Hírmorzsák 2018-03-05 (11:45)

Michael Malone nem szeretné, ha Jokic bárkinek a másodhegedűse lenne. Millsap játékideje hamarosan nőni fog. Kobe Oscar-díjat kapott - jobb érzés volt ez számára, mint bajnoki címet nyerni. Jimmy Butler nélkül ligautolsó a Minnesota védekezése. Joe Ingles a Jazz mindenese. Tristan Thompson pár mérkőzést kihagy (jobb boka). A Bulls a nyáron tárgyalni akar Bobby Portisszal a hosszabbításról. Sean Kilpatrick 10 napos szerződéssel a Clippersnél. Kyrie Irving a nyáron forgatás közben tudta meg, hogy a Celticshez cserélték.

Mint arról ma reggel olvashattatok már, Kobe Bryant Oscar-díjat kapott a Dear Basketball című rövidfilmjéért. Kobe azt nyilatkozta ezt követően, hogy jobb érzés ez számára, mint bajnoki címeket nyerni, és ezt a legőszintébben mondja. Amikor elmondta az embereknek, hogy visszavonulása után írni szeretne és történeteket mesélni, akkor a reakció az volt, hogy ez nagyon aranyos, de úgyis lehangolt lesz, ha véget ér a pályafutása, és emiatt is fantasztikus dolog, hogy ilyen szintű megerősítést kapott. Bryant azt is elmondta, hogy több regényt, sorozatot is szeretne írni - felkelés után alig várja, hogy írhasson és bemehessen a stúdióba.

A Denver Nuggets sztárja, Nikola Jokic az előző három mérkőzésen 12 pontot átlagolt, de volt 12 eladott labdája is ezeken a találkozókon - elég rendesen visszaesett a teljesítménye, és pont azóta, hogy Paul Millsap visszatért csuklósérüléséből. Michael Malone vezetőedző azt mondta Gina Mizellnek (Denver Post), hogy továbbra is Jokic a támadójátékuk központja, és nem akarja, ha azt érezné a szerb, hogy bárkinek a keze alá kell játszania, hogy bárki mellett másodhegedűsként kell viselkednie. Azt szeretné a tréner, ha Jokic agresszívabb lenne, és többször vállalkozna dobással.

Millsap egyébként az eddigi három meccsén egyszer sem töltött 27 percnél többet a pályán, de Malone elmondása szerint jóval több játéklehetőséget fog kapni az erőcsatár a nagyon közeli jövőben.

A Minnesota Timberwolves 2-2-vel hozta le a Jimmy Butler nélküli eddigi négy mérkőzését, és főleg a védekezésük szenvedi meg nagyon a swingman kiesését - Butlerrel a pályán 11. helyen vannak 100 támadásra vetített kapott pontok alapján, Butler nélkül viszont ligautolsók. Jamal Crawford annyit mondott erről, hogy "mindig Jimmy védekezik az ellenfél legjobb játékosán".

A Utah Jazznél Joe Ingles 4 éves, 52 millió dolláros szerződésénél sokan felszisszentek a nyáron, de az Advanced statisztikák alapján az ausztrál Top10-es kiscsatár ebben a szezonban. Quin Snyder vezetőedző azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN) játékosáról, hogy nincs egyetlen dolog sem, amit ne tenne meg a csapatért - ő egyszerűen abban éli ki magát, hogy jobbá teszi az együttest, amikor a pályán van.

A Cleveland Cavaliers centere, Tristan Thompson több mérkőzést lesz kénytelen kihagyni, miután jobb bokája megsérült - még vasárnap hajnalban, a Denver Nuggets ellen ment ki Thompson bokája, majd az éjszaka folyamán olyan fájdalmai voltak, hogy az együttes kénytelen volt másnap újabb vizsgálatnak alávetni. Azt egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, ez természetesen a kezelés hatásától és annak gyorsaságától függ.

Vincent Goodwill (NBC Sports Chicago) információi szerint a Chicago Bulls a nyáron szeretne Bobby Portisszal tárgyalni az idő előtti hosszabbításról - a magasember újoncszerződése utolsó évébe lép a következő idényben, és idén 53 mérkőzésen 13.2 pontot és 6.5 pattanót átlagolt eddig.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap este, hogy a Los Angeles Clippers 10 napos szerződést ad Sean Kilpatricknek - a dobóhátvéd 23 meccset játszott a Milwaukee Bucksnál, 16-ot pedig a Brooklyn Netsnél ebben a szezonban, 4.4 pont, 1.5 pattanó és 0.8 gólpassz az idei átlagai, és a Bucks még épp időben tette ki keretéből ahhoz, hogy a rájátszásban szerepelhessen egy másik gárdánál.

A végére pedig Lil Rey Howery maradt, aki 2018. június 29-én a mozikba kerülő Uncle Drew-ban játszik együtt Kyrie Irvinggel, és aki az ESPN-nek elmondta, hogy épp a forgatáson voltak, mikor Irving egyik barátja a fülébe súgott valamit, kiment, és örömujjongások közepette tért vissza - konkrétan akkor cserélték el a Boston Celticshez, és láthatóan nagyon örül ennek az irányító.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus