeik is vannak a leigazolására, hiszen DeMarcus Cousins kiesésével Monroe kezdőként szerepelhet náluk - olyan hírek is voltak, hogy Tony Allen és Nelson azért kerültek a Bullshoz a Mirotic-féle cserében, mert a New Orleans elkezdett takarítani, hogy legyen rosterhelye Monroe leigazolására.

Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a Denver Nuggets veterán irányítót keres, és több forrás is megerősítette, hogy az Indiana Pacers egyesét, Darren Collisont nézték ki maguknak a coloradóiak.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy Joe Johnson azt szeretné, ha a Utah Jazz egy PO-csapathoz cserélné. Stein úgy tudja, hogy amennyiben ez nem történik meg a deadline előtt, akkor jó esély van rá, hogy a 2016 nyarán 2 évre 22 millió dollárért aláíró swingmant kivásárolják.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge az NBC Sports munkatársának elmondta, hogy szeretnék felhasználni a Gordon Hayward miatt kapott 8.4 millió dolláros DPE kivételüket, folyamatosan tárgyalnak, de nem fognak üzletet kötni csak azért, hogy cseréljenek. Tudják, hogy nem tökéletes a csapatuk, de nem gondolják úgy, hogy óriási problémáik lennének, amiket meg kell oldaniuk, a jelenlegi kerettel is elégedettek.

Szintén a Celticshez kapcsolódik, hogy Jaylen Brownt kérdezték, hogy a ma hajnali, Kristaps Porzingisen bemutatott zsákolását egy 10-es skálán milyennek értékelné - ma reggel már láthattátok ezt a jelenetet a Visszajátszás rovatunkban. Brown azt válaszolta, hogy az ő skáláján ez 5-ös, de csak azért, mert voltak korábban elég nagy húzásai, persze ez is szép volt. Brad Stevens vezetőedző nem örült neki, hogy játékosa ezt ünnepelte ahelyett, hogy visszafutott volna védekezni, amiről annyit mondott Brown, hogy a tréner elég mérges volt, ott kiabált vele.

A cikk elején említett Adrian Wojnarowski értesülései szerint a New York Knicks megegyezett Joakim Noah képviselőivel, hogy a francia center távolmarad a csapattól a deadline-ig - hogy utána mi fog történni, az még kérdés, mert nagyon kevés esély van rá, hogy el tudják cserélni.

A Milwaukee Bucksszal kapcsolatban két hír látott napvilágot Zach Lowe (ESPN) tollából. Egyrészt az, hogy Eric Bledsoe megkaparintása előtt a wisconsiniak az Atlanta Hawksszal tárgyaltak Dennis Schröder megszerzéséről - a Milwaukee egy későbbi első köröst és Monroe-t adta Bledsoe-ért, nagyjából hasonló csomagról beszélgettek a Hawksszal a német játékmesterért is.

Másrészt az is ide tartozik, hogy a Bucks egy 3 éves, 54 millió dolláros szerződéshosszabbítási ajánlatot akart adni Jabari Parkernek, de az ACL-szakadásából holnap visszatérő kiscsatár visszautasította ezt, mert úgy gondolja, hogy maximum kontraktust érő játékos, és lesz is esélye ilyen megállapodást kötni a nyáron, amennyiben bizonyítja a szezon hátralévő részében, hogy egészséges.

A liga bejelentette, hogy a Miami Heat irányítója, Goran Dragic fogja pótolni Kevin Love-ot az All-Star gála főmeccsén.

Ha már All-Star és a liga: az NBA bemutatta a 2019-es Charlotte-i hétvége logóját:

A végére pedig az a LeBron James maradt, akivel a délelőtti morzsát nyitottuk. Akkor arról szólt a fáma, hogy ha a Golden State Warriors olyan helyzetbe hozza magát, hogy maximum szerződést tud adni LeBronnak, akkor leülhetnek vele tárgyalni. Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spursszel ugyanez a helyzet, és bár egy fokkal kisebb szinten, de érdeklődik a Miami Heat iránt is, mert ezt a három franchise-t tartja a legtöbbre a ligában. LeBron emellett a három klub mellett a Los Angeles Lakerst, a Houston Rocketset és a Cleveland Cavalierst sem utasítja el élből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus