Hírmorzsák 2018-02-27 (13:00)

Leonard edzésbe állt - Ballmer és Nowo a tankolásról - JET: még egy év - nem büntetik Pachuliát - Wade megsiratta a floridai lövöldözés áldozatait

A nap legfontosabb híre, hogy egyelőre vége a Kawhi Leonard-sagának: Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a kiscsatár visszatér San Antonióba és a tervek szerint ezen a héten bekapcsolódik a csapat munkájába. Az öt-öt elleni edzéseken még nem vesz részt, a cél, hogy fokozatosan nyerje vissza a formáját és valamikor március folyamán visszatérjen a pályára. Leonard az elmúlt három hetet New Yorkban töltötte, hogy orvosokkal konzultáljon quadriceps-sérülésével kapcsolatban. 

A Real GM hozta le, hogy lezajlott Ersan Ilyasova kivásárlási procedúrája, a török erőcsatár pedig most már biztosan a 76ershez ír majd alá, amint szerdán lekerült a waiverről. Shams Charania (Yahoo! Sports) úgy tudja, hogy Ilyasova a szezon végéig, veterán minimumért szerződik korábbi csapatához. 

Az NBA bejelentette, hogy semmiféle szankcióval nem sújtja Zaza Pachuliát a vasárnap esti, Russell Westbrookra történő ráesése miatt. A mérkőzés után Russell Westbrook és több más NBA-játékos is azt nyilatkozta, hogy a GSW grúz centere szándékosan sérülést akart okozni az OKC sztárjának. Ehhez kapcsolódik, hogy Paul George az ESPN-nek úgy nyilatkozott, hogy a játékvezetők az OKC három sztárját máshogyan ítélik meg, és nagyon nehéz úgy játszani, hogy az egyiküknek megfújnak bizonyos helyzeteket, addig másoknak nem és viszont. Egyet tehetnek, mindhárman keményen és agresszíven játszanak, csak így tudnak nyomást helyezni a játékvezetőkre, hogy egyformán ítéljék meg a helyzeteket. 

Tyson Chandler egy helyi újságírónak, Scott Bordow-nak elmondta, hogy fogalma sincs, mikor játszhat újra. Az utóbbi hat meccsből ötöt ki kellett ülnie nyakfájdalmak miatt, a nyaka meg van dagadva és folyamatosan fáj. 

Steve Ballmer, a Clippers tulajdonosa nem ért egyet Mark Cubannel a tankolás kérdésében. Ballmer a MIT Sloan Sports Analytics konferencián beszélt arról, hogy Blake Griffin elcserélése után sem gondoltak arra, hogy tankoljanak, mert nagyon veszélyes játék, egyrészt a játékosok játszani és győzni szeretnek, másrészt a nagynevű játékosok sem választanak olyan klubokat, amelyek vesztesek, ráadásul a tankolás a szurkolók aktivitására sincs jó hatással. Hasonlóan nyilatkozott a témáról Dirk Nowitzki is, a franchise történetének legjobb játékosa azt mondta az ESPN-nek, hogy nincs annál fontosabb, hogy a fiatal játékosok megtanuljanak versenyezni, illetve folyamatosan versenyezni, a játékperceket kemény munkával kell kitölteni, ez az egyetlen módja annak, hogy valaki jobbá váljon. A német erőcsatár azt is elmondta, hogy csak ez az egyetlen út, ahogyan a ligában játszani lehet – nem kell azzal foglalkozni, hogy mi lesz a szezont követően. 

Steve Clifford, a Hornets edzője éppen Blake Griffinről nyilatkozott. A Pistons az erőcsatárral a soraiban nem nagyon találja a játékát, ám Clifford szerint mégis remek húzás volt az átigazolása, mert Griffin egyike annak a 12-15 játékosnak, akit egy playoff-párharc 7. meccsén, a végjátékban nem lehet egy-egyben levédeni – márpedig az NBA a győzelemről szól. A Detroit remek játékosokat adott fel, de azok egyike sem a hetedik meccset megnyerő típusú kosaras, akit mindenképpen duplázni kell kulcsszituációkban. Stan Van Gundy, a Pistons vezetőedzője arról beszélt, hogy a kispadjuk nagyon kevés energiát képes mozgósítani azóta, hogy Reggie Jackson sérülése miatt Ish Smith-t a kezdőbe kellett tenni. Az utolsó hat meccsen az ellenfél kispadja átlagban 21 ponttal dob többet, mint az övék – erre egyébként gyógyír lehet, hogy Jackson elkezdte az edzéseket, és hamarosan pályára léphet. 

Jason Terry az Associated Pressnek úgy nyilatkozott, hogy mindenképp még egy évet akar játszani az NBA-ben, hogy meglegyen a kerek 20 szezonja. A kiváló tripladobóként ismert hátvéd jelenleg a Bucks alkalmazásában áll, de nyáron korlátozás nélkül aláírhat bárhová. 

A Mavericks 10 napos szerződéssel leigazolta Scotty Hopsont. A swingman összesen két meccset játszott 2013-14-ben a Cavaliersben, egyébként teljes profikarrierjét a tengerentúlon töltötte, megfordult Törökországban, Görögországban, Izraelben, Spanyolországban és Kínában is. 

Tyronn Lue reagált azokra a kritikákra, miszerint az újjászervezett Cavaliers „lebutított” játékrendszerét elég hamar kiismerték az ellenfelek – a hétfői edzésen ezért új sémákat próbáltak ki, Lue pedig nagyon bizakodik, hogy ezzel kiszámíthatatlanabbá teszik majd a játékukat. 

A februári floridai iskolai lövöldözés egyik áldozatát nemrég temették el, a 17 éves Joaquin Oliver pedig óriási Miami Heat drukker volt, ezért pár nappal korábban Miamiba visszatérő Dwyane Wade mezében helyezték örök nyugalomra. A Heat a múlt szombaton a meccs előtt tartott megemlékezést az áldozatokról, ekkor Wade beszédet is mondott, amelyben megkérte a nézőket, hogy tapsolják meg az elhunytak bátorságát, ahogyan harcoltak az életükért, és remélhetőleg ez az eset is elősegíti majd a fegyverviselési szabályok szigorítását – ők a nemzet inspirálói, így annyit tehetünk, hogy tisztelgünk előttük. A temetés részleteit megtudva egyébként Wade annyit mondott, megsiratta az áldozatokat, és éppen az ilyen esetek miatt nem foghatják be a szájukat és nem koncentrálhatnak csak a kosárlabdára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus