Hírmorzsák 2018-02-25 (21:30)

Butler túl van a műtéten – Isaiah Thomas nyilatkozott a Cavsről – James újjászületett? - Nowo nem vonul vissza – A Cavs rámenne Kawhi Leonardre?

Az elmúlt napok vezető híre volt Jimmy Butler sérülése – az All-Star swingman meniszkuszát már meg is operálták ma Minneapolisban, visszatérésének várható idejét később jelentik be a Timberwolvesnál. 

Doc Rivers bejelentette, hogy Avery Bradley 1-3 hetet hagy ki a sportsérve miatt, Danilo Gallinari pedig day-to-day, bármikor visszatérhet kisebb kézsérüléséből. 

Brett Brown öt éve a 76ers edzője, és ez volt az első alkalom, hogy a cserehatáridő környékén senkit nem cseréltek el vagy vásároltak ki a csapatból, sőt a Philly volt aktív a kivásároltak piacán és behúzták a triplaspecialista Marco Belinellit. A vezetőedző elmondta, hogy ez egy olyan dolog, ami a szurkolók, a játékosok és a város nézőpontjából is folytonosságot jelent, és ezt nagyon-nagyon fontos előrelépés, amit meg kell becsülniük. Ide kapcsolódik, hogy hogy Colin Ward-Henninger (CBS Sports) úgy tudja, hogy a Philly lehet a befutó Ersan Ilyasova esetében is, akit Belinellihez hasonlóan az Atlanta Hawks fog hamarosan kivásárolni. A török erőcsatár helyzete azért érdekes, előző szezonban 53 meccsen lépett pályára a Sixersben, és ők cserélték el Atlantába. 

Isaiah Thomas az ESPN-nek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint a Cavaliers bepánikolt a cserehatáridő közeledtével, és ezért cserélték el Los Angelesbe, de ennek ellenére nincsenek negatív érzései a Clevelandnél töltött időszakával kapcsolatban, inkább arra koncentrál, hogy a Lakersnél kitegye a szívét a pályára, és megmutassa, miért is kellene őt hosszú távra lekötni. Thomas elmondta, hogy nagyon nehéz szituációban volt Clevelandben, mert a szezon közepén, hét hónap kihagyás után kellett bekapcsolódnia egy új csapat életébe, amiben eleve volt 8-9 új játékos, tehát még csak nem is egy összeszokott társaságról, hanem egy teljesen új csapatról, játékosokról volt szó. 

A Cavaliersnél LeBron James újjászületett, legalábbis Terry Pluto (Cleveland.com) szerint, mivel most már nem kell megosztania a labdát Wade-del és Thomas-szal, ismét teljesen az ő igényeire lett szabva a támadójáték, illetve innentől kezdve ismét ő az egyetlen vezér a pályán és azon kívül is. George Hill és Larry Nance Jr. átigazolásával ráadásul nagyot sikerült erősíteni a védekezésen, James el is mondta James Vardonnak (szintén Cleveland.com), hogy Hill remek labdakezelése, Nance atletikussága és hosszú kezei nagyon sokat jelentenek, mivel ha van a csapatodban egy irányító-center páros, aki jól csinálja a kettő-kettőket (ami az egész liga alapjátéka), és mellettük van három jó kinti dobód, az mindenkinek nagy segítség. 

Larry Nance Jr.-hoz egy érdekesség: édesapját ma 30 éve, 1988. február 25-én cserélte el a Suns a Cavaliershez. 

Még egy kis Cavs: Sam Amico (AmicoHooops) úgy tudja, hogy amennyiben a szezon hátralévő részében végképp elmérgesedik a viszony Kawhi Leonard és a San Antonio Spurs között, akkor Altmanék hajlandóak játékosok mellett odaadni érte a Brooklyn Nets nem védett első körös pickjét. 

A szezon egyik nagy visszatérője Trey Burke, akit fiatal kora ellenére teljesen leírtak – joggal, hiszen meredeken zuhant a játékának minősége. A nyáron azonban megnősült, véget vetett a folyamatos partizásnak és minden erejével a kosárlabdára fókuszált. A nyáron nem fogadta el a Thunder edzőtábor-ajánlatát, hanem inkább a Knicks G-Ligás csapatához írt alá. Burke Ian Begleynek (ESPN) elmondta, hogy ügynöke nem értette, miért nem fogadja el az OKC szerződését, ezért elmagyarázta neki, hogy New Yorkba akar menni, mert úgy érzi, Isten azt szeretné, ha a lehető legtöbb emberen segítene, ezt pedig New Yorkban teheti meg. 

(Még) a Knickshez tartozik, hogy Al Horford védelmébe vette egykori egyetemi csapattársát, Joakim Noah-t. Horford szerint a francia center nagyon nehéz időszakon ment keresztül, de végre egészséges, és ha egészséges, akkor még mindig bármelyik NBA-csapatnak nagy hasznára lehet, különösen védekezésben. 

Dirk Nowitzkinek mindössze 14 pontot kell dobnia, hogy elérje a 31 000 pontos határt, de a német legenda nem akar leállni, kijelentette Eddie Sefkónak (The Dallas Morning News), hogy a napokban kirobbant zaklatási botrány nem befolyásolja döntését, még egy szezont akar játszani a Dallas színeiben. Nowitzki elmondta, hogy tavaly nyáron két évre írt alá, és ha csak nem kerül rossz állapotba a szezon végére és nem érzi magát rosszul nyáron, ki fogja tölteni a szerződését – mindössze egy meccset hagyott ki eddig a szezonban, de azon is játszhatott volna, vagyis egyelőre a teste azt jelzi, hogy minden oké. Szintén Sefko írta meg, hogy a botrány miatt Mark Cubant valószínűleg el fogják tiltani, vagy draftjogokat veszít a franchise, de nem fog megismétlődni Donald Sterling esete, nem fogják kényszeríteni, hogy adja el a Maverickset. 

Joe Johnson visszatért fiatalkori mentora, Mike D'Antoni keze alá, és jól sikerült a bemutatkozása Houstonban. A szakvezető elmondta, hogy Johnson remekül játszott, és a második félidőben már nagyon komfortosan érezte magát a pályán. Régóta ismeri, tudja róla, hogy egy gép, csak játszik és játszik, nagyon erős, nem fárad el, ráadásul pontosan látja a helyét és a szerepét a csapatban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus