Hírmorzsák 2018-02-13 (12:00)

Lillard szerint Donovan Mitchell az év újonca. Embiid és Harden a hét játékosai. Ty Lawsont is nézegeti a Wizards. Derrick Rose szabadon igazolható. Belinelli a Raptors, Bucks, Blazers, Thunder négyest kosarazta ki a Sixers kedvéért. LMA a Denver ellen sem játszik ma este. Isaiah Thomas szerint tegnap volt az első normális edzése ebben az idényben. Tim Hardaway Jr. minél előbb túljutna a gyenge periódusán. Steve Kerr változtatni akart, mert nem nagyon mentek át az üzenetei az előző egy hónapban, ezért hagyta játékosainak az időkéréseket. Jared Dudley szerint 40 pontos zakókkal nem vívhatnak ki tiszteletet az ellenfelektől.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid, illetve a Houston Rockets hátvédje, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Embiid a 3-0-s hét alatt 26.7 pontot, 15.0 pattanót és 2.3 blokkot átlagolt 30.1 perc alatt. Harden 4-0-s hetet teljesített csapatával, ami alatt neki 33.0 pont, 5.3 pattanó, 6.8 gólpassz és 1.25 szerzett labda voltak a számai - 18 triplát dobott ezen a négy találkozón Harden 39.1%-os pontossággal.

A Washington Wizardsnál minden lehetséges irányítót megnéznek, Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Ty Lawsonnal is tárgyalnak, és a beszélgetések folyamatosak a két fél között - volt arról szó tegnap, hogy Derrick Rose-t és Ramon Sessionst is nézegetik, nagyon kell nekik egy egyes. Lawson ezt a szezont a kínai Shandongnál töltötte, ahol 25.8 pontot, 4.3 pattanót és 6.6 gólpasszt átlagolt 35.9 perc alatt.

Az előbb említett Derrick Rose közben lekerült waiverről, így szabadon igazolhatóvá vált - több csapat, a Wizards mellett a Minnesota Timberwolves is érdeklődik iránta, de ajánlatot még senki nem tett neki az ESPN forrásai szerint.

Az Atlanta Hawkstól kivásárolt Marco Belinelli már döntött a Sixers mellett, és elmondása szerint a Milwaukee Bucks, a Toronto Raptors, a Portland TrailBlazers és az Oklahoma City Thunder helyett választotta a Philly-t.

A San Antonio Spurs magasembere, LaMarcus Aldridge ma este, a Denver Nuggets ellen sem lép pályára azért, mert fáj a jobb térde. Állítólag nincs szó sérülésről, betervezett, megelőző intézkedés ez, és az All-Star gálán játszani fog LMA.

A Cleveland Cavalierstől a deadline-nál elcserélt Isaiah Thomas azt nyilatkozta ma hajnalban, hogy jól érzi magát - még nem 100%-os, de egyre jobb állapotban van minden egyes nappal. Thomas szerint a tegnapi volt az első igazi edzése ebben az idényben - majd ma kiderül, hogy milyen lesz a csípője, de boldog, és újra élvezi a játékot.

A New York Knicksnél Tim Hardaway Jr.-nak nem megy, mióta visszatért lábsérüléséből, és maga az érintett is azt nyilatkozta, hogy "bárcsak értékesíteni tudnék egy kib*szott dobást". A dobóhátvédet elmondása szerint nagyon idegesíti a jelenlegi állapot, nincs formában, de muszáj túljutnia ezen minél hamarabb, mert a meccsek jönnek sorozatban, nem kerülhet maga alá a gyenge játéka miatt.

Azt ma reggel már láthattátok, hogy a Golden State Warriorsnál Andre Iguodala tartotta az egyik időkérést - Draymond Green és David West is megtették ezt később. Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ez a játékosok csapata, és ez az első dolog, amit trénerként meg kell értenie az embernek - a jó irányba kell terelgetniük a játékosokat, de nem kontrollálhatják őket, a kosarasok döntenek a saját sorsukról, és miután az előző egy hónapban nem igazán koncentráltak, ez jó ötletnek tűnt számára. Kerr elmondta, hogy egyáltalán nem akartak tiszteletlenek lenni a Phoenix Sunsszal, egyszerűen próbálta eljuttatni az üzeneteit a játékosainak, ami az elmúlt egy hónapban egyáltalán nem sikerült. A játékosok belefáradtak a hangjába, ő is, úgyhogy a szakmai stábbal úgy döntöttek, hogy ez egy jó este lehet arra, hogy egy kicsit másképp csinálják a dolgokat, a kosarasok pedig jól reagáltak erre.

A Suns veteránja, Jared Dudley szerint ez tiszteletlenség volt a Warriors részéről, de talán nem is érdemelnek tiszteletet. 40 pontos vereséget szenvedtek, és ilyenkor senki nem fogja őket tisztelni, de rajtuk múlik, hogy változtassanak.

A végére pedig Damian Lillard maradt, aki azt nyilatkozta, hogy szerinte Donovan Mitchellnek kellene nyernie az Év Újonca trófeát. Lillard szerint nem is az a lényeg, hogy milyen statisztikákat hoz Mitchell, hanem az, hogy milyen befolyása van a csapatára - lényegében ő a vezér, amit egy elsőéves kosarasnál nagyon ritkán látni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus