Hírmorzsák 2018-02-08 (12:00)

Pletykák: Evans, Hill, Favors, Jordan, Bradley, Hood. Érik egy Joe Johnson-Wilson Chandler-csere? LeBron MJ mellett, triplarekord a Cavs-Minny-n.

Komolyabb átigazolás nem volt az elmúlt pár órában, így kezdjük a cserepletykák középpontjával, a Cleveland Cavaliers-szel. Reggeli összefoglalónkban beszámoltunk róla, hogy a gárda végre képes volt nyerni a Minnesota Timberwolves ellen, és a meccs után Isaiah Thomas elmondta Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer), hogy ő személy szerint nem nagyon szeretne sehová menni, elege van már a cserékből (korábban a Phoenixtől és a Bostontól is csere útján távozott), ott szeretne játszani, ahol akarják őt. Clevelandben remekül érzi magát, jó esély van egy bajnoki címre, és szeretne ennek a része lenni. 

Shams Charania (Yahoo! Sports) szerint azonban a Cleveland továbbra is aktív a ma esti cserehatáridő előtt. A listájuk élén DeAndre Jordan áll, de szemmel tartják a Jazz játékosát, Derrick Favorst is, mivel a Jordan-csere nem igazán akar megvalósulni, mert a Clippersnek át kellene vennie Thompson és/vagy JR Smith rossz szerződését, és meg kellene elégednie a Cavs saját első körösével. 

Még a Cavshez kapcsolódik, hogy Tyronn Lue dicsérte a török Cedi Osmant, több percet akar neki kiszorítani, mert képes 1-2-3-as poszton is jól védekezni, elől pedig megcsinál mindent, amire szükségük van. Emellett kifejezetten gyors a pályán, és egy újonchoz képest nagyon érzi és érti, mit kell csinálnia. 

Szintén ide tartozik, hogy LeBron James ma hajnalban megelőzte Zydrunas Ilgauskast, és a Cavaliers történetének legjobb lepattanózója lett - emellett övé a klubrekord pontban és gólpasszban is, ilyen kombinációval összesen két játékos rendelkezik: Michael Jordan (Bulls) és Kevin Garnett (Wolves). Ugyanezen a mérkőzésen Andrew Wiggins elérte a 6000 pontot, a liga történetében a hatodik legfiatalabbként - a listavezető egyébként itt is James. 

Mivel Lou Williams nyárig kiszállt a cserepiacról egy szerződéshosszabbítással, így az elérhető és biztosan mozdítható játékszervező, támadó szellemű hátvédek listája két főre csökkent. George Hill iránt már nem csak a Cavaliers, hanem a Houston Rockets is érdeklődik, ám a texasiak egyelőre Ryan Anderson odacserélésében gondolkodnak pár édesítővel, viszont a Kings nem nagyon akar átvenni ilyen szerződéseket, még akkor sem, ha sacramentói származású játékosról van szó. A Kingsnél Hill mellett egyébként Vince Carterről, Kosta Koufosról és Garrett Temple-ről is érdeklődtek Jason Jones (Sacramento Bee) szerint, de konkrét ajánlat még nincs. Tyreke Evansért kis túlzással a fél liga sorban áll, gyakorlatilag biztos, hogy nem marad Memphisben – elképzelhető, hogy egy utolsó percig tartó licitáború indul majd érte. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Grizzlies továbbra is egy elsőköröst kér érte, ám ezt egyelőre sem a Boston, sem a Philly, sem a Denver nem ajánlotta, második köröst és/vagy fiatal játékosokat adnának. 

Avery Bradley is népszerű célpont, a védekezésben ligaelit hátvédért már nem csak a Thunder, hanem a San Antonio Spurs is bejelentkezett, értesült Marc Stein (NY Times). Úgy tudja, hogy Rudy Gay, Danny Green és/vagy kisebb szerződések mennének Los Angelesbe, természetesen draftjognak lennie kell a csomagban. 

Már említettük Derrick Favorst, nos nem ő az egyetlen „veszélyeztetett faj” Utahban, a Jazz aktív a piacon. Shams Charaniának Rodney Hood el is mondta, hogy úgy érzi: a pályafutása ma véget fog érni a Jazznél, mert az utóbbi hónapban teljesen elszigetelődött a csapatban. Ennél konkrétabb helyzetben van Joe Johnson, aki a korábbi hírek szerint már cserét kért, Michael Scotto (The Athletic) szerint pedig a csoportrivális Nuggets szintén eladósorba került kiscsatára, Wilson Chandler lehet az ellenérték. 

Detroitban és Charlotte-ban már túl vannak a deadline nehezén, legalábbis a vezetők így nyilatkoztak. Stan Van Gundy elmondta, hogy hiába kaptak Disabled Player Exceptiont Jon Leuer sérülése miatt, nem nagyon tudják majd azt felhasználni, mert a Blake Griffin-csere miatt jobban kell figyelniük, hogy ne csússzanak be a luxusadóba. Ez egyben azt is jelenti, hogy Stanley Johnson valószínűleg maradni fog, pláne hogy az utóbbi időben nagyot fejlődött a játéka, és Bradley távozásával nagyjából a gárda legjobb periméter-védője lett. Rick Cho, a Hornets GM-je is elégedett azzal, hogy meg tudták szerezni Willy Hernangomezt a Knickstől – egyértelműen ki is nyilvánította, hogy az a dolguk, hogy meghallgassanak minden ajánlatot, de nem árulják aktívan Kemba Walkert.

A fent említett Knicks viszont Porzingis sérülése miatt le is mondott a playoffról, és Hernangomez mellett Courtney Lee-t és Kyle O’Quinnt is szeretnék elcserélni. Ugyanakkor Adam Zagoria (SNY.tv) úgy tudja, hogy Scott Perry GM teljes bizalmáról biztosította Jeff Hornacek vezetőedzőt. 

A Portland a korábbi hírek szerint puhatolózott DeAndre Jordan ügyében, de nagyjából ennyi volt nekik a deadline – bár CJ McCollum neve felmerült több cserepletykában, a GM, Neil Olshey egyértelműen kinyilvánította, hogy a dobóhátvéd nem megy sehová. Még Noah Vonleh-t szeretnék egyébként elboltolni, de szinte semmi kereslet nincs az erőcsatárra. 

Egy örömteli hír Chicagóból: Kris Dunn újra edzésbe állt azok után, hogy január 17-én elsőre ijesztő módon fejelte meg a parkettát. Fred Hoiberg vezetőedző elmondta, hogy nem siettetik a visszatérést, valószínűleg már csak az All-Star szünet után lép majd pályára, mivel gyakorlatilag semmilyen edzésmunkát nem végezhetett, így hosszabb idő újra felépíteni. 

A végére pedig egy NBA-rekord, ami a ma hajnali Cleveland-Minnesota meccsen íródott át: a két gárda összesen 40 triplát szórt be, ezzel átadta a múltnak a Warriors és Dallas 2016. március 25-én összehozott 39-es csúcsát. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus