Hírmorzsák 2018-03-02 (21:30)

JR Smith egy tál levessel megdobta az egyik segédedzőt, ezért tiltotta el a Cavs. Ben Simmons és Donovan Mitchell február hónap újoncai. Anthony Davis Moses Malone nyomdokaiba lépett. Isaiah Thomas szerint az eredményei önmagukért beszélnek - csak egy csapatra van szüksége, amely hisz benne, és szeretné megszerezni. Thomas szerint Lonzo Ballnak nem kell változtatni a dobásán - Wade egyetért vele ebben, a Heat ikonja is dicsérte a Lakers újoncát. DeAndre Jordan még 10 évig szeretne a Clippersnél maradni. Új játékos a Lakersben, Rashad Vaughn még 10 napra marad a Magicnél.

Elég csendesen telt a mai nap eddig - az elmúlt órák legnagyobb híre az volt, hogy JR Smith-t azért tiltotta el a Cleveland Cavaliers a ma hajnali, Philadelphia Sixers elleni mérkőzésről, mert megdobta Damon Jones segédedzőt egy tál levessel...

Ben Simmons és Donovan Mitchell lettek a hónap újoncai februárban. A Philadelphia Sixers ausztrál kiválósága első volt a keleti elsőévesek között pontokban (16.0) és lepattanókban (7.3), az összes újonc közül a legjobb volt gólpasszban (7.7) és holtversenyes első szerzett labdákban (2.0). A Utah Jazz csillaga volt a legjobb pontszerző az elsőéveseknél (21.4), emellett 4.2 pattanó, 3.8 gólpassz és 1.3 szerzett labda voltak a mutatói - 29 bedobott triplával a legjobb nyugati újonc volt februárban, 29 bedobott büntetővel pedig a legjobb elsőéves. Simmons másodjára, Mitchell pedig sorozatban harmadjára nyerte meg a díjat.

Ide kapcsolható, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis az elmúlt 40 év második játékosa lett Moses Malone után, aki 35 pontot és 10 pattanót átlagolt egy naptári hónapban.

A Los Angeles Lakers irányítója, Isaiah Thomas a szabadügynökpiacról beszélt az ESPN-nek - az aranysárga-lilák hátvédje szerint egyetlen csapatra van csak szükség, amely szeretné igazán megszerezni, ilyen szempontból hasonlít az egész a draftra, addig is azonban csak az érdekli, hogy a Lakers a lehető legjobban szerepeljen. Thomas úgy érzi, hogy az eddigi eredményei és a játéka önmagáért beszél, és csak az érdekli, amire befolyása van - minden lehetőséget meg akar ragadni, és ki akarja tenni a szívét a pályára, aztán majd nyáron megvizsgálja a lehetőségeit, és dönt, ahogy neki és családjának a legjobb.

Thomas beszélt csapattársáról, Lonzo Ballról, illetve leginkább a dobásáról is, amiről azt mondta, hogy pocsékul néz ki ránézésre, méghozzá nem kicsit, viszont egész életében sikeres volt ezzel a dobómozdulattal is, úgyhogy ha eljutott a legjobbak közé, akkor nincs ok arra, hogy változtasson rajta. Arra kell rájönnie, hogyan tud előrelépni, de Thomas szerint Ball rengeteget dolgozik, úgyhogy egészen biztosan jobb lesz majd, akárhogy is néz ki a technikája.

Ballt a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade is dicsérte, aki a két együttes ma hajnali mérkőzése után mondott pár jó szót a 2017-es draft 1/2-eséről. Wade elmondása szerint mindig is nagyon szerette a Lakers irányítójának játékát, mert nagyon érzi, mit kell csinálni, és nem a statisztikák érdeklik, hanem a győzelem megszerzése. Sokat járatja a labdát, borzasztóan magas a játékintelligenciája, és atletikus is. Wade szerint mindenki a dobásáról beszél, de ő is azt mondta, hogy egész életében így dobott eddig is Ball, és képes értékesíteni a helyzeteit, jó kosarasnak tartja. Sokan azt várták tőle, hogy majd Kobe Bryant lesz azonnal, de még Kobe sem volt Kobe, mikor bekerült a ligába, meg kellett dolgoznia érte. Wade reményei szerint Ball előtt hosszú pályafutás áll, és majd kiderül, mit sikerül magából kihoznia.

A Los Angeles Clippers nyáron szabadügynökké váló centere, DeAndre Jordan a Yahoo Sports munkatársának elmondta, hogy most a Clippers játékosa, és csak erre koncentrál. Hozzátette, hogy ahogyan nemrég valakinek mondta is, reményei szerint még 10 évig a Clippersnél kosarazhat.

A Los Angeles Lakers 10 napos szerződést kötött Travis Wearrel - a játékos ebben az idényben 16.2 pontot és 8.1 pattanót átlagolt eddig. Az Orlando Magic egy második 10 napos kontraktust adott Rashad Vaughnnak - az első 10 nap során 4 mérkőzésen 6.2 percet és 1.3 pontot átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus