Hírmorzsák 2018-03-16 (13:30)

Gordon Hayward állapotában volt egy visszaesés, de a játékos még mindig reménykedik, hogy ebben az idényben pályára léphet. Luke Waltonnak tetszett Isaiah Thomas és Julius Randle hevesebb szóváltása. Doc Rivers szerint egy vicc volt a játékvezetés a Rockets elleni mérkőzésen. Ben Simmons Magic Johnson és Oscar Robertson nyomdokain. Kemba Walker anno a March Madnessen győzte meg Michael Jordant. Elhunyt a Pelicans tulajdonosa.

A ma kora délutáni híreket Gordon Haywarddal kezdjük, Danny Ainge GM ugyanis azt nyilatkozta, hogy a Boston Celtics swingmanjének volt egy kisebb visszaesés az állapotában nagyjából másfél hónappal ezelőtt - úgy érezték, hogy kicsit túl gyorsan haladt a rehab, de ezt leszámítva minden rendben van, és parádés Hayward munkamorálja. Azt is hozzátette Ainge, hogy nem szeretne fölösleges reményeket kelteni a szurkolókban, hiszen egy hónap van hátra az alapszakaszból, és Hayward még mindig nem a kosárpályán edz, elég sok van még addig hátra, hogy visszatérhessen. Maga a játékos azonban azt mondta, hogy még mindig ott a remény, aztán ha nem sikerül pályára lépnie ebben az idényben, akkor ez van. Csak napról napra gondolkodik előre, de ezt már a rehabja elejétől fogva mondja - jól halad a felépülése, de nem akar semmiféle visszatérési időpontot kijelölni.

Tegnap este láthattátok már, hogy a Los Angeles Lakersnél Isaiah Thomas összeveszett az egyik időkérésnél saját csapattársával, Julius Randle-lel. Luke Walton vezetőedzőt kérdezték az esetről, aki azt mondta, hogy nem tudja, miről volt szó, de tetszett neki a dolog, és ezt el is mondta Thomaséknak, hogy addig nincs gond ezzel, amíg nyitottak a másik véleményére - egyébként bármiről is volt szó, megoldották. Próbálják rávenni a játékosokat, hogy beszéljenek védekezésben, és ha ennyire vehemensen vitatják meg a dolgokat, az azt jelenti, hogy szenvedéllyel végzik a munkájukat, ezt pedig ők mindig nagy örömmel veszik a csapatban.

A város másik alakulatánál, a Los Angeles Clippersnél nem ennyire elégedett a tréner, Doc Rivers ugyanis rendesen kiakadt a Houston Rockets elleni mérkőzés után a játékvezetésre - úgy fogalmazott, hogy egy vicc volt a bíráskodás. Rivers elmondása szerint a Houston 41 triplát dobott, ők 18-at, dupla annyi pontjuk volt a festékben, mint a Rocketsnek, és a büntetőarány 24-8 volt a texasiak javára. Folyamatosan mentek a palánk alá a játékosai, de Lou Williamst, Austin Riverst és DeAndre Jordant is büntetlenül üthette az ellenfél. Egész évben nem bírózott, de hiába próbáltak meg mindent a játékosai, hiába támadták sokkal inkább a gyűrűt, a Rockets dobott több büntetőt, aminek semmi értelme nincs. Azt is hozzátette, hogy ez van, tovább kell lépni.

Azt a ma reggeli összefoglalóban olvashattátok már, hogy Ben Simmons belépett egy komoly társaságba - Oscar Robertson és Magic Johnson után ő a harmadik játékos a liga történetében, aki újoncszezonjában elért 1000 pontig, 500 pattanóig és 500 gólpasszig is.

Kemba Walker a 2011-es draft 9. helyén kelt el a Charlotte Hornets (akkor még Bobcats) által, pedig a csapat már lehúzta őt a draftlistájáról. Akkor változott meg a klub gondolkodása Walkerről, mikor Michael Jordan látta őt játszani a Big East konferencia tornán, illetve a March Madnessen - Jeff Eisenberg (Yahoo Sports) egyik forrása szerint Jordan látta Walkerben azokat a versenyzői képességeket, vagy legalábbis azok egy részét, amelyek őt is jellemezték pályafutása során. Akkoriban nem tudott volna olyan eredményeket szállítani a UConn, amilyeneket, ha Walker nem veszi a hátára az együttest, és ezt Jordan borzasztóan sokra értékelte.

A végére pedig a New Orleans Pelicans tulajdonosa, Tom Benson maradt, aki tegnap este elhunyt - egy hónapja volt már kórházban, lázzal került még be, és 90 éves korában érte a halál. Sokan neki tulajdonítják, hogy a Pelicans és a Saints New Orleansban maradt, és egyike volt annak a három tulajnak, akik (tegnap még) egyszerre birtokoltak NBA és NFL franchise-t egyszerre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus