Hírmorzsák 2018-02-05 (13:00)

Nem keveset akar Jordanért a Clippers. Blake Griffinről beszélt Stan Van Gundy és Stanley Johnson. Houstonban minden tökéletes, nem akarnak cserélni. Hiányzó-update: Whiteside, Markkanen, Ball, Aaron Gordon, Bell. Devin Bookernek nincs komoly baja. Kemba Walker Dell Curryt nyomta le a csapat-örökranglistán. Jeremy Lin beszélt a rehabjáról. 

Tegnap már említettük, hogy a Clippers és a Trail Blazers tárgyalt DeAndre Jordanről, de ajánlat nem érkezett – Broderick Turner (LA Times) úgy tudja, hogy a Clippers elsőkörös draftjogot és lejárókat akar viszontlátni egy esetleges cserében, ám a dolgukat nehezíti az, hogy Jordannek játékosopciója van a következő idényre, így csak olyan csapatoknak érheti meg átigazolni, ahol szinte biztosan maradna hosszútávon is. 

Blake Griffin még mindig csak ismerkedik a Pistons-szal, Stan Van Gundy vezetőedző el is mondta: nem hazudnak egymásnak, egyelőre a kulcsszituációkban jobban néz ki a csapat Griffin nélkül, mint vele, de azt gondolja, hogy ez természetes, mert bármekkora klasszis is az erőcsatár, neki is idő kell. Stanley Johnson szerint két nap alatt nem lehet csodát várni, mindenkinek új ez a helyzet, ugyanakkor ő személy szerint óriási lehetőségeket lát: Griffinre muszáj figyelnie az ellenfeleknek, így több hely nyílik a periméteren, ugyanakkor ideális alley-oop célpont, ez pedig az ebben a műfajban szintén nem kezdő Andre Drummondnak lehet nagy segítség. 

Houstonban egyelőre csendes az átigazolási szezon hajrája, ami érthető is, hiszen kiválóan szerepelnek. A Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) nyilatkozó Daryl Morey GM elmondta, hogy nem terveznek nagyobb mozgásokat a keretben, mivel amikor a kulcsjátékosaik egészségesek voltak, összesen egy meccset vesztettek. Nyilván nem ugranak el a lehetőség elöl, ha komolyan erősíteni tudják a csapatot, de sapka alatti takarítást biztosan nem fognak végezni, mert az nagyon kevés olyan időszak van egy játékos vagy vezető életében, amikor valami igazán nagyot alkothat, és az idei szezon ilyen. Mike D’Antoni ehhez annyit tett hozzá, hogy persze nagyon sok pletyka kering, de a veteránjaik pontosan tudják, hogy nem fog semmi komoly történni, mert csak arról van szó, hogy mindenki próbálja sütögetni a saját pecsenyéjét. 

Folytassuk hiányzókkal: Hassan Whiteside továbbra is beteg, így kérdéses a játéka a Miami Heat következő, Orlando elleni összecsapásán. Lauri Markkanen első gyermeke születése miatt volt távol a Bullstól, de nem emiatt kell kihagynia a Kings elleni összecsapást, hanem mert az időjárás miatt törölték a járatát. Aaron Gordon még jó ideig nem fog játszani csípősérülése miatt, ez a Magic honlapján jelent meg. A GSW újonca, Jordan Bell a bal bokájával bajlódik, ismét megvizsgálták, és szinte biztosan csak az All-Star gála után térhet vissza a parkettre. Lonzo Ball továbbra is érez valamit a meghúzódott jobb MCL-szalagjában, ezért hasonló menetrend várható nála is, mivel a Lakersnél nagyon vigyázni akarnak arra, nehogy rásérüljön. 

Devin Booker ma hajnalban csípősérüléssel hagyta el a pályát a Hornets elleni negyedik negyedben, miután Cody Zellerrel találkozott, és nem is tért vissza. Az elsődleges vizsgálatok nem mutattak ki komolyabb gondot, viszont Booker már eleve bordasérüléssel játszik, így elképzelhető, hogy nem kockáztatnak vele és kap pár nap pihenőt. 

Az említett Suns-Hornets összecsapáson az utóbbi időben a cserepletykákban is előforduló Kemba Walker írt csapattörténelmet – az idáig csak a Charlotte-ban játszó irányító beszórta 930. tripláját, ezzel megelőzte a vonatkozó örökranglistán Dell Curry-t, Steph Curry édesapját. 

A New Orleans Pelicans lépett, DeAndre Liggins kétéves szerződést kötött velük. A hátvéd már túl volt a 10 napos kontraktusokon, és jó benyomást tett az edzői stábra – Liggins egyébként elég hányattatott időszakon van túl, az elmúlt pár hónapban négy csapatnál is megfordult. 

Jeremy Lin még a rehabját tölti Vancouverben a Nets engedélyével, Ohm Youngmisuk (ESPN) beszélgetett vele. A Brooklyn hátvédje elmondta, hogy egyáltalán nem tervezi, hogy változtat a játékstílusán, ugyanúgy keményen fogja támadni a festéket, viszont a gyógyulási időszak alatt arra fókuszál, hogy a lehető legtöbb lábizmát megerősítse, mert elemezte a játékát, és arra jutott, hogy a felugrások utáni leérkezésekre eddig nem figyelt kellőképpen. Ahhoz, hogy a lehető legkisebb legyen a sérülésveszély, okosabban kell betörnie, ütköznie, felugrania és leérkeznie, ehhez pedig minden izmának rendben kell lennie. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus