Hírmorzsák 2018-03-06 (21:30)

Lonzo Ball magára vállalta a felelősséget Lillard nagy negyedik negyedéért. Marcus Smart 15.000 dolláros büntetést kapott. A Clippers és a Mavericks mezszponzora is megvan. A Sunsnál az új vezetőedző megtalálása lesz az első a szezon végét követően. Steve Kerrnek is van javaslata, hogyan alakuljon az NBA és az NCAA viszonya. Kevin Love-nak pánikrohama volt novemberben és az OKC elleni meccsen is.

A Los Angeles Lakers ma hajnalban 108-103-ra kikapott a Portland TrailBlazerstől, miután az oregoniaknál parádés negyedik negyedet produkált Damian Lillard. Az aranysárga-lilák irányítója, Lonzo Ball a találkozó után azt mondta, hogy magára vállalja a felelősséget, Lillard nagy végjátéka az ő sara, hiszen az ő emberéről volt szó, ráadásul akkor lendült bele, mikor először felemelte a hármast, neki meg nem volt fent a keze védekezésben. Most már nem tud semmit tenni, ráadásul Lillard borzasztóan gyorsan engedi el a labdát, és bemutatott néhány nagy játékot is.

A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart 15.000 dolláros büntetést kapott, amiért nyilvánosan kritizálta a játékvezetést - még a Houston Rockets elleni vereség után nem tetszett Smartnak a bírók ténykedése.

A Los Angeles Clippers egy társkereső céggel, a Bumble-lel kötött mezszponzori szerződést - a Bloomberg értesülései szerint 3 évre 20 millió dollárról szól a megállapodás. A Dallas Mavericksnek is megvan a mezszponzora, a 5miles, amely egy adásvételi applikáció, gyakorlatilag egy online piac.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough egy Facebook élő chaten elmondta, hogy időrendi sorrendben az új vezetőedző kijelölése következik a szezon befejezése után, és nem várnak túl sokat az idény végét követően. A szakvezető szerint a jelenlegi trénert, Jay Trianót is meghallgatják majd, de több más jelölttel szintén le fognak ülni interjúzni - két éve rengeteget kritizálták őket, hogy szinte azonnal felvették Earl Watsont, és így utólag McDonough is beismerte, hogy jogosan.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr az ESPN-nek elmondta, hogy szerinte megoldható, hogy működő rendszert hozzanak létre az NBA és az NCAA között - az egyetemi bajnokság botránya miatt mostanában több olyan felvetés is akadt, amely kevésbé vagy nagyon drasztikus változtatásokat eszközölne. Kerr azt nem érti például, hogy miért nem mehet vissza az egyetemre az, aki bejelentkezik a draftra, ügynököt fogad, de nem kel el a játékosbörzén - az amatőr sportról beszélnek sokan, de ha a gyerekek érdekeit néznék, akkor simán visszaengednék az érintetteket az egyetemre.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers magasembere, Kevin Love maradt, aki a The Players' Tribune-ban bevallotta, hogy ebben az idényben, az egyik novemberi mérkőzés közben pánikrohama volt - elkezdett fájni a hasa, és nehezen kapott levegőt, be is kellett vinni a kórházba az Atlanta Hawks elleni, november 5-i találkozót követően. Love szerint a semmiből jött ez, soha korábban nem volt ilyenben része, és azt sem tudta, hogy igazi-e, de olyan igazi volt, mint egy törött kéz vagy egy kiment boka. Az erőcsatár szerint azóta teljesen másként tekint a mentális egészségére. A januári, Oklahoma City Thunder elleni vereség alkalmával is ezért távozott idő előtt - ezt a későbbi csapatmeetingen el is magyarázta társainak. Love az első eset óta havonta párszor rendszeresen jár terápiára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus