Hírmorzsák 2018-02-07 (23:15)

Lou Williams 3 évvel meghosszabbította szerződését. Cserélt a Knicks és a Hornets. Pénzügyileg továbbra is a Knicks ér a legtöbbet a klubok közül, csak a Cavs vesztett pénzt a 2016/17-es idény során. Belinellit biztosan cseréli a Hawks. A Nuggets Mudiay mellett Wilson Chandlertől is szabadulna. A Magic Paytont és Hezonját árulja. Carmelo Anthony bokasérülést szenvedett. Tyronn Lue nem tisztázott betegség miatt fejezte be idő előtt az Orlando elleni találkozót.

A nap folyamán beszámoltunk már róla, hogy volt egy csere - a New York Knicks a Charlotte Hornetshez cserélte Willy Hernangomezt, részletek ezen a linken.

Szintén a Knickshez kapcsolódik egy érdekesség - a Forbes becslése szerint 3.6 milliárd dollárt ér a franchise, ezzel továbbra is ők az elsők a Los Angeles Lakers (3.3 milliárd) és a Golden State Warriors (3.1 milliárd) előtt. Az átlagos klubérték 1.65 milliárd dollár, ami 22%-os javulás tavalyhoz képest, és több mint háromszor annyi, mint az 5 évvel ezelőtti adat. Először a liga történetében minden csapat legalább 1 milliárd dollárt ér, a legnagyobb fejlődést az előző évhez képest pedig a Philadelphia Sixers mutatta be, 48%-ot emelkedett a Philly értéke - a teljes listát ezen a linken találjátok a pontos adatokkal. Azt is hozzá lehet tenni, hogy a játékosbérekre és luxusadóra összesen 159 millió dollárt költő Cleveland Cavaliers veszített pénzt egyedül a 2016/17-es szezonban, 6.2 millió dollárt, mindenki más keresett az előző idényben.

A Los Angeles Clippers 3 éves szerződéshosszabbítást írt alá Lou Williamsszel - a jelenlegi szezonnal együtt 4 év alatt 31 milliót keres majd Lou Will, a következő 3 esztendő során 24 millió lesz a bére egyenletesen elosztva, az utolsó évéből viszont csak 1.5 millió dollárt garantált. Hat hónapig most nem cserélhető a kiváló hátvéd, utána azonban igen, és kifejezetten jó megállapodásával többet érhet majd a csapatoknak nyáron vagy a következő deadline-nál.

Jöjjenek a rövid pletykák, amikből ma meglepően kevés volt ahhoz képest, hogy holnap deadline.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint az Atlanta Hawks közölte Marco Belinellivel, hogy magyar idő szerint holnap este 9 előtt új csapata lesz - egyelőre gondolkodnak még az ajánlatok között, de az olasznak költöznie kell a Hawkstól. Az nem újdonság, hogy a Denver Nuggets szabadulna Emmanuel Mudiay-tól, de Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Wilson Chandler utolsó évét sem ők fizetnék ki szívük legmélyebb vágya szerint. Az Orlando Magic Elfrid Paytont és Mario Hezonját árulja, mindkettejüket agresszíven próbálják elboltolni.

Az Oklahoma City Thunder csatára, Carmelo Anthony bokasérülést szenvedett ma hajnalban, a Golden State Warriors elleni mérkőzés első negyedében, de nélküle is simán nyert az OKC - egyelőre nem tudni, hogy csütörtökön, a Los Angeles Lakers ellen pályára léphet-e Melo. A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue egy egyelőre nem tisztázott betegség miatt vonult idő előtt az öltözőbe az Orlando Magic ellen - róla sem tudni semmi biztosat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus