Hírmorzsák 2018-02-07 (13:00)

A Wizards még győzelmek közben is szétesőben - a Beal-Gortat-Wall "szerelmi háromszög". Porzingis 9-12 hónapra kiesett (ACL-szakadás). Cavs-blokk.

A ma hajnal legszomorúbb híréről kora reggel már olvashattatok - a New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis ACL-szakadást szenvedett, műteni kell a bal térdét, és 9-12 hónapos kihagyás vár rá ezt követően. Mivel Porzingis is All-Star lett volna (ráadásul ő is a Team LeBron tagjaként, ahogy az összes eddigi kieső), így Adam Silvernek az ő helyére is ki kell jelölni valakit.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a Knicks érdeklődik Elfrid Payton iránt - a New York GM-je, Scott Perry az Orlando Magicnél volt, amikor a floridaiak ledraftolták az irányítót, és még mindig úgy gondolja, hogy Payton jó védő annak ellenére, hogy a magasabb szintű statisztikák szerint átlagon aluli. Berman úgy tudja, hogy beszélt is a két csapat a játékmester cseréjéről, és kibővítették ezt úgy, hogy Joakim Noah és Bismack Biyombo is belekerüljön a tranzakcióba. Mivel Biyombónak egy évvel rövidebb a szerződése, mint a franciának, így a Knicksnek valószínűleg még valami édesítőt be kell dobnia a cserébe, és Paytonért is adni kell valamit.

Miután a Cavs pocsék formában van újfent, nincs nap, hogy ne jönne ki róluk néhány negatív hír. Tegnap este az látott napvilágot Jason Lloyd (The Athletic) billentyűzetéből, hogy LeBron Jamesnek abszolút semmilyen kapcsolata nincs a jelenlegi vezetőséggel, Dan Gilbert tulajdonossal és Koby Altman GM-mel, akik nem is konzultálnak vele semmilyen szinten, nem is bízik bennük LeBron. Arról korábban is írtunk, hogy bizonyos források szerint Gilbert hozza a kosárlabdával kapcsolatos döntéseket is a klubnál, ezt Lloyd is megerősítette, és azt is hozzátette, hogy James több vezetővel is kiabált azon a bizonyos "Tizedeljük meg Kevin Love-ot" meetingen.

Még két hír tartozik LeBronhoz. Egyrészt az, hogy ő maga is lenyilatkozta, hogy sosem tekintene el no-trade vétójogától - a tegnap esti morzsában olvashattátok már ezt. LeBron szerint nem teheti ezt a csapattársaival, nem hagyhatja őket cserben, miután annyit dolgoznak nap mint nap. Tartozik nekik annyival, hogy függetlenül attól, milyen eredménnyel zárul az idény, ő marad a Cavsnél a szezon végéig.

Másrészt az előbb említett Jason Lloyd információi szerint Kyrie Irving azért kért cserét Dan Gilberttől, mert egyetlen percet sem akart Jamesszel együtt játszani többet.

Ha már Cavs gondok, akkor Isaiah Thomas is megszólalt, ahogy szokta. Az irányító szerint ha nehézségekbe ütköznek, megszűnnek csapatként funkcionálni a pályán - mindenki 1-1-ben akarja megoldani a támadójátékot, védekezésben pedig mindenki magára van utalva, egyedül kell megfognia az emberét. Az Orlando elleni első félidőben jól ment nekik a játék, mindenki boldog volt, tele voltak energiával, szépen járatták a labdát, aztán a fordulás után visszatértek ahhoz a játékhoz, ami miatt az utóbbi időben sorra bukják a meccseiket.

Így sem a Cleveland a legdiszfunkcionálisabb csapat a ligában, hanem a Washington Wizards, amely egy nagyon jó sorozattal felmászott a keleti negyedik helyre John Wall nélkül is, mielőtt ma hajnalban kikapott volna a Philadelphia Sixerstől. Nem is a mai vereség az érdekes ebben, hanem hogy a winning streak alatt voltak érdekes nyilatkozatok, Bradley Beal ugyanis arról ömlengett, hogy mennyire jól jár a labda, mindenkit bevonnak a játékba - sokan vették ezt beszólásnak Wall felé, ami a két játékos eddigi pályán mutatott viszonyát látva nem is lenne meglepő.

Marcin Gortat a február 1-jei, Toronto elleni győzelem utáni tweetjében jelezte, hogy az a siker bizony a csapatnak köszönhető, amiről azt mondta Wall, hogy elég érdekes volt ez számára, és meg is lépődött, mert Gortat a legtöbbször tőle kap gólpasszt, ráadásul olyan labdákat osztogat neki, amiket már csak könnyedén a gyűrűbe kell helyezni utána a lengyel centernek. Gortat annyit válaszolt erre, hogy semmi köze nem volt a kiírásnak Wallhoz - 30 gólpasszt osztottak ki, nagyon élvezték azt a meccset, jól játszottak, ennyi történt, majd feltette a kérdést, hogy akkor ki is támad kicsodát? Nem beszélt még Wall-lal az irányító nyilatkozata óta, pár napja váltották pár szót, de azt hitte, hogy tisztázták a dolgokat, hogy nem róla szólt a tweet, és még sem fordult senki fejében, hogy Wallt támadja.

Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst (mindketten ESPN) jelentették, hogy a Los Angeles Clippers közel áll a hosszabbításhoz Lou Williamsszel. Eddig úgy tűnt, hogy cserélni akarják a deadline előtt, de lehet, hogy most kötnek vele egy hosszútávú kontraktust, amivel majd a nyáron vagy jövőre passzolják tovább.

A Sports Illustrated megszerzett egy példányt Derrick Rose 40 oldalas adidas-szerződéséből, amelynek van néhány érdekes pontja. A kontraktus 14 évre 185 millió dollárról szól - 2012/13-tól 2016/17-ig 12 milliót kapott Rose évente, idén 11 millió üti a markát. További évi maximum 6.25 millió dollár egyéb bevétele lehet az irányítónak, ebből 4.85 millió dollár különböző promóciós rendezvényeken való megjelenésért jár. Az érdekesebb részek ezután jönnek.

Rose bátyja, Reggie Rose évi 250.000 és 300.000 dollár között kap tanácsadóként, Rose legjobb barátja, Randall Hampton pedig évi 50.000 és 75.000 dollár között tehet zsebre ugyanezért a szerepkörért. A sérülések, nem hozott teljesítmény és elszalasztott egyéni díjak miatt nem kellen annyit fizetnie az adidasnak, de van a szerződésben egy pont, ami ezeket felülírja - ha bizonyos promóciós eseményeken részt vesz, teljesen mindegy, hogy mit csinál a pályán, a teljes pénzét kapja a sportszergyártótól. Az adidas ráadásul kiléphetett volna az egész megállapodásból, mikor Rose-t és Hamptont is meggyanúsították azzal, hogy megerőszakolták Rose egyik korábbi barátnőjét, mondván rossz hírbe hozta őket az irányító, mégsem éltek ezzel a lehetőséggel.

A végére pedig a Kék Fény rovat maradt: a Detroit Pistons centerét, Willie Reedet 6 meccsre elmeszelte a liga amiatt a családon belüli erőszak ügy miatt, ami még augusztusban történt. A Játékosok Szakszervezete panaszt nyújtott be emiatt, szerintük túl súlyos ez a büntetés.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus