Hírmorzsák 2018-03-17 (10:45)

Wiggins elégedetlen a harmadik opció szerepével Butler és Towns mögött. Durant legalább két hetet kihagy bordasérülése miatt - Casspi a bokája miatt szállhat ki a Golden State-nél. Smart hüvelykujját megműtötték, 6-8 hét múlva térhet vissza. Kanter szerint a játékosok fejlesztésére ott a G-Liga, az NBA nem erre való. A Raptors beállított egy klubcsúcsot - a Dallas elleni meccsük közben fel kellett robbantani egy gyanús tárgyat a csarnokon kívül. Penny Hardaway a Memphis egyetem vezetőedzője lesz. Big Baby Davist letartóztatták drogterjesztés miatt. A Játékvezetők Szakszervezete és a liga nem ért egyet az L2M reportokkal kapcsolatban, Mark Cuban próbálta poénosra venni a figurát. Ramon Sessions az idény végéig marad Washingtonban. John Stockton fia a Jazznél.

Sérülésekkel kezdjük a mai morzsát (is), miután a Golden State Warriorsnél Kevin Durant is hetekre dőlt ki - a Minnesota Timberwolves ellen sérült meg a bordája hétfő hajnalban, és a hírek szerint van egy nem teljes porctörése, ami miatt legalább két hétnyi pihenő vár rá. A Warriorsnél van újabb sérült is - ma hajnalban, a Sacramento Kings ellen Omri Casspi jobb bokája ment ki, de nála egyelőre még nem tudni, mennyire súlyos a dolog. A Boston Celticsnél megműtötték Marcus Smart jobb hüvelykujját és az abban elszakadt szalagot - az előzetes hírek alapján 6-8 hetes kihagyással kell az esetében számolni.

A Utah Jazz 10 napos szerződést adott David Stocktonnak - John Stockton fia a G-Ligában, a Reno Bighornsnál 16.3 pontot és 5.2 gólpasszt átlagolt eddig idén, és azért lehet rá szükség, mert lehet, hogy Ricky Rubio ma éjszaka, a Sacramento ellen nem tudja vállalni a játékot. A Washington Wizards Ramon Sessionsnek adott kontraktust, de őt a szezon végéig leigazolták.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint a Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins azt pusmogja a csapattársainak, hogy elégedetlen azzal, hogy csak harmadik opció támadásban Jimmy Butler és Karl-Anthony Towns mögött. A kanadai játékos ponttermelése is visszaesett tavalyhoz képest (23.6 -> 17.9), de ennél is nagyobb baj, hogy amúgy is csak közepes hatékonysága sokat romlott, most már gyenge hatásfokkal dolgozó scorer (53.4% TS -> 50.9% TS).

A Toronto Raptors ma hajnalban zsinórban 11. győzelmét aratta, ezzel beállította a franchise-rekordot. Ez volt egyébként az 52. sikerük ebben az alapszakaszban - a klubcsúcs 56 2015/16-ból, annak megdöntésére is jó esélye van az elmúlt 22 mérkőzéséből 20-at megnyerő gárdának. Szintén a Torontóhoz tartozik, hogy a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni találkozójuk közben a rendőrség felrobbantott egy gyanús tárgyat az Air Canada Centre mellett. Az első tájékoztatások alapján gránát volt a "csomagban", de aztán kiderült, hogy csak egy műanyag másolat volt.

Arról írtunk már tegnap este, hogy Enes Kanter inkább nyerni szeretne, mint tankolni, és folytatta az elégedetlenkedést tegnap is. A New York Knicks török magasembere elmondta nagyjából azt, amit Marc Gasol hetekkel, hónapokkal ezelőtt: a fiatalok fejlesztésére ott a G-Liga, ezt nem az NBA-ben kellene megtenni, mert ott a győzelem a lényeg, azért játszanak. A csapat is rengeteg pénzt fizet nekik, meg a nézők is azért, hogy láthassák őket a pályán, márpedig a szurkolók nem azért mennek ki a meccsekre, hogy azt mondhassák "azta, ez a srác milyen sokat fejlődött". Szerinte így kellene gondolkodni, akit pedig fejleszteni szeretnének, azt a G-Ligába kell küldeni.

A korábbi NBA-sztár, Penny Hardaway a Memphis egyetem vezetőedzője lesz - a hét közepén röppent fel a pletyka, aminek úgy tűnik, volt valóságalapja.

A korábban a ligában szintén játszó Glen "Big Baby" Davist letartóztatták (még februárban), miután a rendőrség 126 gramm marihuánát, több mint 92.000 dollár készpénzt, és arra utaló bizonyítékokat talált, hogy Davis narkotikumokat terjesztett - áprilisban áll majd a marylandi bíróság elé.

A végére pedig a Játékvezetők Szakszervezete maradt, amely egy Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) írt tweetjében kritizálta az L2M reportokat, a játékvezetők tevékenységét elemző jelentéseket a mérkőzések utolsó két percére vonatkozóan. A Szakszervezet hivatalos twitterfiókja azt válaszolta Winderman egyik bejegyzésére, hogy nem a médiával van a gondjuk, hanem azzal, hogy az L2M egy hibás folyamat - olyan elemzők vizsgálják bizonyos irányelvek szerint a labdabirtoklásokat, akiknek semmiféle játékvezetői tapasztalatuk nincs, és az általuk használt metódusok totálisan máshogy működnek, mint amit a sporiknak tanítanak, ez pedig feszültséghez vezet a szurkolóknál, a csapatoknál és a bíróknál is.

Az NBA hivatalos twitterfiókja is beszállt a buliba, ők a Játékvezetők Szakszervezetének tweetjére reagáltak, hogy ez nem igaz, mert az elemzők úgy értékelik a különböző helyzeteket, ahogy azt játékvezetők mondták nekik, ráadásul minden elemzésüket felülvizsgálja egy stáb, amelyben korábbi bírók vannak. Mark Cuban nem hagyhatta ki, hogy ne szóljon be, ő annyit írt közbe, hogy: "meg kell őket büntetni!" - mint ismert, a Dallas Mavericks tulajdonosa kapta a legtöbb bírságot a ligától, nem egyszer azért, mert kritizálta azt vagy éppen a játékvezetést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus