Hírmorzsák 2018-02-06 (12:00)

Cserélt a Bucks és a Nets - Cserepletykák: Jordan, Lou-Will, Tyreke Evans, Dedmon - Belinellit kerülgeti a GSW? - Mindenki Nowitzkit dicsérte

A legfontosabb cserepletykáról, a lehetséges Cavaliers-Hornets cseréről már reggel írtunk, részletek ide kattintva olvashatóak. 

Egy csere már biztosan történt tegnap, a Milwaukee Bucks Rashad Vaughnt és egy védett második körös picket küldte a Brooklyn Netshez Tyler Zellerért cserébe. A második körös 2018-as, és akkor kerül át, ha 31-47. hely között lehet vele választani – ha lejjebb zuhan a választási jog, akkor a Bucks 2020-as, korlátozás nélküli második köröse kerül majd át. A Bucks ezzel egyrészt elpostázta Vaughnt, aki nem igazán tudta beverekedni magát a rotációba, másrészt kapott egy használható magasembert, akivel mélyülhet a magasember-szekció, míg a Nets kapott egy fiatal hátvédet, akit ki lehet próbálni, másrészt egy picket, újjáépülő csapatként mindkettő jól fog jönni – és az sem elhanyagolható szempont, hogy a brooklyniak így 3.5 millió dollárral a sapka alá kerültek. 

Folytassuk a pletykákkal: DeAndre Jordan felől korábban a Portland és a Cavaliers érdeklődött, ez a sor pedig Zach Lowe (ESPN) szerint most a Washington Wizards-szal bővült – ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a formálódó csomag elég lesz-e a Clippersnek. Lowe szerint Marcin Gortatot, Kelly Oubre Jr.-t és egy (várhatóan késői) elsőkörös draftjogot adnának a centerért. 

Tegnap mi is írtunk arról, hogy egy GM szerint sok csapat takarítaná kifelé a nagyobb, de felesleges szerződéseket, Adams Himmelsbach (Boston Globe) szerint a Celtics ebben nem akar részt venni, Danny Ainge-ék akkor akarnak lecsapni, amikor ezeket az átvett játékosokat új klubjaik elkezdik kivásárolni. Égető szükségük van olyan játékosra vagy játékosokra, akik a padról beszállva sok pontot képesek dobni, ezért a Celtics fő célpontjai az idén kiváló egyéni szezont futó Lou Williams és Tyreke Evans lesznek. Bostonban abban sem gondolkodnak, hogy rövidtávú hasznokért elsőköröst áldozzanak be, azokat nyáron, nagyobb volumenű játékosmozgásoknál akarják felhasználni. 

Hasonló lejáró szerződésű játékos Derrick Favors, aki 12 millió dollárt keres idén – a Jazz szívesen szabadulna ettől a tehertől, mert Favors ennyi pénzért szinte csak akkor használható, ha Rudy Gobert sérült, a játéka egyáltalán nem illik a francia center mellé. Egyelőre nincs rá nagy kereslet, de ez változhat a későbbiekben. 

A Warriorsnak is szüksége lenne jól dobó wingre, Tim Kawamaki (The Athletic) szerint Tyreke Evansért Pat McCaw-t és egy elsőköröst kellene adniuk, míg a 2007-ben éppen a Golden State által draftolt, Atlantában lejáró szerződéssel rendelkező Marco Belinellinek szintén McCaw lenne az ára, de úgy gondolkodnak, hogy McCaw értéke miatt mellé még Nick Youngot is elpostázhatnák a Hawkshoz – Kawamaki szerint mindkettő lépést azonnal csinálná a GSW. 

Úgy tűnik, hogy George Hill Clevelandbe cserélése végképp kútba esett. A Kings Frye-t, Shumpertet és Derrick Rose-t kapta volna meg, ám takarítani kellett volna a keretből, hogy átvehessék őket, ez pedig nem igazán esett volna egybe a céljaikkal, mely szerint fiatal játékosokat vagy pickeket akartak szerezni. Jason Jones (Sacramento Bee) úgy tudja, hogy az is sokat nyomott a latban a csere elvetésében, hogy Hill a fiatal csapattársainál és a vezetőségnél is nagy népszerűségnek örvend. 

Bár Daryl Morey és Mike D’Antoni is azt nyilatkozta, hogy nem akarnak nagyobb lépéseket csinálni a deadline előtt, Ryan Anderson elcserélése továbbra is napirenden van. Nyáron Carmelo Anthony elvileg azért nem került Houstonba, mert a Knicks nem akarta átvenni Anderson szerződését (idén 19.6 millió, a következő két évben összesen 41.7 millió dollár), és több csapat is megmondta a Houstonnak, hogy két elsőkörös pick az ára annak, hogy valaki átvegye ezt a ballasztot. 

A centerekért egyéként most nagy a kereslet, az Atlanta Hawks centerét, Dewayne Dedmont például a Thunder és a Sixers is szeretné megszerezni. Dedmon karriercsúcsot jelentő 10 pontot és 7.7 pattanót átlagol, ráadásul megtanult triplát dobni, 38.3%-kal céloz kintről – a probléma az ő esetében az, hogy nyáron kiléphet a szerződéséből, így sokat nem fognak feláldozni érte a csapatok, márpedig a Hawks Sean Deveney (Sporting News) szerint egy elsőköröst várna érte. 

A végére pedig Dirk Nowitzki maradt, akinek érdekes jubileumáról már megemlékeztünk délelőtt. A német erőcsatár átlépte az 50 000 játékpercet az alapszakaszban, ez rajta kívül mindössze négy játékosnak (Kidd, Garnett, Karl Malone, Jabbar) sikerült. Edzője, Rick Carlisle szerint az összes sportot figyelembe véve a legfigyelemreméltóbb teljesítmény Nowitzkié, annyira hosszú ideig játszott nagyon magas szinten. Az ellenfél edzője, Doc Rivers egyszerűen őrületesnek és elképesztőnek nevezte az eseményt, és nem tudja elképzelni, hogy ekkora terheléssel reggelente egyáltalán hogyan tud felkelni. Rivers szerint az teszi igazán félelmetessé az 50 000-es számot, hogy a karrierje jelentős részében külön készültek rá az ellenfelek, ami még nehezebbé tette, hogy folyamatosan magas szinten kosarazzon. A Clippers játékosa, az olasz Danilo Gallinari elmondta, hogy ő nem csak az NBA-ben játszott ellene, hanem a nemzeti csapatok tornáin is, vagyis még nagyobb volt a terhelése – szerinte Nowitzki legenda, Hall of Famer, és nekik, Európából érkező játékosoknak minden idők egyik legjobbja. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus