Hírmorzsák 2018-03-17 (21:30)

2005-ben közel volt egy Paul Pierce-Chris Paul csere. Drummond a középtávoli tempóin dolgozik, jövőre rendszeresen használni szeretné. Casspi is kihagy egy hetet a Golden State-nél. Chrisst és Dudley-t fejenként 25.000 dollárra büntette a liga. A Jazz GM-je kicsit kifakadt a Rubiót ért atrocitások miatt. Még mindig nem tudni, hogy Markelle Fultz mikor fog újra játszani. Michele Roberts maradna a Játékosok Szakszervezetének élén. Rodney Purvist még 10 napra megtartja a Magic.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond azt nyilatkozta, hogy az egész szezon során a középtávoli dobásán dolgozott, és a következő idényben szeretné rendszeresen használni ezt. Drummond úgy érzi, hogy pályafutása hetedik évébe érve itt az ideje, hogy sokoldalúbb legyen a játéka, a sportág egyébként is folyamatosan változik - ha üresen marad a büntetővonalnál, akkor a tempókat értékesítenie kellene, így a játéka többi részének is segítene. Mindenki tudja, hogy a gyűrűt támadja, ha nála van a labda, de ha a dobásától is tartania kellene az ellenfélnek, akkor egy dobócsellel könnyebben hagyhatná ott a védőjét.

A Golden State Warriorsnél Omri Casspi is kidőlt a sorból, egyhetes kihagyásra kényszerül bokasérülése miatt.

A liga fejenként 25.000 dollárra büntette Marquese Chrisst és Jared Dudley-t a Ricky Rubio elleni balhéjukért.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey is nyilatkozott a dologról, miután nem ez volt az első eset, hogy Rubióval szemben kifejezetten keményen léptek fel az ellenfelek, a szabályosság határait bőven túllépve. Lindsey azt mondta a The Zone Sports Network műsorában, hogy szerinte keményen harcolnak, tiszteletre méltó módon, úgyhogy nem tudja, miből adódik ez az ellenszev a spanyol iránt, de a Rubio elleni "akcióknak" nincs helye a sportágban.

Azt szeretnék, ha a liga megvédené a játékosaikat - azt érti Lindsey, hogy miért kapott Joe Ingles és Donovan Mitchell is technikait, amiért odarohantak a balhénál, de már nem először láttak ilyet az elmúlt hetekben, hogy valaki földre keni Rubiót. A szakvezető szerint nem ez az első eset, hogy aratnak egy sima győzelmet, mégsem élvezhetik ki, hanem a mérkőzés után az ilyen jelenetekkel és azok hatásaival kell foglalkozniuk. Beszélt Rubióval is, aki érthetően nem boldog, miután a térde is fáj - a rájátszásért harcolnak, és itt már minden számíthat. Keményen, de sportszerűen küzd játékmesterük - elvárható lenne, hogy ezt tiszteljék az ellenfelek, és hogy a liga megvédje őt. Remélhetőleg nem kell mérkőzést kihagynia, de ez egyáltalán nem biztos jelenleg.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown az újságíróknak elmondta, hogy abszolút fogalma sincs arról, hogy Markelle Fultz játszik-e ebben az idényben, és ez a teljes igazság. Azt is hozzátette a tréner, hogy közösen döntenek majd az orvosokkal és Fultz-cal együtt - látszik a fejlődés, de belátható időn belül el kell majd válnia annak, hogy visszatér-e még ebben az idényben az 1/1-es vagy sem.

Az Orlando Magic egy második 10 napos szerződést ad Rodney Purvisnek - 5 meccsen 11.8 percet és 3.8 pontot átlagolt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Michele Roberts szeretné, ha meghosszabbítanák szerződését a Játékosok Szakszervezetének élén, amikor jelenlegi kontraktusa szeptemberben lejár majd - eredetileg az volt a terve, hogy egy négyéves időszakot tölt ki, de nemrég meggondolta magát.

A végére pedig Jackie MacMullen (ESPN) maradt, aki Zach Lowe The Lowe Post című podcastjében elmondta, hogy Danny Ainge és az akkor a Boston Celticsnél dolgozó Daryl Morey annyira szerették volna megszerezni a 2005-ös draft előtt Chris Pault, hogy felmerült Paul Pierce elcserélése is. Az akkor a Boston Globe-nál dolgozó MacMullen szerint olyan közel volt a Celtics a cseréhez, hogy az újságban két hirdetés volt előkészítve másnapra - az egyik Pierce-szel hirdette a csapatot, a másik viszont már az új korszakot harangozta be Paullal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus