Hírmorzsák 2018-03-13 (22:00)

Harrison Barnes szerint 2016-ban a Thunder volt a legjobb csapat a PO-ban. A Warriors tegnap nagyon megünnepelte Steph Curry 30. születésnapját - hivatalosan is ott vannak a rájátszásban. Kevin Love 2-3 hét múlva visszatérhet. Kawhi Leonard mégsem lép pályára a héten. Exum már a G-Ligában. Joe Johnson és Mike D'Antoni szerint is jobb a mostani Houston, mint a 2000-es évek Phoenix Sunsa. DeRozantől azt kérték december közepén, hogy egyrészt legyen a Raptors Kobe Bryantje, másrészt dobjon több hármast. Matt Barnes és Derek Fisher kibékültek.

A Dallas Mavericks kiscsatára, Harrison Barnes a Sporting Newsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte 2016-ban az Oklahoma City Thunder volt a legjobb csapat a rájátszásban. A Golden State Warriorsnak (Barnes akkori csapata) sem volt rájuk semmi válasza, és ha Klay Thompson nem őrül meg a hatodik meccsen, és nem dob 41 pontot, akkor az OKC jut a döntőbe.

Ha már a Golden State, akkor itt lehet megemlíteni, hogy tegnap akkori bulit csaptak a holnap 30 éves Steph Curry születésnapja alkalmából, hogy ma törölték az edzést - jó eséllyel algopirinnel vagy a gyógyszer milliomosoknak kifejlesztett változatával élnek a mai napon, kevesebb kosárlabdával.

És még egy kis Warriors: a San Antonio Spurs ma hajnali vereségével matematikailag is biztos, hogy ott lesznek a PO-ban.

Jöjjenek a sérültek. A Cleveland Plain Dealer értesülései szerint a Cleveland Cavaliersnél Kevin Love 2-3 héten belül visszatérhet - állítólag a keze is szépen gyógyul, plusz jót tett neki, hogy bevallotta, hogy pánikrohamai voltak korábban pályafutása során, és kezelést is kap. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a San Antonio Spurs sztárja, Kawhi Leonard mégsem tér vissza a héten - délben volt arról szó, hogy Gregg Popovich ma beszél vele a hogyan továbbról, de úgy tűnik, továbbra sem érzi magát teljesen jól a vádlisérülését követően. Arról is volt szó délben, hogy a Utah Jazznél Dante Exum elkezdheti az idényt a héten, és le is küldték a G-Ligába a rehab utolsó fázisaként.

Arról reggel volt szó, hogy Brandon Jennings pazarul tért vissza az őt korábban draftoló Milwaukee Buckshoz - 16 pontot, 8 pattanót és 12 gólpasszt jegyzett ma hajnalban, a Memphis Grizzlies ellen. Jennings a találkozó után elmondta, hogy ideges volt - olyan volt neki ez, mint a legelső mérkőzése előtt, de nagyon örült és hálás volt azért, hogy megint felvehette a Bucks mezét. Rengeteget dolgozott Kínában, és szerinte az emberek egyszerűen nem értették vagy tudták, hogy még mindig gondja volt az Achillesével az ezt megelőző években - most teljesen egészséges, így régi önmaga tud lenni. Újra megtalálta önmagát, és ehhez fejben kellett rendet tennie, ott volt problémája az Achilles-szakadását követően - sok negatív dolgot és gondolatot kizárt magából, ez pedig segített.

A Houston Rockets veterán swingmanjét, Joe Johnsont kérdezte Marc Stein (New York Times) arról, hogy ez a legjobb támadójáték, amiben valaha játszott, amire azt válaszolta JJ, hogy az ő 17 éves profi karrierje során messze ez a legjobb. Johnson szerint azzal, hogy Chris Paul és James Harden személyében két fazonszabászuk is van, teljesen más ennek a csapatnak a dinamikája, mint a 2000-es évek Phoenix Sunsának - ráadásul a mostani Houstonban mindenki kap labdát, éreztetik vele, hogy a rendszer része. Mike D'Antoni vezetőedző annyi tett ehhez hozzá, hogy amikor egy rendszer egy emberre épül, az nagyon kimeríti azt az adott illetőt - ez történt Steve Nash-sel is a Sunsnál és tavaly Hardennel is. Idén ott van Paul is, ez pedig hatalmas különbség.

Zach Lowe (ESPN) írt egy hosszabb cikket a Toronto Raptorsról és a kanadaiak sztárjáról, DeMar DeRozanről. December 19-én Bobby Webstert és a Raps három legfőbb edzőjét behívták Masai Ujiri irodájába, majd megtették ugyanezt DeRozannel is - a játékosnak saját bevallása szerint fogalma nem volt arról, mi fog történni, azt mondogatta magának, hogy csak nem cserélték el. A Toronto átalakította támadójátékát, de DeRozantől még többet vártak - Ujiri azt kérte tőle, hogy legyen a franchise Kobe Bryantje, az a vezér hosszútávon, aki meghatározza az egész klubot, de több triplára lenne szükség tőle, mert így több teret nyitna, jobb lenne a spacing, és a labdajáratás is természetesebben menne. DeRozan azt mondta, hogy nagy megtiszteltetés volt neki, hogy azt mondták, legyen a csapat Kobe-ja, és amikor ennyire bízik benne mindenki, az óriási önbizalmat ad az embernek. A kanadaiak csillaga azóta majdnem négy triplát emel rá meccsenként.

A végére pedig egy kevésbé jelentőségteljes hír: Matt Barnes kibékült Derek Fisherrel, ezt előbbi mondta el a FOX Sports 1 műsorában Chris Broussardnak. Barnes annyival magyarázta a dolgot, hogy Fisher boldoggá teszi a gyerekeit, ez pedig neki is jó, így rendben vannak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus