Hírmorzsák 2018-03-04 (12:00)

Michael Beasley szerint támadásban nem jár eleget a labda a Knicksnél, és az nem elég, ha csak ő akarja megoldani ezt a problémát. A Lakersnek 2009 óta nem volt ilyen jó idegenbeli túrája. JR Smith a leveses esetről beszélt, de nem sokat mondott. Kevin Love abban reménykedik, hogy idő előtt visszatérhet kéztöréséből. Brad Stevens kategorikusan kijelentette, hogy Gordon Hayward nem játszik ebben az idényben. Kyrie Irving szerint büntetni kellene Pachuliát - csak azért nem lehet elengedni a dolgait, mert Westbrook nem sérült meg. DeMar DeRozan a depresszióról beszélt.

A New York Knicksnél kezd szétesni a szezon és a csapat is, ami Kristaps Porzingis sérülése és egész szezonra történő kiesése után nem meglepő. Jeff Hornacek vezetőedző a Los Angeles Clippers elleni, tegnap hajnali vereség után Michael Beasley-t külön is kiemelte, mennyire gyenge volt védekezésben (128-105-re kapott ki a Knicks), Beasley szerint azonban nem a védekezés, hanem a támadójáték a gondjuk. Mikor rákérdeztek nála Hornacek kommentjeivel kapcsolatban, egyből azt válaszolta vissza, hogy "hány gólpasszunk volt?", szerinte ugyanis sokkal több gondjuk van, mint csak a hátul mutatott teljesítmény. A csatár szerint nehéz támadásban játékba kerülni és felvenni a ritmust, ezért hozta fel az asszisztokat. Beasley azt is hozzátette, hogy nem lehet ő az egyetlen, aki szeretné, ha megoldanák a labdajáratás problémáját, ezt együtt kell megtenniük - jelenleg sokszor nem a megfelelő módon kosárlabdáznak, és ez idegesítő.

A Los Angeles Lakers 4-0-val hozta le idegenbeli tornáját - ennyi mérkőzésen egy idegenbeli túrán 2009 óta nem tudtak hibátlanok maradni, akkor 6-0-lal zártak egy ilyen kiruccanást januárban és februárban.

A Cleveland Cavaliersnél JR Smith tegnap az újságírók rendelkezésére állt, akik természetesen arról az esetről kérdezték, amiért a csapat eltiltotta őt a Philadelphia Sixers elleni találkozóról - mint ismert, egy tál levessel dobta meg Damon Jones segédedzőt. Smith nem akart semmilyen részletbe belemenni, és azt is elmondta, hogy nem tudja, milyen levest dobott neki Jonesnak, de Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint egy csirkés tortilla volt a "gyilkos fegyver". Azt is elmondta a dobóhátvéd, hogy Jonesszal nem beszélte meg a dolgot, de a csapattársaival igen, és úgy tűnik számára, továbbléptek erről. Látta a meme-eket is, néhány egészen humoros volt, és elmondása szerint tudja, hogy bármit csinál, abból gif, videó vagy meme lesz végül.

Szintén Cavs-hír, hogy erőcsatáruk, a február elején bal kézközépcsont-törést szenvedő Kevin Love azt nyilatkozta pénteken, hogy reményei szerint a 8 hetes visszatérési időpont előtt is pályára léphet majd. Egy kicsit tud dobni és labdát vezetni is jobbal, a bal kezével pedig egyre jobb a helyzet - el tudja kapni a labdát, és 4-5 méterről már egészen pontosan tud célozni, jelenleg itt tart a felépülésben, de már annak is nagyon örül, hogy nemcsak fut és biciklizik, hanem másra is képes.

Ha már témánál vagyunk: tegnap délben láthattátok már, hogy Gordon Hayward edzésben van. A Boston Celtics vezetőedzőjétől, Brad Stevenstől megint megkérdezték, hogy pályára lép-e Hayward még ebben az idényben, amire most már egy kicsit nyomatékosabban mondta el, hogy IDÉN NEM FOG JÁTSZANI HAYWARD, nem tudja, mit kellene még mondania. A tréner szerint még attól is nagyon messze van a szezon első mérkőzésén megsérülő swingman, hogy egyedül olyan edzéseket tudjon végrehajtani, ahol teljes erőből tudja támadni a gyűrűt vagy irányt váltani. Stevens azt is hozzátette, hogy halad Hayward felépülése, már AlterG-n is fut a testsúlya 60%-ával, és a videók is jók, hiszen mutatják, hogy tényleg rendben van játékosa rehabja. A vezetőedző szerint ez azért lehet fontos, mert egy hosszú felépülés során néha nem érzi az ember, hogy napról-napra javulna az állapota, de most sok olyan ember is láthatta őt, aki régóta nem, és megkaphatta a visszajelzéseket arról, mennyivel jobban néz ki most, mint mondjuk pár hete.

Maradjunk a Celticsnél, Kyrie Irving ugyanis a héten többször is megtalálta Zaza Pachuliát a Russell Westbrook-féle esetet követően - mint ismert, a Golden State Warriors grúz centere elég érdekesen esett a földre, mikor ott volt alatta az Oklahoma City Thunder sztárja. Irving csütörtökön azt nyilatkozta Gary Washburnnek (Boston Globe), hogy teljesen más dologról és stílusban beszélgetnénk erről a jelenetről, ha Westbrook lába vagy térde megsérül attól, hogy egy 120 kilós ember rázuhan - mivel Russ jól van, ezért egy kézlegyintéssel elintézik Pachulia megmozdulását, és azt mondják, hogy nem volt vele semmi gond. Ő mindig elgondolkodik azon, mi lenne, ha, és nem lehet tudni, hogy az ilyen helyzeteknek milyen vége és következménye lehet a jövőben vagy lehetett volna most egy kicsit szerencsétlenebb esetben. Irving azt is hozzátette, hogy évek óta látjuk ez Pachuliától - nem akarja, hogy a liga kiosszon rá csak úgy egy 10 meccses eltiltást, de jobban meg kellene vizsgálni a dolgait, ennyi biztos.

A végére pedig a Toronto Raptors sztárja, DeMar DeRozan maradt, aki a Toronto Star munkatársának adott egy interjút, amelyben a depresszióról volt szó - DeRozan saját bevallása szerint is küzdött ezzel. A dobóhátvéd azt mondta többek között, hogy nem számít, mennyire sebezhetetlennek tűnik valaki, mind emberek vagyunk, vannak érzéseink, és néha ezek eluralkodnak rajtunk, mikor minden teher a vállunkra kerül - mindannyian megyünk keresztül nehéz dolgokon, senki nem kivétel, és azok sem, akik sikeresek vagy a TV-ben vannak. Neki is elég változó a hangulata már gyerekkorától fogva - ha valaki nem ismeri őt, akkor csendes és zárkózott, szeret a saját terében maradni és egyedül megbírkózni azzal, amivel meg kell. Megint elmondta, hogy mind emberek vagyunk, ezért ő mindenkire ugyanúgy tekint a legkisebb embertől kezdve a legnagyobb sztárig, mindenkivel ugyanúgy bánik, és mindenkit ugyanúgy tisztel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus