Hírmorzsák 2018-03-01 (21:45)

Rose semmilyen komoly megkeresést nem kapott eddig. Marc Gasol ideges a Grizzlies szereplése miatt - szerinte az NBA nem a játékosok fejlesztésére van, arra ott a G-Liga. A Teletovic visszavonulásával kapcsolatos pletyka kacsa volt. Josh Hart pár hétre kiesett (kéztörés). LMA bokasérülést szenvedett. Dirk Nowitzki a hatodik 31.000-es. Trevor Booker Indianában, Corey Brewer a Thundernél, Jarrell Eddie a Bullsnál. Trae Young csak lepiheni a szezont, vagy komolyabb fizikális gondjai lehetnek majd az NBA-ben is?

Ken Berger (Bleacher Report) információi szerint Derrick Rose semmilyen komolyabb megkeresést nem kapott, miután kitette keretéből a Utah Jazz, ahova a Cleveland Cavaliers cserélte a deadline előtt - csak 10 napos kontraktusokat ajánlottak fel neki. Az egyik nyugati konferenciában lévő csapat vezetője azt nyilatkozta, hogy a sérülések mellett az sem segít Rose-nak, hogy nem igazán látszik rajta, hogy olyan nagyon szeretne játszani. Egy játékoshoz közelálló forrás azt mondta Bergernek, hogy nem akar rebuild csapathoz menni az irányító, és nincsenek kétségei afelöl, hogy kicsoda, milyen játékos, pontosan tudja ezt. A hírek szerint Rose köre abban reménykedik, hogy az Oklahoma City Thunder fogja megkeresni, és néhány rivális csapat szerint a Los Angeles Clippers érdeklődik iránta - a Minnesota Timberwolvesszal abszolút nincs kapcsolatban.

Volt több megegyezés. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) is megerősítette, amit tegnap Alex Kennedy megírt: Trevor Booker az Indiana Pacershez ír alá veterán minimumért, ha lekerül a waiverről. Charania megerősítette a másik pletykát is: a Los Angeles Lakerstől kivásárolt Corey Brewer elkötelezte magát az Oklahoma City Thunderhez - három keleti együttessel is beszélt Brewer, de Sam Presti és Billy Donovan meggyőzték. Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint Jarell Eddie 10 napos szerződést kap a Chicago Bullstól - jelenleg a klub G-Ligás fiókcsapatában, a Windy City Bullsban játszik a vajkezű dobóhátvéd.

Van két sérülés is. Egyrészt a Los Angeles Lakersnél Josh Hart pár hétre dőlt ki a kéztörésével - a szerdai edzésen sérült meg egyébként. Másrészt a San Antonio Spursnél LaMarcus Aldridge jobb bokája kiment a New Orleans Pelicans elleni mérkőzés első negyedében, mikor le akarta blokkolni Rajon Rondót - a második felvonásban visszatért a pályára, de végül idő előtt befejezte a mérkőzést. Rudy Gay nyilatkozott LMA-ról, érzése és reményei szerint rendben lesz a magasember, akire amúgy is nagy szükségük van.

A nap statisztikája Dirk Nowitzkié, miután a Dallas Mavericks ikonja ma hajnalban a liga történetének hatodik játékosa lett, aki elérte a 31.000 pontot.

A Milwaukee Bucksnál Mirza Teletovic december 15-e óta nem játszik, miután vérrögöt találtak a tüdejében, és tegnap este kijött egy olyan kacsa, hogy a bosnyák játékos befejezte pályafutását. Teletovic twitteren jelezte, hogy ez nem igaz, addig nincs vége, amíg ő nem jelenti be, hogy vége van - továbbra is szedi a gyógyszereket, meg akar gyógyulni, és vissza akar térni, mert nagyszerűen halad a rehabja.

A Memphis Grizzlies sztárját, Marc Gasolt kérdezték, hogy mennyire frusztrált a csapat idei szereplése miatt, amire azt mondta, hogy eléggé. A spanyol center szerint ez a liga a győzelmekről szól, nem arról, hogy valaki jól játszik-e, nem arról, hogy begyűjtik a pénzeiket vagy hogy a játékosokat fejlesszék. Gasol szerint ugyanis ez utóbbira megvan a külön bajnokság, Memphisben is van egy ilyen együttes, de a Grizzlies az NBA-ben játszik és nem a G-Ligában.

A végére pedig Trae Young maradt - az idei draft egyik legjobban várt játékosának látszólag komoly fizikális gondjai vannak január közepe óta, és több kérdés is felmerült azzal kapcsolatban, hogy az ő testfelépítésével hogyan fogja majd bírni a 82 meccses alapszakaszt az NBA-ben - az Oklahoma egyébként csak 3-10-es mérleget hozott ebben a szakaszban, Young teljesítménye pedig láthatóan visszaesett. Néhány játékosmegfigyelő szerint csak megpróbálja "túlélni" az idényt Young, mert nem akar kockáztatni semmiféle sérülést

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus