Hírmorzsák 2018-02-16 (13:00)

Adam Silver világos üzenetet küldött a GM-eknek - Magic Johnson eligazította LaVar Ballt - Barkley részegen játszott egy meccsen - Hardené a nap statja.

Kezdjük a mai Morzsát Adam Silverrel, aki a Lakers büntetéséről beszélt - ahogy arról korábban írtunk, a liga 50 ezer dollárra büntette a Los Angelest tampering miatt, tehát mert nem megengedett módon kommunikáltak más játékosokkal, játékosokról.  Silver elmondta, hogy mindig örömmel hallja, amikor Magic Johnson vagy mások azt mondják, hogy mennyi tehetséges fiatal van a ligában, de ennyi kommentár elég. A Lakersnél már a közelmúltban is volt ilyen probléma, de ismét hangsúlyozta, hogy az ismételt büntetés üzenet az egész ligának: ne beszéljenek más csapatok játékosairól. 

Magic Johnson egyébként azt nyilatkozta, hogy eleinte támogatták LaVar Ball üzleti elképzeléseit, azonban a Luke Waltonnal szembeni negatív kommentjei miatt jelenleg nem egyszerű a helyzet. Ő személy szerint egy elég speciális kapcsolatban van Lonzo Ball apjával, akinek meg kell értenie, hogy ők a legjobbat akarják a fiának. 

A Lakershez kapcsolódik, hogy a New Orleans Pelicans elleni meccsen kiállított Luke Walton és Isaiah Thomas esetében kezdeményezik a ligánál a technikai hibáik utólagos eltörlését. 

Az All-Star miatt előkerültek könnyedebb témák, Charles Barkley például a Jimmy Kimmel Showban elmondta, hogy egy alkalommal ittasan játszott le egy NBA-meccset. Egy reggel az ügynöke azzal hívta, hogy a Philly elcserélte a Los Angeles Lakersbe, ő pedig a barátaival nem kicsit felöntött a garatra az örömhír hallatán. Később aztán jött a feketeleves: az ügynöke megint hívta, hogy elmondja: a 76ers visszamondta a dealt - mivel aznap meccs volt, pályára lépett, de elmondása szerint nagyon kevésre emlékszik... Az interjú:

Klay Thompson 2019-ben szabadügynök lesz, de már idejekorán kinyilvánította, hogy a Golden State-ből akar visszavonulni, vagyis ha rajta múlik, hosszabbítani fog a csapattal. Egész pályafutása alatt egy gárdánál akar szerepelni, ez pedig nagyon kevés embernek jön össze a profi sportokban, ő egyike akar lenni ezeknek a játékosoknak. Szerencsére az elképzelése egybevág Bob Myers GM véleményével is, aki elmondta Mark Medinának (San Jose Mercury News), hogy a keret egyik legfontosabb játékosának tekinti Thompsont. 

James Hardené a nap statisztikája: a Houston Rockets hátvédje ebben az évben vezeti a PER-ranglistát az All-Star szünetben. Érdekesség, hogy az elmúlt hat évben ő a hatodik ilyen kosaras, az elődjei időrendben: LeBron James, Kevin Durant, Anthony Davis, Stephen Curry és Russell Westbrook.

Minnesotában a mai hajnali, Lakers elleni meccs előtt különleges zászlót húztak fel a csarnok mennyezetére, a korábban elhunyt vezezőedző-GM-elnökre, Flip Saundersre emlékezve. A családhoz csatlakozott Chauncey Billups, Sam Cassell és Latrell Sprewell is, és történeteket meséltek Saundersről. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus