Hírmorzsák 2018-02-02 (21:45)

LeBron szerint nonszensz és nem hír a vele kapcsolatos Warriors-pletyka. Kihirdették az All-Star szombat résztvevőit. Greg Monroe a Celticsnél. Aaron Gordont árulja az Orlando. A Spurs Stanley Johnsont és Willy Hernangomezt, a Heat DeMarre Carrollt, a Sixers pedig Lou Williamst nézegeti. A Bulls egy első körösért elcserélné Robin Lopezt. A Cavs még mindig tárgyal a Kingsszel George Hillről. A Pelicans a Mavsszel és a Hawksszal is tárgyalt Omer Asikról. Love kezét nem műtik (8 hét). Isaiah Canaan a következő edzőtáborra teljesen felépül. Skal Labissiere 2-3 hétre out (váll). Lonzo Ball még legalább két meccset kihagy. Tony Parker maradna a Spursnél. Westbrook szerint elfogadhatatlan, ha egy szurkoló a pályára megy. Igazolt a Suns. DeRozan és Steph Curry a hónap játékosai, Ben Simmons és Donovan Mitchell a hónap újoncai, Spoelstra és Stotts a hónap edzői. 

Két hírről beszámoltunk külön is a mai napon. Egyrészt az All-Star szombat résztvevőit kihirdették ma hajnalban - minden részletet megtaláltok ezen a linken. Másrészt Greg Monroe megegyezett a Boston Celticsszel - ennek a részletei pedig ezen a linken olvashatóak.

A napokban felmerült többször is, hogy akkor LeBron James leül tárgyalni a Golden State Warriorsszal és a San Antonio Spursszel ebben vagy abban az esetben, de gyorsan pont került a dolog végére. Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) jelentette először, hogy LeBron senki közelállóval nem beszélt arról, hogy kivel fog leülni a nyáron tárgyalni, majd maga az érintett mondta el a riportereknek, hogy ez a Warriors-féle sztori nem sztori, és a nyári csapatválasztásáról majd ő maga fog nyilatkozni, de egyrészt annak is eljön az ideje, másrészt másra ne hallgassanak. James azt is hozzátette, hogy nem szeretné, ha bárki erről vagy más csapatról kérdezné az idény közben, mert tiszteletlenségnek gondolja a csapattársai irányába - csak a szezonnal foglalkozik, nem azzal, hogy hova megy vagy nem megy.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Kevin Love-nak nem műtik meg a kezét, így 8 hetes kihagyásra kényszerül az erőcsatár - szó volt róla, hogy talán kés alá fekszik, de végül nem így döntöttek. Ugyanez a témakör: Lonzo Ball a Los Angeles Lakers következő két meccsén sem lép pályára MCL-húzódása miatt. Megműtötték a Phoenix Suns szörnyű bokasérülést szenvedő hátvédjét, Isaiah Canaant - elvileg a következő edzőtáborra már teljes értékűként térhet vissza. A Sacramento Kingsnél Skal Labissiere bal válla már január közepe óta húzódik, így 2-3 hét kihagyás vár a magasemberre.

Jöjjenek a cserepletykák ömlesztve. Michael Scotto (The Athletic) értesülései szerint az Orlando Magic elkezdte felmérni az Aaron Gordon iránti keresletet - a floridaiak játékosa korlátozott szabadügynök lesz az idény végén. Szintén Scotto hozta a hírt, hogy a San Antonio Spurs Stanley Johnson és Willy Hernangomez iránt érdeklődik - előbbit akkor draftolta a Detroit Pistons, mikor a Spurs jelenlegi segéd GM-je, Brian Wright az autóvárosiaknál töltötte be ugyanezt a posztot. Továbbra is Scotto: a Miami Heat DeMarre Carrollt nézegeti.

Még egy Scotto: a Chicago Bulls egy első körösért szívesen lepasszolná centerét, Robin Lopezt. Meg még egy Scotto: a Philadelphia Sixers érdeklődik Lou Williams iránt. És egy utolsó Scottótól ma estére: a New Orleans Pelicans a Dallas Mavericksszel és az Atlanta Hawksszal is tárgyalt Omer Asikról - a Mavsnél Wesley Matthewsról volt szó, de Alexis Ajinca is ment volna Dallasba, míg Atlantából Marco Belinellit és Ersan Ilyasovát kapta volna a Pelicans, de természetesen mindegyik üzletben kellett volna adnia első körös picket is, ahogy végül Miroticért is kellett. Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Cleveland továbbra is tárgyal a Sacramentóval George Hillről, az a szál még nem halt el teljesen.

Szóba került a Spurs, úgyhogy térjünk ki még egy kicsit rájuk: Tony Parker Jabari Youngnak (San Antonio Express-News) azt nyilatkozta, hogy szeretne maradni a San Antoniónál - a francia irányító a nyáron oda igazol, ahova akar. Azt is hozzátette Parker, hogy ez természetesen Popovich döntése, de ha csak rajta múlna, akkor mindenképpen maradna.

A Phoenix Suns 10 napos szerződést adott Josh Gray-nek - a NAZ Sunsnál ebben az idényben 31 meccsen 17.9 pontot, 4.0 pattanót és 6.0 gólpasszt átlagolt 42.1%-os triplamutatóval.

Azt ma reggel már láthattátok, hogy a Denver Nuggets egyik szurkolója kicsit felállt Russell Westbrooknak, hogy megmutassa, mennyire örül Gary Harris meccsnyerő triplájának, Westbrook azonban úgy ítélte meg, hogy belemászott az illető az arcába, és ellökte. Megkérdezték tőle, hogy szerinte ez volt-e az egyetlen helyes reakció, amivel megvédhette magát, amire azt mondta, hogy igen. Westbrook úgy gondolja, hogy meg kell tudni védeni a játékosokat - a szurkolók azért vannak a meccsen, hogy élvezzék, de a pályára nem mehetnek be, ez szerinte teljesen elfogadhatatlan. Hozzátette, hogy a liga majd megnézi az esetet, aztán eldönti, hogy mi tévő legyen, de számára ez így nem járja.

A végére pedig a hónap díjai következzenek. A hónap játékosai DeMar Derozan (25.3 pont, 5.9 gólpassz) és Steph Curry (29.5 pont, 5.1 pattanó, 6.7 gólpassz) lettek. A hónap újoncai trófeákat Ben Simmons (17.1 pont, 5.3 pattanó, 6.7 gólpassz) és Donovan Mitchell (22.2 pont, 3.8 pattanó, 3.4 gólpassz) nyerték. A hónap edzői pedig a Miami Heatet irányító Erik Spoelstra (10-5) és a Portland TrailBlazers mestere, Terry Stotts (11-5) lettek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus