Hírmorzsák 2018-03-18 (12:30)

Alvin Gentry és Stan Van Gundy is nagyon kiakadtak csapatuk ma hajnali meccse után - előbbi egy Hardenen befújt faulton nem tudott túllépni, utóbbi szerint pedig egyszerűen csak szégyen volt a Blazers elleni bíráskodás. Tyronn Lue beteg, a Cavsnél aggódnak az egészsége miatt. Gary Harris legalább 3-4 mérkőzést kihagy (térd). Nowitzki már az ötödik legtöbb meccset játszotta az NBA történetében. Steve Kerrnek Mr. Heineken a tánctanára. A Portland megtartja a szezon végéig Georgios Papagiannist. Frank Jackson idén nem mutatkozik be a ligában.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue megint megbetegedett, ezért nem tudta ő dirigálni a második félidőben csapatát a Chicago Bulls ellen - előfordult ez már február 6-án az Orlando Magic, illetve december 21-én szintén a Bulls ellen is, azt viszont nem tudni, hogy mi baja van Lue-nak. LeBron James azt nyilatkozta, hogy Lue a vezérük, és természetesen nagyon aggódnak az egészségéért, ez sokkal fontosabb, mint a kosárlabda. Azt is hozzátette, hogy nem lepődtek meg, hogy nincs velük a tréner a második félidőben, hiszen régóta küzd már ezzel a betegséggel, de azért mindig figyelmeztető jel, ha nem tud leülni Lue a kispadra. Még egyszer elmondta, hogy az egészség a legfontosabb, de mivel Lue sem akar erről a dologról beszélni, ő sem fog többet.

Maradjunk az edzőknél, volt ugyanis "némi" elégedetlenkedés a ma hajnali mérkőzések után. A Detroit Pistons trénere, Stan Van Gundy azt mondta a Portland TrailBlazers elleni 100-87-es zakót követően, hogy szégyenteljes volt a játékvezetés a találkozón mind a sporikta, mind a ligára nézve. Négy éve van a Pistonsnál, és rengeteg időt húzott le korábban más csapatok élén, de még soha nem ment be egy sajtótájékoztatóra úgy, ahogy most - szerinte esélyt se hagytak nekik, és megint elmondta, hogy nagyon kínos volt a bíráskodás. SVG szerint a Blazers nagyon keményen védekezik, nem akarja ezt elvenni tőlük, de olyan dolgokat engedtek meg a portlandieknek, amivel jóval könnyebb volt keményen védekezni.

A New Orleans Pelicans mestere, Alvin Gentry is nagyon kiakadt, legfőképpen ezután az eset után. Gentry annyit mondott, hogy csak egyenlő esélyeket szeretne a csapatának, nem azt, hogy azon kelljen gondolkodni, mire fújtak személyi hibát a sarokban egy triplánál. Ha van bárki, aki azt gondolja, hogy az ott egy fault volt James Hardenen, akkor jelentkezetten, és ő elhallgat. Harden azt mondta az összecsapás után, hogy hozzáértek, méghozzá eléggé ahhoz, hogy befolyásolják a dobását, szerinte jó döntés született. Gentry azt is hozzátette, hogy rengetegszer szóltak már, hogy Anthony Davist hogyan rángatják meg egy-egy elzárás leválásnál, hogyan állnak alá vagy ütik folyamatosan, mégsem kap egyetlen fújást sem, mert nem reklamál állandóan. A tréner szerint borzasztóan keményen dolgoznak azért, hogy bejussanak a PO-ba, és ezt nem így kellene eldönteni. Gentrynek volt még egy problémája: elmondása szerint direkt elfelé sétált a játékvezetőtől, erre kapott egy technikait - nagyon megváltozott szerinte a liga, de holnap majd befizeti a büntetést, amit kirónak rá.

Ha már a Pelicans, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Gentry Scott Kushnernek (The Advocate) elmondta, hogy nem számítanak már arra, hogy második körben draftolt újoncuk, Frank Jackson ebben az idényben pályára lép. Jackson jobb lábfejét egy fáradásos törés miatt még májusban műtötték, majd augusztusban volt egy lábtörése ugyancsak a jobb lábfejében, akkor is kés alá feküdt.

A Denver Nuggets dobóhátvédje, Gary Harris legalább 3-4 mérkőzést kénytelen lesz kihagyni, ezt a coloradóiak vezetőedzője, Michael Malone nyilatkozta ma hajnalban - mint ismert, Harris a Detroit Pistons ellen sérült meg, mikor egy zsákolásnál szabálytalankodtak ellene, ő pedig szerencsétlenül érkezett a parkettára.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Portland a szezon végéig megtartja Georgios Papagiannist.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr láthatóan jól érezte magát Steph Curry születésnapi buliján. Mikor rákérdeztek nála a felvételekre, akkor azt mondta a riportereknek, hogy "egy jó barátom, Mr. Heineken tanította nekem ezeket a mozdulatokat".

A végére pedig a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki maradt, aki megelőzte Kevin Garnetettet, és fellépett az örökranglista 5. helyére a játszott mérkőzések tekintetében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus