Hírmorzsák 2018-03-02 (13:00)

LeBron és Anthony Davis a hónap játékosai, Scott Brooks és D'Antoni a hónap edzői. Clarkson elmondta véleményét a ma hajnali kiállítása után, Saric elnézést kért. JR Smith-t eltiltotta a Cavs a Sixers elleni találkozótól. Luke Walton szerint a Heat ellen Lonzo Ball volt a legjobb játékos a pályán. Steph Curry "szétütött" egy hotelszobát. Muhammadot kivásárolta a Minnesota - a Buckshoz fog aláírni. A Milwaukee Sean Kilpatricket tette ki keretéből.

Kiosztották február hónap díjait. Az év második havában LeBron James és Anthony Davis lettek a hónap játékosai. LeBron először átlagolt tripla-duplát egy naptári hónapban, vezette a konferenciát dobott pontok (27.0) és gólpasszok (10.5) tekintetében, és emellett volt 10.5 pattanója is meccsenként, ráadásul a Brooklyn Nets elleni találkozón a liga történetének első játékosa lett, aki egyszerre jegyez 30.000 pontot, 8.000 pattanót és 8.000 gólpasszt. Davis az egész ligában első volt pontokban (35.0), harmadik pattanóban (13.0), második szerzett labdákban (2.45) és második blokkokban (2.18) - a szerzett labdák és a blokkok 1973/74-es hivatalos vezetése óta ő az első, aki egy naptári hónapban ilyen számsort tudott hozni.

A hónap edzői Scott Brooks és Mike D'Antoni lettek. A Washington Wizards trénere 8-4-es mérleget hozott a fővárosiakkal úgy, hogy 6-1-et produkáltak idegenben, és 5-2-t a jelenleg keleti PO-helyen álló ellenfelekkel szemben John Wall nélkül - már vezetik a Southeast divíziót, és negyedikek a konferenciában. D'Antoni irányításával 12-0-t teljesített a Houston Rockets, amely története során harmadik alkalommal hozott le egy naptári hónapot hibátlan mérleggel úgy, hogy legalább 10 meccse volt az adott hónap során. 14-es győzelmi sorozattal zárták le februárt, és a liga történetének hatodik csapata lett a texasi alakulat, amely egy szezonon belül legalább két 14-es győzelmi sorozatot tudott felmutatni. A Houstonnak 48-13 jelenleg a mérlege, ez a franchise történetének legjobb kezdése az első 61 meccsen.

Voltak kivásárlások - akit még tegnap kitettek a csapatok, azok még aláírhatnak a PO-ra más együtteshez, akit viszont mától kezdve vásárol ki egy NBA alakulat, az a rájátszásban már nem szerepelhet új kenyéradójánál. A Minnesota Timberwolves Shabazz Muhammadot rakta ki szabadlistára, és Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Milwaukee Buckshoz fog aláírni, ha lekerül waiverről. A Milwaukee meg is csinálta már a helyet Muhammadnak: Sean Kilpatricktől vettek búcsút annak érdekében, hogy le tudják igazolni a Minnesotánál létszám fölöttivé váló swingmant. A New York Knicksnél sem Joakim Noah-val, sem Jarrett Jackkel nem sikerült megegyezni, így mindketten maradtak jelenlegi csapatuknál - előbbinél kérdés, hogy mit lép a Játékosok Szakszervezete.

Azt láthattátok már külön is ma reggel, hogy a Cleveland Cavaliersnél elszakadt a cérna, amikor Dario Saric ma hajnalban egy már megnyert mérkőzés végén zsákolt még egyet - Jordan Clarkson nekidobta a labdát, amiért kapott egy technikait, majd ki is küldték. A mérkőzést követően Clarkson azt mondta, hogy ilyen a kosárlabda - szerinte hazudik az, aki azt mondja, hogy nem ugyanezt csinálta volna, amit ő, ha a helyében lett volna, főleg az összecsapás azon pontján. Saric egyébként a mérkőzés után elnézést kért a Cavstől és a szurkolóiktól - nem szándékosan csinálta, amit tett, egyszerűen nem gondolkodott.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy JR Smith-t a csapat tiltotta el a Philadelphia Sixers elleni összecsapásról - a pontos okot nem tudni, Tyronn Lue vezetőedző is csak annyit mondott, hogy a mérkőzés előtti dobóedzés után történt egy dolog, ami miatt Smith megkapta az eltiltását.

A Los Angeles Lakers Miamiben tudott nyerni, Luke Walton vezetőedző pedig Lonzo Ballt dicsérte a találkozó után, aki 8 pontot, 7 gólpasszt, 6 pattanót és 6 szerzett labdát jegyzett. A tréner szerint Ball volt a legjobb játékos a pályán, és talán csak 5 rádobása volt, márpedig pont ezért tarják nagyon sokra már az első naptól kezdve. Azok közé tartozik, akiknek nem kell feltétlenül 20 pontokat dobálnia egy mérkőzésen, a játék minden elemében befolyással tud lenni a találkozóra, és ezt tette ma hajnalban is a sokoldalú teljesítményének köszönhetően.

A végére pedig Steph Curry maradt, aki instagramon jelezte, hogy ilyen az, amikor valaki úgy érzi, hogy a PGA Touron van, és muszáj néhány golfütést elengedni - a Golden State Warriors sztárja a hárommeccses idegenbeli túra közepén tett gallyra egy hotelszobát, de ő is jelezte, hogy "idióta" volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus