Hírmorzsák 2018-03-11 (21:15)

DeRozan szerint már eldőlt, hogy Harden nyeri az MVP díjat, méghozzá teljesen megérdemelten. LeBronnak nem tetszett az, ahogyan a Cavs intézte az Irving-Thomas cserét. James megint elmondta, hogy majd akkor foglalkozik az FA-piaccal, ha itt lesz az ideje. Steve Kerrt nem érdekli, ha Greennek ki kell hagynia egy meccset technikaik miatt - a szenvedélye sokkal fontosabb. Wall nem a napokban fog visszatérni. 7-8 nap múlva eldől, hogy Gallinari kezét kell-e műteni vagy sem. Anthony Davis játszik ma este. A Hawks megtartja a szezon végéig Antonius Clevelandet, Jaylen Morrisnak pedig adnak még lehetőséget.

Brian Windhorst és Dave McMenamin (mindketten ESPN) értesülései szerint LeBron Jamesnek nagyon nem tetszett az, ahogyan a Kyrie Irving-Isaiah Thomas cserét rendezte a Cleveland Cavaliers. Eredetileg abban állapodott meg az ohiói alakulat és a Boston Celtics, hogy Thomas, Ante Zizic, Jae Crowder és a Brooklyn Nets 2018-as, nem védett első köröse érkezik Clevelandbe Irvingért, de pár nappal később majdnem semmis lett a tranzakció, mikor a Cavs megtudta, milyen állapotban van Thomas. Erre a Celtics bedobott egy 2020-as második köröst, és megvolt a csere - Jamesnek ez a rész nem tetszett, hogy egy ilyen kis plusszal már belementek az üzletbe.

James még a Clippers elleni találkozó előtt elmondta megint, hogy nem foglalkozik a szabadügynökpiaccal - ő mindig akkor intézi a dolgait, amikor eljön az ideje, és most csak a játékra és a minél jobb szereplésre koncentrál. Volt már FA, tudja, mivel jár ez, ettől függetlenül ő nem törődik ezzel. Tudja, hogy miért van ekkora hype, hiszen a Los Angeles Lakersnek van elég sapka alatti helye, hogy leigazolja, és a ligának sokkal jobb, ha a Lakers, a Celtics és a New York Knicks egyszerre jók. Elmondta azt is, hogy ugyanúgy tetszett neki a Lakerses hirdetőtábla, amin próbálták meggyőzni, hogy igazoljon a csapathoz, mint ahogy a Sixerses reklám is nem sokkal korábban - jól esik neki, hogy más klubok szurkolói azt szeretnék, ha hozzájuk szerződne.

A Toronto Raptors sztárja, DeMar DeRozan még a Houston Rockets elleni összecsapás előtt dicsérte az ellenfél vezérét, James Hardent - DeRozan szerint Harden megérdemli az MVP címet, mert egészen hihetetlen, ahogyan az egész év során játszik. Azt is hozzátette, hogy szerinte el is dőlt ez a verseny, de megint elmondta, hogy Harden megérdemli a trófeát. Megemlítette, hogy akkor is ismerték már egymást a Rockets játékosával, amikor még Hardennek egy szőrszál sem volt az arcán - sokat beszéltek arról, hogy mennyit fejlődtek, és anno sosem gondolták volna, hogy olyan helyzetben lesznek majd, mint amilyenben most vannak.

A Golden State Warriorsnél Draymond Green 15 technikaival áll, tehát a követőnél el fogják tiltani, de az oaklandiek vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta ma este, hogy a Greenben lévő szenvedély, a versenyzői adottságai sokkal fontosabbak számára, mint az, hogy esetleg kihagy egy találkozót. Kerr szerint Green akkor a legjobb, mikor kicsit mérgesen játszik, fel van paprikázva - a visszafogott Green nem az optimális Green.

Jöjjenek a sérülések. A Washington Wizards irányítója, John Wall egyre közelebb van a visszatéréshez, de egyelőre még biztosan nem látjuk őt a pályán - január 31-én műtötték Wall bal térdét, és akkor 6-8 hetes rehabot mondtak az esetében. A fővárosiak nem tudják, mikor léphet pályára újra a játékmester, de Scott Brooks vezetőedző nyilatkozata alapján nem most fog ez megtörténni - Brooks annyit mondott, hogy közelednek a hat héthez, és csak annyi biztos, hogy hat héttel a műtét után nem tér vissza Wall.

A Los Angeles Clippersnél Danilo Gallinari azt nyilatkozta, hogy egyrészt normálisan néz már ki a keze, másrészt kevésbé fáj, mint eddig - ez nem azt jelenti, hogy visszatér, hanem csak annyit, hogy 7-8 nap múlva vizsgálják meg tüzetesebben, és akkor dől el, hogy meg kell-e műteni vagy sem.

A New Orleans Pelicansnél a ma 25. születésnapját ünneplő Anthony Davis visszatér, a Utah Jazz ellen ott lesz a pályán a többiekkel.

Ian Begley (ESPN) megerősítette azokat a korábbi információkat, miszerint Antonius Cleveland a következő napokban az egész szezonra alá fog írni az Atlanta Hawksszal - most van a második 10 napos kontraktusa Mike Budenholzeréknél, de még egyetlen egyszer sem lépett pályára a Hawksnál. Szintén az Atlantához tartozik, hogy Jaylen Morris kap egy második 10 napos szerződést is - ő 5 meccsen 18.5 percet, 4.8 pontot, 3.0 pattanót és 1.2 gólpassz átlagolt eddig az Atlantánál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus