Hírmorzsák 2018-03-14 (12:30)

Steph Curry még legalább egy hetet kihagy - annak a csoportnak a tagja, amely meg akarja venni a Carolina Panthers NFL-csapatot. Avery Bradley-t megműtötték (ágyék), 6-8 hétnyi kihagyás vár rá. Russell Westbrook a negyedik, aki 100 tripla-duplát ért el karrierje során. LeBron James úgy érzi, olyan, mint a jó bor, a korral nemesedik. Kawhi Leonard orvosainak bólintaniuk kell a kiscsatár visszatérésésre, csak ezt követően beszél a kiscsatárral Popovich arról, mikor léphet újra pályára. A Grizzlies 10 napos szerződést ad Briante Webernek.

Kezdjük a sérülésekkel. A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry még legalább egy hetet kihagy bokasérülése miatt - március 20-án, jövő héten kedden vizsgálják meg újra, hogy pályára küldhető állapotban van-e. A Los Angeles Clippersnél Avery Bradley kés alá feküdt ágyéksérülése miatt, és az biztos, hogy az alapszakaszban már nem látjuk a hátvédet - 6-8 hetes visszatérési időt jósolnak neki.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy Kawhi Leonard orvosainak zöld utat kell adniuk, enélkül nem dönthetnek arról, hogy visszatér-e vagy sem a kiscsatár, és ha igen, akkor mikor. Ha ez megvan, akkor tud leülni játékosával, hogy megvitassák, mikor lenne a legjobb időpont arra, hogy újra játsszon, de amíg az orvosok nem engedélyezik ezt, addig ők nem tudnak lépni.

Térjünk még vissza egy kicsit Curryhez, aki mással is bekerült a hírekbe: ő is annak a befektetői csoportnak a része többek között P. Diddy-vel együtt, amelyet Michael Rubin próbál összerakni annak érdekében, hogy megvegyék a Carolina Panthers NFL-csapatot. A Forbes 2.3 milliárd dollárra taksálja a klub értékét, de ha nem lesz elég licitáló, kevesebbért is elkelhet. A hírek szerint három csoport próbálja megszerezni a Pantherst, ebből az egyik a Fanatics tulajdonosáé, Rubiné.

Ma hajnalban két tripla-dupla is különleges lett. Egyrészt LeBron James 14. idei TD-jét szerezte, ami számára karriercsúcs egy idényben. A Phoenix Suns elleni találkozó után azt mondta magáról James, hogy olyan, mint a jó bor, a korral nemesedik, egyre jobb lesz. Mikor felvetették neki, hogy lehet, hogy köze van a több tripla-duplának ahhoz is, hogy nagyobb sebességgel játszanak a csapatok, és több a labdabirtoklás, akkor csak annyit válaszolt, hogy "több labdabirtoklás, meg a f*szom, egyre jobb vagyok, ennyi".

A másik tripla-duplás mérföldkő természetesen az Oklahoma City Thunder sztárjához, Russell Westbrookhoz fűződik, aki ma hajnalban pályafutása 100. TD-jét szerezte, ezzel ő lett a liga történetének negyedik játékosa, aki elérte ezt a számot, és a harmadik leggyorsabban jutott el idáig - Oscar Robertsonnak (181 tripla-dupla összesen) 266 meccs kellett a 100 TD-hez, Magic Johnsonnak (138) 656 mérkőzés, Westbrooknak pedig a 736-on jött össze, Jason Kidd (107) van még egyébként előtte. Westbrook azt nyilatkozta, hogy az előtte állók mind a Hírességek Csarnokának tagjai, hatalmas megtiszteltetés, hogy ebbe a körbe tartozhat.

A végére pedig a Memphis Grizzlies maradt, amely nem ad újabb 10 napos kontraktust Xavier Rathan-Mayesnek, viszont egy ilyen megállapodást kötöttek Briante Weberrel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus