Hírmorzsák 2018-03-20 (13:00)

Popovich szerint idegesítő ez a szezon, de meglesz még a haszna - Danny Green egyetértett mesterével. Curry pénteken akar visszatérni. Draymond Green medence-sérülést szenvedett. Larry Drew mindenben egyeztet Tyronn Lue-val. LeBron Bird és Baylor nyomdokaiba lépett. A Heat franchise-rekordot döntött, de nem megszokott technikai malőr is volt a Denver elleni meccsükön. Shumpert valószínűleg lehívja 11 millió dolláros játékosopcióját. Az L2M report szerint Brewer nem szabálytalankodott DeRozannel szemben. Frank Jacksonnak megint megműtötték a jobb lábfejét. Smart reménykedik, hogy a PO-ra visszatérhet. Steve Francist letartóztatták. Clarkson szerint a dinoszauruszok nagyobb emberek háziállatai voltak.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy nagyon idegesítő, frusztráló szezon ez, viszont a sok megpróbáltatás közelebb hozott több embert is - bármennyire is furcsán hangzik szerinte, de ennek a későbbiekben még meglesz a haszna. Danny Green annyit tett ehhez hozzá, hogy mindenben meg lehet találni a pozitívumot. Sok fiatal kapott most komoly lehetőséget, ami a saját karrierjük későbbi szakaszában is hasznos lesz, illetve a csapat számára is jó a jövőre nézve. Tapasztalatot szereznek sokan, egyre jobban bíznak bennük, mélyebb is lesz a keretük, úgyhogy amikor majd számítani fog, akkor reményeik szerint ebből az időszakból hasznot fognak húzni.

Mint arról tegnap szó volt, Tyronn Lue egy ideig nem lesz a Cleveland Cavaliersszel, és távollétében eddigi segédedzője, Larry Drew irányítja a csapatot. Drew a Milwaukee Bucks elleni siker után azt nyilatkozta, hogy minden nagyobb, felállásokkal kapcsolatos döntésben Lue-é a végső szó, vele egyeztetve fog csak változtatni - ha Lue azt mondja, hogy menjen a saját feje után, akkor azt teszi, de egyébként Lue továbbra is a döntéshozó.

A napi statisztikáknál meg lehet említeni LeBron Jamest, aki harmadik legidősebb játékos lett Larry Bird és Elgin Baylor után, aki 40 pontos tripla-duplát ért el. A Miami Heathez két érdekesség is tartozik a mai napon. Egyrészt franchise-rekordot döntöttek a floridaiak 149 dobott pontjukkal - dupla hosszabbítás után verték a floridaiak a Denver Nuggetset. Az összecsapás azért is különleges, mert a hosszabbításban elment a hivatalos statisztika, úgy kellett utána összevadászni a boxscore-t, és két óráig semmilyen hivatalos stat nem volt a mérkőzésről - manapság ez az NBA-ben nem megszokott.

A Sacramento Bee értesülései szerint a Sacramento Kings dobóhátvédje, Iman Shumpert szinte biztosan lehívja 11 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre.

Az L2M report alapján a Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder mérkőzés végén Corey Brewer nem szabálytalankodott DeMar DeRozan ellen - mint ismert, többek között ebből a jelenetből lett aztán három kiállítás a találkozó végén.

A New Orleans Pelicans újoncának, Frank Jacksonnak megint megműtötték a jobb lábfejét - kivették a műtéti hegeket, kitisztították a sebét, és injekciót is kapott. Mint ismert, Jacksonnak már kétszer kés alá kellett feküdnie a jobb lábfeje miatt, és Alvin Gentry már nyilatkozta pár napja, hogy biztosan nem fog pályára lépni játékosa ebben a szezonban.

Maradjunk még a témánál. A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry pénteken, az Atlanta Hawks ellen szeretne visszatérni bokasérüléséből. A bajnoknál Draymond Green is sérültlistára került, a medencéjével vannak gondok. Azt nem tudni, mennyi időt kell kihagynia, de saját elmondása szerint nem súlyos a dolog, a mérkőzés után már kezdett enyhülni a fájdalma, és szerinte sokat nem kell majd az oldalvonal mellett töltenie emiatt. A Boston Celticsnél Marcus Smartnak még hosszú heteket kell kihagynia, de saját elmondása szerint nagyon bízik abban, hogy a rájátszásban csapata rendelkezésére állhat majd, és addig a többiek nélküle is meglesznek.

Az évek óta rossz bőrben lévő Steve Francisnek megint meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással - most azért tartóztatták le, mert közterületen lerészegedett, és saját magára és a környezetére is veszélyt jelentett.

A végére pedig egy újabb érdekes nyilatkozat maradt egy Cleveland Cavaliers játékostól - lehet valami a levegőben Ohióban Kyrie Irving után is. Jordan Clarkson a Road Trippin podcastben elmondta, hogy szerinte korábban voltak nagyobb emberek a Földön, és a dinoszauruszok az ő háziállataik voltak, mint most nekünk a kutyák.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus