Hírmorzsák 2018-03-07 (10:15)

Durantnek nem számít az MVP cím - szerinte az ellenfelek szurkolói félnek tőle. Westbrook szerint áldás volt, hogy Duranttel és Hardennel egy csapatban játszhatott. Carmelo Anthony átlépte Jerry Westet az örökranglistán. A Blazers leigazolta a Kings két évvel ezelőtti lottery-pickjét, Georgios Papagiannist. A Bullst figyelmeztette a liga Robin Lopez és Justin Holiday indokolatlan pihentetéséért. Mark Cubant 2011-ben feljelentették szexuális zaklatásért. Az ausztrál bajnokság is próbál betenni az NCAA-nek.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant Michael Lee-vel (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett, és elmondása szerint egyáltalán nem érdekli az MVP díj - szerinte úgy is lehet valaki MVP szintű kosaras, hogy nem nyeri meg a trófeát. Tudja, mennyire jó, és a ligában is tudják ezt, sőt, a szurkolók is - utóbbiakról azt mondta, hogy mindegy, mennyire próbálják ezt tagadni, vagy hogy mennyire utálják, ha ő pályára lép, akkor félnek tőle. Az ellenfelei nem tartanak tőle, de mikor üresből dobhat, szokta hallani a közönséget - persze sokaknak nem tetszett, hogy az Oklahoma City Thundertől a Warriorshoz igazolt, úgyhogy tudta, hogy kapni fogja a savat. Az MVP-re visszatérve annyit mondott, hogy megtapasztalhatta már, milyen érzés megkapni, és minél több mindent szeretne átélni, úgyhogy nagyon kíváncsi, hogy mi vár még rá.

Az OKC jelenlegi vezérénél, Russell Westbrooknál rákérdeztek arra, hogy milyen érzés az, hogy a korábbi triójukból, a Westbrook-Durant-James Harden hármasból mindenki MVP-kaliberű kosaras lett. Westbrook azt mondta, hogy egy áldás volt az, hogy velük játszhatott, de azt is látni kell, hogy mindenkinek a saját útját kellett ahhoz járnia, hogy ilyen szintre fejlődhessen.

Az is a Thunderhez tartozik, hogy Carmelo Anthony ma hajnalban megelőzte Jerry Westet az örökranglistán a pontokat tekintve - Melo már a 20. helyen áll a rangsorban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Portland TrailBlazers 10 napos szerződést adott Georgios Papagiannisnak - a görög centert 2016-ban még a 13. helyen választotta ki a Sacramento Kings, de már a második szezonjában kirakták a keretből. 

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Chicago Bullst figyelmeztette a liga azért, mert olyan játékosokat pihentet, akik egyáltalán nem sérültek - mint ismert, Robin Lopez és Justin Holiday kikerültek az aktív rotációból a tankolás miatt. A Bulls a hírek szerint visszarakja mindkét érintettet, rendszeresen játszani fognak.

A Dallas Mavericks komoly szexuális zaklatás botrányához kapcsolható, hogy 2011-ben egy nő feljelentette zaklatásért Mark Cuban tulajdonost is - állítólag részegen kért tőle egy fotót Cuban, csak a fényképezkedés közben megfogta a hölgy fenekét, és elkezdett matatni az ujjával. Cubant vizsgálta a rendőrség, de vádat nem emeltek, mert a bíró szerint nem volt elég bizonyíték ellene - bár a hírek szerint a képek a nő történetét igazolják

A végére pedig az ausztrál bajnokság, az NBL maradt, amely megpróbál alternatívát nyújtani a fiataloknak az NCAA, az egyetemi liga helyett: egy külön rosterhelyet hoztak létre a csapatokban kifejezetten azok számára, akik befejezték a középiskolát, de nem az NCAA-ben képzelik el azt az egy évet, amit az NBA előtt most még kötelezően ki kell tölteniük valahol. Minden együttesnél egységesen évi 78.000 dollárt fizet ez a lehetőség.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus