Hírmorzsák 2018-02-20 (22:30)

Shaq elnézést kért Kobe-tól azért, ahogy viselkedett vele, mielőtt 2004-ben elváltak útjaik. Paul George-nak tetszett, hogy Los Angelesben mennyire szerették a szurkolók. A Hornets nem hosszabbít Rich Chóval, Mitch Kupchak lehet a Charlotte GM-je nyártól. A Raptors nem akarja leigazolni Vince Cartert ebben az idényben. Cuban megmondta a Mavs-játékosoknak, hogy jobb a csapatnak, ha minél többször kikapnak. Az idei All-Star gálát ugyanannyian nézték, mint a tavalyit, a helyi TV-k nézettségi adatai azonban jobbak, mint az előző idényben. 10 napos szerződések az egész ligában.

A Charlotte Hornets bejelentette, hogy nem fognak új szerződést adni Rich Chónak, akinek a szezon végén lejár a szerződése a franchise-nál. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a csapat a Los Angeles Lakers korábbi GM-jét, Mitch Kupchaket próbálja majd megszerezni a nyár folyamán - azt szeretnék ha együtt dolgozna Buzz Petersonnal, a jelenlegi segéd GM-mel.

Maradjunk még a közvetve megemlített Lakersnél: Paul George kapta a "We want Paul" skandálást a Los Angeles-i All-Star gálán, illetve az azt megelőző média napon - mint ismert, a kiscsatárt a nyár óta rendszeresen szóba hozzák az aranysárga-lilákkal. Az Oklahoma City Thunder játékosa azt nyilatkozta erről, hogy természetesen jó volt hallani, hogy a szurkolók szeretnék őt a csapatban tudni, nagyon tetszett ez neki, hazudna, ha azt mondaná, hogy nincs így. George szerint mindenkinek jó érzés, ha azt éreztetik vele, hogy szeretik és szükség van rá.

És még mindig a Lakers, de a múlt: Shaquille O'Neal elnézést kért Kobe Bryanttől azért, ahogyan a kapcsolatuk alakult, és amilyen szerepe volt abban, hogy 2004-ben felbomlott a kettősük. Shaq saját elmondása szerint a 2009-es All-Star gála után jött rá arra, hogy valamit elrontott - ekkor nyerte meg az MVP-díjat Bryanttel közösen. Azt is elmondta, hogy nem kell az a nagy sírva összeölelkezés, amit Magic Johnson és Isiah Thomas csináltak nemrég, de nagyon köszöni azt a pillanatot - sok mindenen ment akkoriban keresztül, és rájött, hogy nyert ugyan három bajnoki címet négy döntőből Bryanttel, de finoman szólva sem viselkedett megfelelően egykori csapattársával szemben.

Arról külön beszámoltunk már, hogy két egykori körmendi légiós, Trey McKinney-Jones és Walter Lemon Jr. is 10 napos szerződést kapott - előbbi az Indiana Pacerstől, utóbbi a New Orleans Pelicanstől. További 10 napos megállapodásokat is kötöttek ezen a napon. A New York Knicks azzal a Troy Williamsszel egyezett meg, akit a Houston Rockets a múlt héten rakott ki azért, hogy le tudja igazolni Joe Johnsont.

A Phoenix Suns Shaq Harrisonnal fog szerződést kötni, és Josh Gray-től fognak megválni, hogy a G-Ligában, a Northern Arizona Sunsnál 11.1 pontot, 4.6 pattanót és 3.4 gólpasszt átlagoló Harrison beférjen a 15 fős keretbe. A korábban az NBA-ben több együttesnél is megforduló Brandon Rush a Portland TrailBlazersnél folytatja, jelen állás szerint egyelőre 10 napig. Az előbb a Milwaukee Buckstól, majd a Brooklyn Netstől elcserélt, a Pelicans által pedig kitett Rashad Vaughn pedig az Orlando Magichez írt alá.

Jöttek információk nézettségi adatokról is. Egyrészt az idei All-Star gála főmeccse 5.1-es mutatót ért el a TNT-t és a TBS-en - tavaly ugyanilyen statisztikát produkált a vasárnapi mérkőzés, ami visszalépés volt a 2016-os gála 5.4-es adatához képest, viszont 2002 óta a legmagasabb az idei statisztika, ha csak azokat az éveket nézzük, amikor volt téli olimpia is. Azt is hozzá kell tenni, hogy az idei Pro Bowlt (5.9) és a tavalyi MLB All-Star gálát is többen nézték (6.5), viszont az ugyanazon a napon rendezett Daytona 500 ugyanilyen nézettségi mutatót ért el.

Ugyanide tartozik, hogy a helyi TV-k nézettsége egyelőre átlagosan 7%-kal nőtt az előző idényhez képest - a Golden State Warriors, a Cleveland Cavaliers, az Oklahoma City Thunder és a San Antonio Spurs iránt volt a legnagyobb az érdeklődés tavaly, és ez így van most is, mind a négy gárdát többen követik ebben a szezonban, mint 2016/17-ben. 17 csapatnál nőtt a nézettség, 10-nél csökkent, a Memphis Grizzliesnél, a Torontónál és a Utah Jazznél pedig nem elérhető az adat.

Josh Lewenberg (TSN) értesülései szerint a Toronto Raptors ebben az idényben nem fogja leigazolni Vince Cartert - a veterán legenda jelenleg a Sacramento Kings játékosa, de a kaliforniai együttes kivásárolja, ha ez a kívánsága. Lewenberg úgy tudja, hogy volt szó a Raptors ikonjának visszaviteléről, de végül úgy döntött a kanadaiak vezetősége, hogy nem szerződtetik Cartert akkor sem, ha elérhető lesz. Azt szeretnék Masai Ujiriék, ha ez az év a mostani csapatról szólna, az ő eredményeikről, nem arról a felhajtásról, ami Air Canada visszatérésével együtt érkezne a klubhoz.

A végére pedig a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban maradt, aki a Dr.J's Show-ban elárulta, hogy együtt vacsorázott a minap néhány játékosával, és azt mondta nekik, hogy mivel nem tudnak a rájátszásért harcolni, ezért az a legjobb a klub szempontjából, ha elveszítik a meccseket. Cuban szerint Adam Silver commish biztos nem örül, hogy ezt hallja, de leült a kosarasokkal, elmagyarázta nekik a helyzetet, és fel is vázolta a jövőbeli terveket nekik. Elmondta, hogy nem akar még egy szezont tankolni, de úgy érzi, hogy az őszinteség fontos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus