Hírmorzsák 2018-03-15 (21:30)

Isaiah Thomas szerint ő nem hatodik ember, és nem is lesz az a jövőben sem - összeveszett Julius Randle-lel. Klay Thompsonnak eltört a hüvelykujja, több hetet kihagy. Markelle Fultz válla egyre jobb állapotban van. Kawhi Leonard még mindig nem edz a többiekkel. Exum ma este megkezdi az idényt. Elképzelhető, hogy Marcus Smart befejezte a szezont. A Raptors Nigel Hayesnek, a Clippers Sean Kilpatricknek adott második 10 napos szerződést. A BIG3 új commisha Clyde Drexler.

A Los Angeles Lakers irányítója, Isaiah Thomas Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett, és kijelentette, hogy ő bizony nem hatodik ember, és nem lesz az a jövőben sem, szeretné, ha ez kristálytiszta lenne mindenki számára. Kétszeres All-Star és kezdőjátékos, aki olyan dolgokat tett, amikor lehetőséget adtak neki, amit nem sokan ebben a ligában. Azt is hozzátette Thomas, hogy egy olyan helyzetbe cserélték, amire nincs befolyása - egyáltalán nem akar sem a Lakers, sem Luke Walton vezetőedző edző ellen beszélni, ki fogja használni a most kapott lehetőségeit is, és csak annyit tud tenni, hogy minél jobban játszik az idény végéig. Profi hozzáállása van érzése szerint, és ha szólítják a nevét, mindig készen fog állni. Február 23-a óta egyébként 18.4 pontot és 5.8 gólpasszt átlagol, és vezetésével csapata a legutóbbi 11 meccséből 8-at megnyert.

Szintén Thomashoz kapcsolódik, hogy a Golden State Warriors ellen összeveszett Julius Randle-lel - szét kellett őket választani egy időkérésnél, de nem lett belőle komolyabb dolog.

Jöjjenek a sérülések. A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard még nem edz a csapattal - ott van az edzéseken, de nem tréningezik a többiekkel. A Golden State-nél újabb sérült van, ezúttal Klay Thompson a jobb hüvelykujja miatt dőlt ki - először úgy tűnt, hogy csak meghúzódott, de a The Athletic értesülései szerint el is tört Thompson ujja. Annyi biztos, hogy több mérkőzést, heteket hagy ki a dobóhátvéd, de a hírek szerint elképzelhető, hogy a hónap vége előtt újra pályára kerül. Derek Bodner (The Athletic) információi szerint a Philadelphia Sixersnél elég optimisták Markelle Fultz vállával kapcsolatban, de egyelőre úgy tűnik, hogy ezen a héten még nem veti be őt a csapat - az 1/1-es október 23-a óta nem lépett pályára. A Utah Jazznél Dante Exum ma este kezdi meg az idényt - neki is a válla volt sérült.

És még maradjunk a témánál: a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta, hogy Marcus Smart akár a teljes szezont is kihagyhatja hüvelykujj sérülése miatt. Stevens a Washington Wizards elleni összecsapás előtt elmondta, hogy Smart még beszél az orvosokkal, hogy meg kell-e műteni vagy sem, illetve hogy mikor térhet vissza egyik vagy másik esetben - jövő héten hoznak arról döntést, mi legyen vele. A tréner ezt követően tette hozzá, hogy van rá esély, hogy hamar visszatérjen játékosa, de jóval valószínűbb, hogy hosszabb időt kell kihagynia, és benne van a pakliban, hogy befejezte az idényt.

A Toronto Raptors második 10 napos szerződést adott Nigel Hayesnek, a Los Angeles Clippers pedig Sean Kilpatricknek.

A végére pedig a BIG3 maradt - megvan az új commish, aki nem más, mint Clyde Drexler.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus