Hírmorzsák 2018-02-22 (12:00)

LeBron James nem szeretné, hogy Top16 rájátszás legyen a konferenciák eltörlésével. Kawhi Leonard szezonjának vége? Igazolt egyet a Cavs. Reggie Jackson már futhat és dobálhat. Jonathan Isaac közel a visszatéréshez. Avery Bradley ágyéksérülése az egész szezonban hátráltatni fogja a Clippers játékosát. Dirk Nowitzki elmondta véleményét a Mavs vezetőségében zajlott szexuális zaklatás ügyekről. Előszezonmeccset rendez Seattle.

Arról külön beszámoltunk már ma reggel, hogy Gregg Popovich elmondása szerint nagyon meglepődne, ha Kawhi Leonard ebben az idényben pályára lépne - minden ehhez kapcsolódó részletet megtaláltok ezen a linken.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James nem nagyon szeretné, hogy 1-16 PO legyen konferenciákra bontott rájátszás helyett - James Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) azt mondta, hogy szerinte jól felépített a liga a PO-okat tekintve. LeBron szerint minden korszaknak megvoltak a domináns csapatai - a 80-as években a Lakers, aztán a Boston, aztán a Chicago Bulls, majd jött a San Antonio Spurs, nekik is megvoltak a jó éveik Miamiben, most pedig a Golden State Warriors nőtt a többi csapat fölé. James szerint ez a korábbi PO-okkal kapcsolatban is sok mindenen változtatna, mert sokan elkezdenék, hogy akkor ha ez a csapat azzal a nyugati együttessel találkozott volna, mi lett volna. Szerinte az All-Star mérkőzéshez hozzá lehetett nyúlni, bebizonyosodott, hogy jót tett ez a gálának, de a rájátszással kapcsolatban nem kellene őrültségekbe belemenni. Ott a keleti főcsoport meg a nyugati konferencia, mindkettőnek megvan a bajnoka, és néha az egyik, máskor pedig a másik nyeri a finálét.

Ha már LeBron, akkor maradjunk a Cavsnél, amely 10 napos szerződést adott Marcus Thorntonnak, aki idén 18.8 pontot átlagol a G-Ligában.

A Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson zöld utat kapott a könnyed futásra és a dobálásra, emellett tovább erősíti bokáját - december 26-án szenvedett súlyos bokasérülést, abból lábadozik. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy Jackson mikor térhet vissza, nem akar időpontot mondani a Pistons ezzel kapcsolatban - majd állapotának javulása alapján folytatják a rehabot, és ettől függ, mikor láthatjuk újra a pályán.

Az Orlando Magic újonca, Jonathan Isaac viszont közel áll ahhoz, hogy két hónap után újra parkettára kerüljön - Frank Vogel vezetőedző elmondta, hogy a csatár a Lakeland Magicnél edz és játszik a közeljövőben, ami a rehab része.

A Los Angeles Clippers trénere, Doc Rivers elmondta, hogy Avery Bradley ágyékhúzódása valószínűleg a teljes idényen keresztül zavarni fogja a hátvédet, és minden mérkőzésen 50-50% lesz, hogy tud-e játszani vagy sem. Rivers elmondása szerint azon is gondolkodtak, hogy pár hétig pihentetik Bradley-t, de az sem segített volna semmit, ugyanilyen helyzetben lettek volna utána is.

Arról tegnap délután beszámoltunk már, hogy a Dallas Mavericksnél szexuális zaklatás botrány van, és Dirk Nowitzkit is megkérdezték erről az újságírók, aki elmondta, hogy undorító és csalódástkeltő volt számára az, amit a Sports Illustratedben olvasott - teljesen lesokkolta néhány részlet. A német azt is hozzátette, hogy nagyon szomorú, hogy az ő franchise-ánál ilyen történt, de reményei szerint a nyomozók kiderítenek minden kis részletet, hogy mi is történt pontosan.

A végére pedig Seattle maradt, amely egyelőre franchise-t nem kap, de egy előszezonmeccset igen - Ailene Voisin (Sacramento Bee) értesülései szerint nincs még meg ugyan a szerződés, de október 6-án a Golden State Warriors és a Sacramento Kings csapnak össze a városban, ahol 2008 óta nem volt NBA találkozó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus