Hírmorzsák 2018-02-23 (14:00)

LeBronnak nem akar no-trade-et adni a Cavs idén nyáron? A Cleveland figyeli a kivásárolt játékosok piacát. Larry Nance Jr. az édesapja mezszámában fog játszani. A Cavs egy litván center iránt érdeklődik. Bradley-nek sportsérve van. Gallinari kézsérülést szenvedett. Embiid megpróbálta rábeszélni Giannist, hogy legyen a Sixers játékosa. Antetokounmpo nem igazán tudja elképzelni magát, ahogy Los Angelesben játszik. A liga kiküldött egy hivatalos levelet a csapatoknak a megfelelő munkakörnyezet megteremtéséről. Michael Porter Jr. újra játszhat.

Howard Beck (Bleacher Report) értesülései szerint többen úgy gondolják, hogy az lehet az egyik kardinális kérdés LeBron James új Cavses szerződésénél, hogy kapjon-e no-trade vétójogot vagy sem. Beck egyik forrása szerint teljesen esélytelen, hogy Dan Gilbert tulajdonos megadja Jamesnek ezt a no-trade-et, illetve hogy hagyja, hogy LeBron diktálja a feltételeket.

Jöjjenek Cavses rövidhírek. Egyrészt azért is igazolták le Marcus Thorntont egy 10 napos szerződéssel, hogy elérjék csütörtökig a ligaminimum 13 fős keretlétszámot. Tyronn Lue természetesen nagyon dicsérte Thorntont, hogy milyen jó volt a G-Ligában, de Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a kivásárolt játékosok piacát is figyelik az ohióiak.

Másrészt Larry Nance Jr. az édesapja 22-es mezszámában fog játszani, amit visszavonultatott már a klub, de apuka megengedte, hogy a fia viselheti - maga az érintett azt mondta, hogy egész életében 22-esben játszott, nem is lehetne boldogabb. Harmadrészt pedig szeretnék, ha a nyáron az Olimpia Milanónál játszó Arturas Gudaitis náluk edzene - a következő hetekbe személyesen is megnézik a litván centert, akinek a draftjoga a Cavsnél van, de tavaly két évre írt alá az olaszokhoz, és szerződésében nincs kilépési lehetőség.

Jöjjenek a sérülések. A Los Angeles Clippersnél Avery Bradley nem játszott a Golden State Warriors elleni összecsapáson sportsérv miatt - egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de miután Doc Rivers a napokban elmondta, hogy az egész idény végéig kérdéses lesz Bradley játéka, így sok jóra nem lehet számítani vele kapcsolatban. Szintén a Clippersnél Danilo Gallinari jobb keze megsérült, de a röntgen negatív lett, nem tört tehát el.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta Matt Velasqueznek (Milwaukee Journal Sentinel), hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid megpróbálta meggyőzni az All-Star hétvége során, hogy igazoljon a nyáron a Phillyhez, de saját elmondása szerint csak nevetett, ennyi volt a reakciója - 2021-ig amúgy nem is lesz szabadügynök a görög.

Giannis azt is elmondta Velasqueznek, hogy nem nagyon tudja elképzelni, hogy Los Angelesben fog játszani bármikor is - 2-3 napig jó volt ez neki, de elég nagy volt a felfordulás. Tudja, hogy ez amiatt is volt, hogy All-Star gála volt, és ezért voltak többen, de ő pont azt szereti Milwaukee-ban, hogy nagyon csendes - el tud menni úgy sétálni, hogy ha beszélget valakivel, akkor nem vágnak a szavába, nem mennek oda hozzá folyamatosan. 

A liga a Dallas Mavericks körüli botrányok miatt kiküldött mind a 30 csapat legfelsőbb vezetőjének egy-egy közleményt, amiben emlékeztetik arra a klubokat, hogy megfelelő és biztonságos munkakörnyezetet teremtsenek az alkalmazottaiknak. A levélben a hírek szerint az is benne van, hogy az NBA csinál egy titkos "vonalat" a csapatok és az alkalmazottak számára, amin mindenki jelezheti, ha problémája van a munkahelyén, illetve külső szakértők bevonásával meetingeket fognak szervezni azért, hogy biztosítsák, mindenki tudja, mit is jelent a szexuális zaklatás, és hogyan kell viselkedni egy munkahelyen.

A végére pedig egy, az idény elején még 1/1 esélyesnek tartott játékos, Michael Porter Jr. maradt, aki tegnap zöld utat kapott az orvosoktól mindenféle kosárlabdával kapcsolatos tevékenységre, az NCAA idény legvégén tehát újra játszhat. Kérdés, kockáztatja-e a Missouri a játékát, miután novemberben meg kellett műteni a hátát, egyelőre nem biztos, hogy pályára fog lépni a draftra várhatóan így is jelentkező Porter Jr.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus