Hírmorzsák 2018-03-12 (20:15)

Ray Allen könyve két hét múlva jön ki: Rondo kapott hideget-meleget, 2011-ben Doc Riversen bukott meg egy Chris Paul-Rondo csere. Towns szerint a nyugati főcsoport egy mocsár, ahol csak az igazi aligátorok élik túl. LeBron szeretne a fiával együtt az NBA-ben játszani. Julius Randle élete legjobb meccsén van túl - tudta, hogy képes erre. Daniel Theis (meniscus-szakadás) és Wes Matthews (fáradásos törés) is befejezték valószínűleg az idényt. Wade és Whiteside sem lesznek ma éjszaka a Portland ellen. Lillard már a Top10-ben a PER-listán. Baldwin IV marad a Blazersnél a szezon végéig. Korrupciós botrány van a BIG3-ben, leváltották a commish-t, de megvan az új idény menetrendje is.

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns 31 ponttal és 16 pattanóval vezette győzelemre csapatát a Golden State Warriors ellen, majd a találkozó után találó hasonlattal élt. Towns szerint a nyugati konferencia egy mocsár, ahol csak az igazi aligátorok élik túl

A Cleveland Cavaliers sztárjáról, LeBron Jamesről egy ideje tudni, hogy az a terve, hogy a fia ellen játsszon az NBA-ben, és ezt újfent elmondta. James a Los Angeles Lakers elleni találkozót követően azt nyilatkozta, hogy ő most 33, a fia pedig 13 éves - ha van esélye bekerülni a ligába, márpedig jelen állás szerint úgy tűnik, hogy van, akkor igen, szeretne ellene kosarazni.

A Lakersnél Julius Randle 36 ponttal, 14 pattanóval és 7 gólpasszal szomorította a Cavst ma hajnalban, és saját elmondása szerint is pályafutása legjobb mérkőzését játszotta. Azt is hozzátette, hogy mindig is tudta, hogy képes ilyen produkcióra, csak időre volt szüksége, hogy tanulja a játékot, hogy fejlődjön, és hogy fejben is beérjen. Nincs meglepve, hogy ilyen teljesítményt nyújtott, de természetesen jó érzés számára, hogy így sikerült játszania.

A Boston Celtics centere, Daniel Theis bal térdében elszakadt a meniscus - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint műteni kell a német magasembert, aki kihagyja a szezon hátralévő részét. A csapat egyébként nem jelentette ki konkrétan, hogy vége Theis idényének, de Danny Ainge-ék is azt írták, hogy valószínűleg befejezte erre a szezonra. Charania információi szerint a Dallas Mavericks dobóhátvédjének, Wesley Matthewsnak fáradásos törés van a jobb lábában, és jó eséllyel kihagyja a teljes idényt. A Miami Heatnél Dwyane Wade (combhajlító) és Hassan Whiteside (csípő) sem játszanak ma a Portland TrailBlazers ellen.

Az is a Blazershez tartozik, hogy Wade Baldwin IV-t leigazolták a szezon végéig egy minimum szerződéssel - eddig two-way megállapodása volt az oregoniakkal.

Kijött a heti PER-statisztika, amely alapján a Portland sztárja, Damian Lillard már a Top10-ben van - jelenleg a 8. helyen áll 24.8-as mutatóval. A listát továbbra is James Harden (30.5) vezeti, mögötte Anthony Davis (28.7) és LeBron James (27.9) vannak még a dobogón - a Top25-öt ezen a linken megnézhetitek!

Két hét múlva jön ki Ray Allen új könyve, a "From the outside: My Journey through Life and the Game I Love", amelyből Sean Deveney (Sporting News) osztott meg részleteket a mai napon. Allen azt írja a könyvében, hogy a 2011/12-es szezon előtt felmerült egy Rajon Rondo-Chris Paul csere, ami végül azon bukott meg, hogy Doc Rivers azt mondta, nem teheti ezt Monty Williamsszel - Williams volt akkor a New Orleans edzője, de korábban, az Orlando Magicnél Rivers mentoráltjaként dolgozott, onnan ismerték egymást.

A hírek szerint Allen úgy írta le Rondót a könyvében, mint egy olyan játékost, aki úgy akarta, hogy vezérként kezeljék, hogy még nem tette le az asztalra az ehhez szükséges dolgokat, a Celtics pedig nem tudta kezelni Rondót. Az is benne van a könyben, hogy Rivers Rondo kezébe adta a labdát azt követően, hogy a Paul-cserét nem húzta meg a Boston - karrierje messze legstresszesebb idénye volt az, mert előfordult az is, hogy az irányító egyszerűen nem passzolt neki.

A végére pedig a BIG3 maradt, amelyhez két hír is tartozik. Egyrészt kirúgták a commish-t, Roger Mason Jr.-t, és helyét a bajnokság kitalálója, Ice Cube vette át. A hírek szerint Mason két katari befektető ismerőse több millió dollártól fosztotta meg a ligát - őket eredetileg Mason vitte a BIG3-hez, de nem akart együttműködni a szervezettel a két illetőhöz füződő kapcsolata miatt, pedig a BIG3 álláspontja szerint commish-ként kötelessége lett volna. Ice Cube addig marad mostani helyén, amíg nem találnak mást, tehát nem végleges megoldásként számolnak vele (illetve számol önmagával).

Másrészt megvan az idei szezon menetrendje - június 22-én, Houstonban kezdődik a sorozat, és augusztus 24-én, Brooklynban rendezik a döntőt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus