Hírmorzsák 2018-02-19 (21:45)

Ben Simmons azt sugallja, hogy a Sixers a nyáron rámegy LeBronra? Wade esett neki először Love-nak a Thunder elleni hiányzása miatt. A liga gondolkodik az 1-16 PO-on és az All-Star draft közvetítésén. LMA és Horford kelt el utoljára az idei AS-drafton. Jimmy Butler azért nem játszott a gálán, mert fáradt volt - Lou Williamsnek nem nagyon jött be ez. A Kings 2022-ben vagy 2023-ban AS gálát rendezne - jövőre Mumbaiban és Dubaiban játszhatnak előszezonmeccset. Frye-nak vakbélműtétje volt. A Timberwolvesnak nem kell Rose. Hornacek lökte meg Noah-t kettejük balhéjában. A Netsnek a közeljövőben új kisebbségi tulajdonosa lesz - február 26-án Drazen Petrovicra emlékeznek. Tiago Splitter visszavonult.

Egy nem túl konkrét hírrel kezdjük a ma esti morzsát - a Philadelphia Sixers 2016-os 1/1-ese, Ben Simmons kirakott egy képet instagramra, hogy "június 30-a, éjszaka... Klutch". Mivel a képen rajta van LeBron James is, aki Simmonshoz hasonlóan a Klutch Sportsnál van, így elkezdtek kombinálni az újságírók, hogy ezzel arra utalt az ausztrál, hogy akkor a Sixers rá fog menni LeBronra a nyáron.

LeBron miatt maradjunk még a Cavsnél: Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) információi szerint nem Isaiah Thomas, hanem Dwyane Wade volt az első, aki felkérdezte Tyronn Lue vezetőedzőt, hogy miért távozott Kevin Love arról a bizonyos Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésről, majd miért nem ment másnap edzésre - ezekre a kérdésekre egyébként Love azonnal válaszolt. Koby Altman GM azt mondta, hogy nem emiatt cserélték el Wade-et a deadline-nál, hanem azért, mert nem illett a csapatba, de Vardon úgy tudja, hogy James is fellélegzett kicsit amiatt, hogy Wade-et a Miami Heathez postázták az ohióiak.

Adam Silver commish több dologról is beszélt az All-Star hétvége alatt. A főmérkőzés után azt nyilatkozta Silver, hogy fantasztikus volt a meccs, és nagyon köszöni ezt a játékosoknak. Azt is hozzátette, hogy jövőre valószínűleg közvetíteni fogják az AS-draftot is. Másrészt arról is beszélt a liga vezetője, hogy gondolkodnak az 1-16 PO-on, azaz azon, hogy ne a két főcsoport 8-8 legjobb csapata jusson a rájátszásba, hanem a 16 legjobb mérleggel rendelkező együttes. Silver szerint előfordulhat, hogy a liga két legjobb csapata a főcsoportdöntőben találkozik, és az az érdekük, hogy a két legjobb gárda játssza a döntőt.

Ehhez az előbb említett All-Star drafthoz tartozik, hogy az idei kiválasztásnál LaMarcus Aldridge és Al Horford kelt el utolsónak. LMA annyit mondott erről Chris Haynesnek (ESPN), hogy nem játszik látványosan, úgyhogy teljesen rendben van ez, de mivel ott vannak a gálán, így nem nagyon számít, hanyadikként választották ki őket - azért is hálásnak kell lenniük, hogy ott lehetnek, és emiatt is boldognak kell lenniük.

Még mindig az AS-gála: a főmeccsen nem lépett pályára Jimmy Butler, és bár felmerültek olyan pletykák, hogy ez a Los Angeles-i éjszakai életnek köszönhető, maga az érintett és a Team Steph Curry vezetőedzője, Mike D'Antoni is elmondták, hogy Butler egyszerűen fáradt volt, nem érezte úgy, hogy megvannak a lábai ahhoz, hogy játsszon, ezért nem került pályára, és egyébként szombaton sem edzett. A gáláról lemaradó Lou Williams azért ráírt Butlerre twitteren, hogy "ez komoly, haver?".

Szintén az All-Star gálához kapcsolható, hogy Ryan Lillis (Sacramento Bee) értesülései szerint Sacramento megpályázza a 2022-es vagy a 2023-as gála rendezését - Vivek Ranadive és a Kings február 23-án fogják hivatalosan is bejelenteni, hogy indulnak az AS hétvégéért. Ha már a Kings, akkor itt lehet megemlíteni azt is, hogy Adam Silver arról is beszélt, hogy Mumbaiban lehet majd nem sokára előszezonmeccs - állítólag 2019-ben lépne pályára Indiában a Sacramento, és ez a túra tartalmazna egy találkozót Dubaiban is.

A Los Angeles Lakersnél Channing Frye vakbélműtéten esett át pénteken - ezen a hétvégén tér vissza LA-ba, akkor lehet tudni, hogy mennyit kell majd kihagynia. 

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Sid Hartmannek (Star Tribune) azt nyilatkozta, hogy nem véletlenül tartottak egész évben egy helyet üresen az állományban, hogy ha van valaki, akiről úgy gondolják, hogy megfelelő lenne a csapatba, elérhető, és tudnak is neki játékidőt biztosítani, akkor le tudják szerződtetni, de jelenleg nincs ilyen ember a piacon - lényegében cáfolta azokat a pletykákat, hogy ők leigazolnák Derrick Rose-t.

Stefan Bondy (New York Daily News) jelentette, hogy azon a bizonyos edzésen, amin összeveszett Joakim Noah és Jeff Hornacek vezetőedző, és ami után a francia centert el is tanácsolták a csapattól, a tréner lökte meg játékosát - Noah nehezményezte, hogy keveset játszik, erre jött a reakció Hornacektől, de a feleket szétválasztották, mielőtt ütésig fajulhatott volna a történet.

A Brooklyn Netshez két hír tartozik, egyrészt a 25 éve elhunyt Drazen Petrovicra fognak emlékezni február 26-án - a Chicago Bulls elleni találkozón az első 10.000 néző ezzel a figurával lesz gazdagabb. Másrészt a NetsDaily forrásai szerint ezen vagy a következő héten hivatalos lehet, hoy Joe Tsai megveszi a franchise 49%-át 1.13 milliárd dollárért - Mikhail Prokhorové marad a teljes Barclays Center, de Tsainak opciója lesz arra, hogy 2022-ben átvegye a klub irányítását.

A 33 esztendős Tiago Splitter bejelentette visszavonulását.

A végére pedig egy kis statisztika maradt: az All-Star hétvége előtt négy csapat is a legjobb 10-ben volt a támadási és védekezési hatékonyság alapján, a Golden State Warriors, a Toronto Raptors, a Houston Rockets és az Oklahoma City Thunder is Top10-es OFF és DEF Rtg-gel (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok) rendelkezett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus