Hírmorzsák 2018-02-12 (21:15)

LeBron szeret olyan játékosok környékén lenni, akik keményen dolgoznak - Lue is dicsérte az új igazolásokat. Crowder újra élvezi a játékot, mert rendszerben kosárlabdázhat a Jazznél. Prigioni a Knicksnél folytathatja. Brad Stevens úgy készül, hogy Hayward nem játszik ebben az idényben. Több vezető és edző is úgy érzi, hogy a rövidített előszezon miatt van több sérülés. A Clippers első köröst akart Avery Bradley-ért. Kivásárlás-részletek: Joe Johnson, Belinelli, Brandan Wright. Harden vezeti a PER-listát, a Rockets a net rating-rangsort. Greg Oden a BIG3-ben szerepelhet.

Ma délben volt már arról szó, hogy LeBron Jamesnek tetszenek a Cleveland Cavaliers új igazolásai, de James mást is mondott - szeret olyan játékosok körül lenni, akik akarnak játszani és keményen dolgozni. Tudja, hogy sok mindent vár el a csapattársaitól, de saját magától is - próbál minél keményebben játszani, hogy újra esélyük nyíljon arra, hogy bajnoki címet nyerjenek. Tyronn Lue vezetőedző azt mondta, hogy fenomenálisak voltak az új emberek, nagyot harcoltak, és jó volt újra mosolyogni látni az együttest.

A Utah Jazzhez cserélt Jae Crowdernek is jól sikerült az első mérkőzése új csapatában, ami után elmondta, hogy végre újra élvezi a játékot, mert szeret rendszerben kosarazni - ezzel láthatóan voltak gondok a Cavsnél a nagy átalakítás előtt ebben az idényben.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks szeretné leigazolni Pablo Prigionit a játékosok fejlesztésével foglalkozó segédedzőnek - nyáron is felajánlották neki az állást, de akkor visszautasította, hogy a Baskonia vezetőedzője lehessen, onnan azonban a szezon kezdetét követően nem sokkal menesztették. 

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy bár egyre többen pedzegetik a lehetőségét annak, hogy Gordon Hayward visszatér még ebben a szezonban, Brad Stevens vezetőedző nem beszélt még erről játékosával. Stevens azt nyilatkozta, hogy ő úgy áll hozzá, hogy Hayward nem játszik ebben az idényben, így is készülnek, és nem beszéltek egymással arról, hogy másképp történne majd. A Celtics egyébként felhasználta a Hayward sérülése miatt kapott DPE-jét, ettől függetlenül visszatérhetne a kosaras, mert azt egy liga által kijelölt orvos jelentette ki, hogy nem fog játszani ebben az idényben, nem lenne belőle semmi gondja a Bostonnak, ha mégis visszatérne.

Ehhez kapcsolható, hogy több vezető és edző is úgy gondolja, hogy a rövidített előszezonnak köze lehet a több sérüléshez - az egyik meg nem nevezett vezető szerint egyértelmű, hogy amiatt esnek ki többen, hogy felére csökkentették a preseasont. Steve Kerr arról beszélt, hogy ennek a nagy része azért spekuláció - elég jó a mostani menetrend, csökkent a back-to-backek száma, de az biztos, hogy a szezon elején nem álltak készen, és hogy ennek az idény későbbi részére milyen hatása van, azt nem tudja.

Marc Stein (New York Times) a Dunc'd On Basketball Podcastben azt mondta, hogy a Los Angeles Clippers jobban szerette volna elcserélni Avery Bradley-t, mint DeAndre Jordant - első körös picket akartak a hátvédért, csak egyszerűen nem kapták meg. A San Antonio Spurs nagyon szerette volna megszerezni Bradley-t, de túl borsos volt az ára.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Joe Johnson 1 millió dollárról, Marco Belinelli 300.000 dollárról, Brandan Wright pedig 776.000 dollárról mondott le kivásárlásakor.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-listán James Harden áll az élen (30.6), Giannis Antetokounmpo (28.9) és LeBron James (27.6) előtt - a Top25-öt ezen a linken nézhetitek meg. A net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) a Houston Rockets vezet továbbra is (+8.7), de a Toronto Raptors már nagyon ott van rajtuk (+8.5) és a Golden State Warriors már csak a harmadik (+7.6) - a teljes listát ezen a linken éritek el.

A végére pedig a BIG3 maradt, amely bejelentette, hogy a draftján ott lesz Greg Oden is - nem biztos, hogy fog játszani a 3-3 ligában, de elképzelhető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus