Hírmorzsák 2018-03-03 (12:15)

Durant kijelentette, hogy biztosan marad a Golden State-nél idén nyáron is - azért elsütött egy poént ezzel kapcsolatban. Pachulia miatt most Curry sérült meg (boka) - a kétszeres MVP történelmet írt. Gallinari legalább 2, John Wall még 2-4 hetet hagy ki - Scott Brooks szerint utóbbira szüksége van a Wizardsnak úgy is, hogy jól megy nélküle a játék. Twitteren folytatódott a csata a Minnesota és a Utah között - Butler és Crowder írogattak egymásnak, Butlernek tetszett Teague bodycheckje is. Az ex-körmendi Walter Lemon Jr. még 10 napra marad a Pelicansnél, Brandon Rush viszont távozott Portlandből. Megműtötték Josh Hartot (4-6 hét). Újabb videó a rehabját végző Gordon Haywardról.

A Golden State Warriors sztárjánál, Kevin Durantnél már tegnap rákérdeztek arra, hogy mi lesz a szabadügynökpiacon, amire azt válaszolta, hogy elég korán kezdődik ez, de akkor kijelenti, hogy még csak el sem gondolkodott a dolgon, 100%-ig biztos abban, hogy marad jelenlegi csapatánál - azért elnyomott egy poént, hogy előbb megnézi, ki nyeri a döntőt, aztán majd azt az együttest választja. Azt is hozzátette Durant, hogy a pénz nem számít neki, mert rengeteget keresett már eddigi pályafutása során, ha soha többé nem fizetnének neki is bőven megélne élete hátralévő részében, így elképzelhető, hogy megint olcsóbban ír alá, mint lehetne, ahogy tavaly nyáron tette - neki a boldogság a fontos, és imád a Warriorsnél játszani.

Ha már Golden State, akkor jöjjenek a sérülések: Steph Curry bokája ma hajnalban, az Atlanta Hawks elleni találkozón megint megsérült - az ironikus a dologban az, hogy a rengeteget kritizált Zaza Pachulia volt az eset másik főszereplője, hiszen a kétszeres MVP jobb bokája akkor ment ki, amikor a grúz center lábára lépett a palánk alatt - Curry valószínűleg a Russell Westbrook elleni affér miatt alig akarta bevallani a mérkőzés után a sajtónak, hogy Pachulia volt ott "alatta". Curry egyébként visszatért a meccsbe később, 24 percet töltött összesen a parketten. Hozzá kapcsolható a napi statisztika is, miután a Hawks elleni mérkőzésen elért idei 200. hármasáig, ezzel a liga történetének első játékosa lett, aki hat egymást követő idényben meg tudta ezt tenni.

A komolyabban sérült játékosok közül Josh Hart eltört bal kezét megműtötték, és 4-6 hetes kihagyásra számíthat a hátvéd - Luke Walton vezetőedző nem zárta ki, hogy még ebben az idényben visszatér az újonc játékos. A Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinari jobb kézfejében van egy törés, amely miatt legalább két hetet kihagy az olasz swingman.

David Aldridge (TNT) értesülései szerint a Washington Wizardsnak még legalább 2-4 hétig nélkülöznie kell John Wallt. Scott Brooks vezetőedző még csütörtökön azt nyilatkozta, hogy bár jól megy a csapatnak első számú irányítója nélkül is, szükségük van Wallra, a pick-and-roll játékára, a gyorsindításoknál játszott szerepére. Azt szeretnék, ha ezt Wall is tudná, meg persze azt, hogy a hiányában a többiek jól játszanak, fejlődjenek - amit egyébként meg is tesznek.

Azt ma reggel már láthattátok, hogy a Utah Jazz - Minnesota Timberwolves összecsapás nem éppen nyugodt hangulatban telt, kiállították Jeff Teague-et, de előtte Karl-Anthony Townst és Jae Crowdert is. Utóbbinak írt Jimmy Butler twitteren, hogy hagyja békén az edzőjét, mert biztosan nem szeretne problémát ebből a Jazz játékosa. A Cleveland Cavalierstől a deadline előtt szerzett kiscsatár annyit írt erre Butlernek, hogy ő nem megy bele ebbe a twitter-csatába, de a Timberwolves swingmanje ismeri a telefonszámát és a címét is, úgyhogy... Crowdert már az öltözőben is megkérdezték erről, de csak nevetett rajta, elmondása szerint semmi probléma nincs közte és Butler között - mindketten a Marquette egyetemre jártak.

Butler 2016 óta nem ragadott twittert, de ha már megtette, akkor a Ricky Rubiót az oldalvonalon kívülre "bodychekkelő" Teague-et is megdicsérte - ő ezt szeretné látni csapatától. Butler szerint a Jazz spanyol irányítója ok nélkül kelt fel olyan hirtelen az eset után.

A New Orleans Pelicans még egy 10 napos szerződést ad az ex-körmendi Walter Lemon Jr.-nak - az első 10 nap során 3 mérkőzésen 4.7 percet és 1.3 pontot átlagolt a hátvéd. Jason Quick (NBC Sports Northwest) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers nem tartja meg Brandon Rush-t, aki már el is hagyta az együttest - nem látott parkettát egyetlen összecsapáson sem Rush az oregoniaknál.

A végére pedig a Boston Celtics sérült sztárja, Gordon Hayward maradt, akiről a The Players' Tribune facebook-oldalán jelent meg egy új videó

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus