Hírmorzsák 2018-03-05 (21:15)

Pau Gasol szerint semmi baj nincs azzal, hogy Marc Gasol elégedetlen, annak is kell lennie. Kyrie Irving ma éjszaka nem játszik (bal térd). Brandon Ingram legkorábban vasárnap léphet újra pályára (ágyék). A liga eltörölheti a one-and-done szabályt, új korszak elé nézhet a fiatalok ligába kerülése. JJ Redick maradna a Sixersnél hosszútávon is. Sam Hinkie szívesen dolgozna újra az NBA-ben. Anthony Davis már a második a PER-listán. DeAndre Ayton az új első Jonathan Givony mockdraftjában. Új játékos a Raptorsnál.

Arról volt szó nemrég, hogy Marc Gasol nem túl elégedett a Memphis Grizzlies szezonjával, testvére, Pau Gasol pedig a San Antonio Spurs és a Grizzlies összecsapása előtt azt nyilatkozta, hogy nem is baj, ha ki van bukva, ennek így is kell lennie - akit érdekel a csapat sikeressége, az gyenge eredményeknél így viselkedik. Pau szerint ilyen egy vezér, sosem adhatja fel. Ő azt tanácsolta Marcnak, hogy csak a saját játékára, munkamoráljára koncentráljon, mert arra nincs befolyása, hogy az egyik legjobbjuk és a legnagyobb nyári igazolásuk, Mike Conley és Chandlers Parsons is sérültek. Pau szerint több nagyon jó éve is volt a Memphisnek, de az idei szezon nagy megpróbáltatás - Marc persze csalódott és dühös, de mindenki tudja, hogy a pályán mindig is tenni fogja a dolgát.

A sérültlistára került a Boston Celtics sztárja, Kyrie Irving, akinek a bal térde fáj, ezért ma éjszaka, a Chicago Bulls ellen biztosan nem lesz bevethető. Nála rosszabbul járt a Los Angeles Lakers egyik vezére, Brandon Ingram, aki még a Miami Heat ellen húzta meg az ágyékát, és majdnem egy hetet kell kihagynia - legkorábban vasárnap, a Cleveland Cavaliers ellen léphet újra pályára, de az sem biztos, hogy akkor megteszi ezt.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a liga elég nagy változásokra készül - szeretnék felvenni a kapcsolatot a legjobb középiskolás játékosokkal, és elképzelhető, hogy eltörlik a one-and-done szabályt, ami az elmúlt több mint egy évtized során egy évet kötelezővé tett a fiatalok számára a középiskola után, csak azt követően jelentkezhettek draftra. A hírek szerint Adam Silver nemcsak lejjebb akarja vinni a draftkorhatárt 18 évre, ha tényleg lesz változtatás, hanem a legjobb játékosokkal már a középiskolában el akarnak kezdeni foglalkozni - tanácsokat adnának, hogy miben fejlődjenek akár a játékban, akár a pályán kívül.

A terv az, hogy a 18 éveseknek alternatívát nyújtsanak az NCAA, az egyetemi bajnokság mellett, és pénzt kereshessenek akár NBA csapatoktól, akár a G-Ligában, amit szintén átalakítanának némileg. A hírek szerint a liga két olyan időszakban szeretne sokkal komolyabban foglalkozni a játékosokkal, amelyekben eddig minimális kontaktban voltak a kosarasokkal: a középiskolában, illetve a középiskola és aközött az időszak között, amikor egy játékos fizikálisan, mentálisan és érzelmileg is elég érett lesz az NBA-re.

A Philadelphia Sixers dobóhátvédje, JJ Redick a Philly.com munkatársának elmondta, hogy ahogyan azt már tavaly nyári aláírásakor is kihangsúlyozta, hosszútávon akar a Sixers játékosa lenni. Imád Philadelphiában játszani a jelenlegi csapattársaival, Brett Brown vezetőedző irányítása alatt, és egy fantasztikus élmény ez számára.

Az is a Sixershez tartozik, hogy előző GM-jük, Sam Hinkie John Gonzaleznek (The Ringer) elmondta, hogy nagyon is szívesen visszatérne az NBA-be - szerinte tévedés van ezzel kapcsolatban amiatt, ahogyan fogalmazni szokott, de ha a megfelelő helyzetben dolgozhatna, újra a ligában lenne. Hinkie elmondása szerint 11 évet húzott le az NBA-ben, ebből 8-at a háttérben, 3-at a reflektorfényben, de mindkettőt imádta, csak más-más módon. A szakember szerint sokkal fontosabb, hogy kikkel dolgozhat együtt az ember, mint a pontos posztja

A PER-listán továbbra is James Harden vezet (30.5), a New Orleans Pelicanst repítő Anthony Davis viszont feljött a második helyre (28.6), Giannis Antetokounmpo pedig a harmadik (27.9) - a Top25-öt ezen a linken olvashatjátok!

A Toronto Raptors 10 napos szerződést ad Nigel Hayesnek, aki a G-Ligából kerül fel a keleti első helyezetthez. Ugyanide tartozik, hogy a Los Angeles Clippers azért Sean Kilpatricknek ad 10 napos szerződést, mert nem tudtak megegyezni Ty Wallace-szal - utóbbit two-way megállapodással igazolták le, azzal viszont maximum 45 napig lehet az NBA csapatnál, a többit a G-Ligában kell tölteni.

A végére pedig DeAndre Ayton maradt - az Arizona magasembere megelőzte Luka Doncicot Jonathan Givony (ESPN) legutóbbi Top100-as mockdraftján. Ayton két legjobb meccsét a legutóbbi 10 napban hozta, és megírtuk a napokban már, hogy jelentkezik a draftra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus