Hírmorzsák 2018-02-13 (21:15)

Wade nem akar olyan parádét a visszavonulása körül, mint Kobe. JR Smith a szezon első felében többször is meg akarta kérni Lue-t, hogy cserélje már le. Brandon Jennings a G-Ligában. Emeka Okafor még 10 napra a Pelicansnél. Boris Diaw nem tér vissza az NBA-be. Negatív ligacsúcsot állított fel a Suns. A Celtics-Cavs az elmúlt 5 év legnézettebb vasárnapi meccse volt. Válnak a Spurs tulajdonosai, de nem adják el a klubot. A Heat és a Rockets is kitett egy játékost.

A Miami Heat visszatérő ikonja, Dwyane Wade Jorge Sedanóval (ESPN) leült beszélgetni a visszavonulásáról, amiről azt mondta, hogy nem annyira nárcisztikus, hogy olyan hajcihőt akarjon a befejezése körül, mint tette azt Kobe Bryant, nincs rá szüksége. Nem azt mondja, hogy Kobe nárcisztikus, kiérdemelte és szüksége is volt arra az egészéves parádéra, de ő nem tudja azt mondani, hogy neki ez kéne, ő egyszerűen nem ilyen. Majd ha eljön az idő, azt a saját módján fogja bejelenteni - reményei szerint tovább tud lépni, és az emlékeiből tud majd táplálkozni azt követően. Évről-évre gondolkodik csak a dolgokban, majd a nyáron megnézi, hogyan érzi magát, de az biztos, hogy marad a Heatnél pályafutása végéig.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy a szezon korábbi szakaszában többször is volt olyan, hogy oda akart menni Tyronn Lue vezetőedzőhöz, hogy annyira pocsékul játszik, hogy cserélje már le. Nem tette, és a szokásos hozzáállását vette el - ha kételkedik valamiben, akkor inkább dob.

Jöjjenek a rostermozgások. A Miami Heat stretch provision segítségével kivásárolta AJ Hammonst, aki így a következő három idén során egyenként 350.000 dollárral nyomja majd a floridaiak sapkáját. A Houston Rockets Troy Williamst tette ki keretéből, hogy le tudják igazolni Joe Johnsont. A New Orleans Pelicans ad egy második 10 napos szerződést is Emeka Okafornak - a center három meccsen 5 pontot, 5.7 pattanót és 1.7 blokkot átlagolt a csapatnál.

Ugyanide tartozik, hogy Brandon Jennings befejezte kínai kiruccanását, 13 meccsen 27.9 pontot, 5 pattanót és 6.7 gólpasszt átlagolt a Shanxinál, és aláírt a G-Ligába. Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Milwaukee Bucks fiókcsapata, a Wisconsin Herd le is hívta waiverről, így náluk fog játszani Jennings.

A Le Parisien értesülései szerint hiába érdeklődik több NBA csapat is Boris Diaw iránt, a francia játékos a Levallois Metropolitans-nél fejezi be a szezont - mint ismert, van NBA kilépési lehetőség szerződésében, amelyet március 1-ig használhat fel.

A Phoenix Suns ma hajnalban negyedik legalább 40 pontos vereségét gyűjtötte be ebben az idényben, ezzel beállította az 1970/71-es Cleveland Cavaliers rekordját. Ha már rekordok, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a most vasárnapi a Celtics-Cavs mérkőzés a legnézettebb vasárnapi találkozó volt az ABC-n az elmúlt 5 évben. A vasárnapi meccseket egyébként 32%-kal többen nézik, mint tavaly.

A végére pedig a San Antonio Spurs maradt - a tulajdonosok, Holték válnak, de közleményük szerint nincs veszélyben a franchise, és nem is fogják eladni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus