Hírmorzsák 2018-03-11 (11:15)

Kawhi Leonard csütörtökön visszatérhet. Manu Ginobili szerint már a rájátszásba kerülés a céljuk - Danny Green szerint a régi Spursnek vége. Dirk Nowitzki játszik még egy évet. A Boston is bent van a PO-ban. Rose-nak senki megerősítésére nincs szüksége - talán már ma este pályára lép. Embiid szerint Whiteside puhány, de megjegyezte a Heat centerének könyökösét. Walton szerint Jamal Murray megint tiszteletlen volt velük, a Nuggets játékosát nem érdeklik az ellenfél érzései. Kobe a Shaq-kel történt verekedéséről mesélt. Vélemények két top prospectről, DeAndre Aytonról és Mohamed Bambáról. Jaylen Brown egy (agyrázkódás), Cedi Osman (csípő) két hetet hagy ki. Terrance Fergusonnak is agyrákódása van. A Bucks kitette Teletovicot.

Lisa Salters (ESPN) jelentette, hogy ha nem történik visszaesés a San Antonio Spurs kiscsatárának állapotában, akkor Kawhi Leonard csütörtök este, a New Orleans Pelicans ellen visszatérhet. Leonard sokat biciklizik, és 3-3-ra edz, hogy a mérkőzések fizikalitásához hozzászokjon, de nem játékosokkal, hanem edzőkkel készült eddig.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy Manu Ginobili két napja azt nyilatkozta Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy amíg a szezon felénél a nyugati főcsoport harmadik helye volt a célja az együttesnek, most annyi, hogy bekerüljön a rájátszásba. Danny Green annyit tett ehhez hozzá, hogy régebben simán támaszkodhattak a Tony Parker, Ginobili, Tim Duncan hármasra, akik maguktól megteremtették és be is fejezték a helyzeteket, nem kellett semmilyen figurát lehívni ehhez. Most fel kell rajzolniuk a figurát, elmagyarázni a játékosoknak, és aztán majd kiderül, hogyan tudják végrehajtani. Green szerint teljesen más a mostani csapat, a régi Spurs már nincs.

A Milwaukee Bucks kitette keretéből Mirza Teletovicot, hogy le tudják igazolni Brandon Jenningset. Mint ismert, Teletovicnak vérrögöt találtak a szervezetében, december óta nem játszik, és a Bucks hivatalos közleményében azt írta, hogy a játékossal, valamint az orvosokkal történt egyeztetés után úgy döntött a két fél, hogy ideje továbblépni.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy Dirk Nowitzki még a következő idényben is játszani fog.

Péntek hajnalban a Boston Celtics lett a második csapat, amely biztosította helyét a rájátszásban - a Boston a Minnesotát győzte le, ezzel a Toronto Raptors után ők is biztosan ott lesznek a PO-ban.

Ha már Celtics, akkor jöjjenek a sérültek. A Bostonnál Jaylen Brown a Timberwolves elleni esése után egy hétnyi kihagyásra kényszerül - tegnap este volt róla szó, hogy át kell esnie az agyrázkódás protokollon, de ez nem fog azonnal megtörténni. Az Oklahoma City Thundernél Terrance Fergusonnak ugyanilyen gondja van, miután a Phoenix Suns elleni találkozón véletlenül összefutott Steven Adamsszel, és a padlón is maradt másodpercekig ezt követően - nála nem tudni, mennyit kell kihagynia, de a kötelező protokollon neki is át kell esnie. A Cleveland Cavaliersnél Cedi Osman csípője meghúzódott a Los Angeles Clippers elleni összecsapáson, emiatt kéthetes kényszerpihenőn lesz a török kiscsatár.

A Minnesota Timberwolves új írányítója, Derrick Rose elvileg ma este bevethető lesz a Golden State Warriors elleni összecsapáson. Tom Thibodeau vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ha lesz olyan helyzet, hogy úgy érzi, Rose a segítségükre lehet, akkor be fogja vetni régi-új játékmesterét. Rose-t nagyon sok kritika érte az elmúlt években, amire annyit mondott, hogy mindenkinek meglehet a véleménye: nem tud dobni, már nem jó játékos, nem jó ebben, nem jó abban. Neki nincs ezzel gondja, mert úgy áll hozzá, hogy senkinek a megerősítésére nincs szüksége - ismeri magát, tudja, milyen játékos és milyen ember. Azt is hozzátette, hogy Thibodeau nem igazolta volna le, ha nem játszatná.

Péntek hajnalban volt egy újabb ütközet Joel Embiid és Hassan Whiteside között, amelyet két napja már láthattatok nálunk is. Embiid az eset után azt nyilatkozta, hogy a felvételek megnézését követően egyértelmű volt, hogy hozzá sem ért Whiteside-hoz, mégis kettős faultot fújtak a játékvezetők. A Miami Heat centere megpróbálta hátba könyökölni, ami szerinte eléggé alattomos, mivel mindenki tudja, hogy hátgondjai voltak korábban - megnézik, mit lehet tenni az esettel, de ő biztosan nem fogja elfelejteni. Azt is hozzátette a Philadelphia Sixers sztárja, hogy nem érzett semmi fájdalmat, mert Whiteside nagyon puhány, ettől függetlenül elég problémásnak tartja a próbálkozását. Elmondta azt is, hogy nem ezzel foglalkozik, mert kikaptak, és az érdekli, hogyan tudnak előrelépni.

Tegnap hajnalban aztán jött a Los Angeles Lakers - Jamal Murray "románc" újabb felvonása is - a Lakers és a Denver Nuggets első idei denveri meccsén a coloradóiak hátvédje Lonzo Ballnak "üzent", azt se vették jó néven a vendégek, most pedig valamit mondhatott, mert Luke Walton vezetőedző nagyon kiakadt rá. A tréner a találkozót követően azt mondta, hogy másodjára játszanak idén Denverben, és Murray másodjára tiszteletlen velük a mérkőzés végén - részletekbe nem ment bele, annyit mondott, hogy volt némi trash talk a játékosai felé. Murray annyit mondott, hogy a PO-ért harcolnak, elvesztették az előző két meccsüket, úgyhogy úgy érezte, egy kicsit nagyobb tűzzel kell most küzdeniük. Szerinte ezt vehette rossz néven a másik csapat, de ezzel nem foglalkozik, csak a saját játékával - azzal nem tud mit csinálni, ha valaki így reagálja le a vereségeit.

Kobe Bryant az Oscar-díj megnyerését követően a Jimmy Kimmel Live vendége volt, ahol szóba került többek között az az ökölcsata is, amit akkori csapattársa, Shaquille O'Neal ellen vívott az 1998/99-es lockout alatt, egy "barátságos" meccs közben. Kobe annyit mondott az esetről, hogy O'Neal ütött először, ő egyszerűen nem tudta elérni a centert - egy későbbi interjúban felemelte Shaq öklét, és azt mondta, hogy a világ legőrültebb 19 éves embere lehetett, hogy nekiment Shaqnek. O'Neal ütött, ő megpróbált visszaütni, majd többen is közéjük ugrottak - akkoriban úgy volt vele, hogy nagyon megverheti őt a center, de akkor is meg fogja tudni, hogy ő nem fog meghátrálni soha.

A végére pedig jöjjön egy kis draft. Pete Thamel (Yahoo Sports) értesülései szerint elég jó esély van arra, hogy DeAndre Ayton legyen az 1/1 - az újságíró egyik játékosmegfigyelő forrása szerint 95%, hogy Ayton kel el elsőként az idei játékosbörzén. Az Arizona vezetőedzője, Sean Miller azt mondta, hogy centere borzasztóan atletikus, nagyon jó keze van, és rendkívül sokoldalú - ez az a kombináció, amitől olyan különleges, és ami kiemeli őt a többiek közül.

Ugyancsak Thamel írt Mohamed Bambáról, akiről egy Big12-ben dolgozó segédedző azt nyilatkozta, hogy a legjobb blokkoló, akit valaha látott - úgy fogja védeni a gyűrű közeli területet, ahogyan nagyon kevesen az NBA-ben, a pálya elég nagy részét tudja uralni hátul. A lábmunkáját fejleszteni kell, hogy a labdás elzárásokat is jól oldja meg, de képes lesz erre, és olyan fizikai adottságai vannak, amivel komoly befolyással lesz csapata eredményességére - 236 centi a karfesztávja, és állva, ugrás nélkül eléri a gyűrűt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus