Hírmorzsák 2018-02-27 (21:45)

LeBron számára hízelgő, hogy hirdetőtáblákkal próbálják a Sixershez csalogatni. James kiakadt a játékvezetőkre. Brandon Ingram Kobe, Shaq és Pau Gasol nyomdokaiba lépett. Legalább egy évre kitiltották a Patty Millst sértegető clevelandi szurkolót a Quicken Loans Arenából. A Játékosok Szakszervezete is "beszállhat a buliba", ha a Noah-t nem vásárolja ki a héten a Knicks - Jarrett Jack is távozhat New Yorkból. Gallinari ma este nem játszik, Nerlens Noel viszont holnap este bevethető lesz. Draymond Green legutóbbi technikaiját visszavonta a liga. Trevor Booker a pályán kívüli bevételeiből akar milliárdos lenni.

Kezdjük LeBron Jamesszel a morzsát, miután több hír is tartozik hozzá. Egyrészt arról volt már szó, hogy három nagy hirdetőtáblát is megvásárolt egy pennsylvaniai cég Clevelandben, és megpróbálják meggyőzni, hogy igazoljon a Sixershez, amiről azt mondta, hogy hízelgő volt számára, egyáltalán nem zavaró - 33 évesen, miután 15 évet töltött a ligában, még mindig ennyire akarják az emberek, hogy a csapatukhoz szerződjön.

Másrészt a San Antonio Spurs elleni vereség után kiakadt a játékvezetésre, mert elmondása szerint a bírók már jobban védik a shootereket, mint azokat a játékosokat, akik a betörésekre építenek. Szerinte semmi értelme nincs annak, hogy 4-szer állhat a büntetővonalra, mikor 100-szor betör a gyűrű alá, és minden egyes védelemmegbontásnál odavernek neki és rácsimpaszkodnak - ezzel párhuzamosan a dobójátékosokat minden lehetséges módon védik a sporik.

Szintén LeBronhoz kapcsolható, hogy a Spurs elleni összecsapáson megelőzte Rod Stricklandet, így már a 11. helyen áll a gólpassz-örökranglistán. A másik kiemelkedő statisztika Brandon Ingramé, aki az Atlanta Hawks elleni találkozón nyújtott kiváló produkciót - 1999/2000 óta Kobe Bryant, Shaquille O'Neal és a Pau Gasol után ő lett a negyedik kosaras a Los Angeles Lakersnél, aki 21 pontot, 10 pattanót, 6 gólpasszt és 3 blokkot jegyzett egy mérkőzésen.

Még mindig Cavs: a Spurs ellen az egyik nézőjük azt kiabálta Patrick Millsnek, hogy "te jamaikai kutya, most szóltak Jamaikából, hogy vissza akarják kapni a bobosukat" - itt nyilván a Jég Veledre próbált utalni az illető. Rosszul járt az ohióiak szurkolója, miután határozatlan időre kitiltották a Quicken Loans Arenából - az eltiltást egy év múlva fogják újra megvizsgálni, addig biztosan nem járhat meccsre az "úriember".

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint amennyiben a New York Knicks nem tud megegyezni Joakim Noah-val ezen a héten a kivásárlásról, a Játékosok Szakszervezete megnézi közelebbről is az esetet - ezt egyébként a hónap korábbi részében is bejelentették már, hogy figyelik az események alakulását. Mint ismert, Noah-t akkor tanácsolták el a Knickstől, amikor összeveszett Jeff Hornacek vezetőedzővel, és a hírek szerint a tréner volt az, aki először fizikalitást alkalmazott a vita során.

Csütörtökig lehet kivásárolni úgy valakit, hogy utána még úgy írhasson alá az illető, hogy az idei rájátszásban játszhasson - utána is ki lehet tenni bárkit, de onnantól kezdve hiába igazolja le őt bárki, nem vehet részt az idei PO-ban. Érdekes lehet a témával kapcsolatban Jarrett Jack is, aki Stefan Bondynak (New York Daily News) azt nyilatkozta, hogy bár mások sokszor mennek ilyenkor PO-csapathoz, ő nem ilyen ember - ettől függetlenül át fogja gondolni, hogy kérjen-e kivásárlást, miután játékideje jelentősen csökkent, hiszen a Knicks a fiatalokat helyezi előtérbe a szezon hátralévő részében. Át fogja nézni, mik a lehetőségei, de jelenleg a New York játékosa, a Knickst segíti minden lehetséges módon.

A net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) továbbra is a Houston Rockets (+9.0), a Toronto Raptors (+8.8) és a Golden State Warriors (+8.5) állnak az első három helyen - mögöttük elég komoly szakadék van, a Boston Celtics éri el egyedül a +4.0-t, a teljes listát pedig ezen a linken eléritek!

Két hír a sérülésekről. A Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinari kihagyja a mai, Denver Nuggets elleni összecsapást jobb kézsérülése miatt. A Dallas Mavercksnél Nerlens Noel holnap este, az Oklahoma City Thunder ellen már bevethető lesz, ezt Rick Carlisle vezetőedző mondta el - Noel november 22-e óta nem lépett pályára. 

A liga visszavonta Draymond Green 15. technikaiját, amit még az OKC ellen kapott, így tehát megint két technikaira van az automatikus egymeccses eltiltástól.

A végére pedig a Philadelphia Sixers magasembere, Trevor Booker maradt, aki azt nyilatkozta Sarah Toddnak (Philadelphia Daily News), hogy milliárdos akar lenni a kosárpályán kívüli üzleteiből - talán 30-35 évbe telik ez, de tudja, hogy képes erre. Bookernek több mint egy tucat cége van, plusz még legalább fél tucat cégben társtulajdonos főiskolai szobatársával, Jonah Baize-zel - ők kezdtek el többek között egy kosárlabda akadémiát Charlotte-ban, amely most már hat államban van jelen, de kis cégekbe is befektetnek, akiknek az ötletei tetszenek nekik. Booker szerint nagyjából 2000 dollárt költöttek az egészre, mert egy igazán jó honlapot akartak csinálni a Charlotte-i akadémiának, de a többi már magától jött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus