Hírmorzsák 2018-04-01 (21:15)

Kawhi Leonard visszautazott New Yorkba, újra a rehabját végzi. Embiidet megműtötték, talán két héten belül visszatér. Ed Davis legalább egy hetet kihagy bokasérülése miatt. McCaw-t talán már ma kiengedik a kórházból - Kerr, Durant és Green is megvédték Vince Cartert. Megvan az idei Hall of Famerek névsora. Durant szerint szenvedélyesebb a játék iránt, emiatt van több kiállítása és technikaija. Carmelo Anthony-t nem idegesítette fel, hogy a Denver elleni negyedik negyedben nem játszott, nem úgy Whiteside-ot, aki kiakadt a kevés játékperce miatt. Jennings egész szezonra marad a Bucksnál. Új játékos Atlantában, Nigel Hayes a Kingsnél, Aaron Harrison marad Dallasban.

Sérülésekkel kezdjük a ma esti morzsát is, miután a San Antonio Spurs sztárja, Kawhi Leonard megint rehabra ment New Yorkba - továbbra sem tudja senki, hogy játszik-e még ebben a szezonban, és ha igen, mikor térhet vissza. A Philadelphia Sixers centerének, Joel Embiidnek megműtötték az arccsontját - nincs hivatalos visszatérési időpont, akkor játszik majd, ha biztonságos lesz, és ha az orvosok engedélyezik, 5-7 nap múlva nézik meg, milyen állapotban van, de Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy akár két héten belül is visszatérhet a pályára. A Portland TrailBlazersnél Ed Davis legalább egy hetet kihagy, miután tegnap hajnalban, a Los Angeles Clippers ellen megsérült a jobb bokája.

Arról reggel írtunk külön is, hogy a Golden State Warriors swingmanje, Pat McCaw nagyon csúnyának tűnő sérülést szenvedett, miután Vince Carter odanyúlt neki egy zsákolási kísérletnél, ő pedig a hátára esett. Kórházba vitték McCaw-t, de lehet, hogy már ma kiengedik - egyelőre úgy tűnik, megúszta a dolgot, de nincs visszatérési időpont kijelölve az esetében. Carter azt mondta, hogy reméli, jól van McCaw, mert a játék szeretete miatt kosarazik még mindig és nem azért, hogy fiatal játékosok sérüléseit lássa. A mérkőzést követően Steve Kerr, Kevin Durant és Draymond Green is megvédték Cartert - utóbbi kettő elmondta, hogy AirCanada nem ilyen ember, szerintük egyáltalán nem volt szándékos a mozdulata, és történnek ilyen balesetek.

Ha már Kevin Durant, akkor itt lehet megemlíteni, hogy megkérdezték tőle, mi az oka annak, hogy idén már 5 kiállításnál és 14 technikainál jár. A Golden State kiscsatára Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy ennyire szenvedélyes - azt hitte, hogy a bajnoki cím megnyerése betölt majd egy űrt, de nem így történt, és ekkor jött rá arra, hogy csak a játék és az számít, hogy mennyit hajlandó az ember beletenni. A pályán kívüli dolgok, a média, a közösségi média, hogy ki mit gondol róla, abszolút nem lényegesek. Tavaly bajnokok lettek, és újra át akarja élni ezt - szenvedélyesebben szereti a játékot, mint korábban bármikor, és ez jön ki rajta a pályán. Azt is hozzátette, hogy tudja, hogy jobban kordában kell tartania az érzelmeit, át is fogja gondolni a nyár folyamán, hogy hogyan tudja ezt megtenni, de most már tényleg csak a játékkal foglalkozik.

Az Oklahoma City Thundernél Carmelo Anthony a Denver Nuggets ellen a teljes negyedik negyedet a padon töltötte, erről kérdezték a találkozó után. Melo azt nyilatkozta, hogy természetesen meglepte ez, de ez az edzők döntése, rájuk is bízza. Nagyjából 3 perc volt hátra a meccsből, mikor úgy volt, hogy becserélik, de Jerami Grant bedobott egy saroktriplát, Anthony pedig visszaült a cserepadra - utána a hosszabbítás elején vetették be. Billy Donovan vissza akarta küldeni, de Anthony döntött úgy, hogy maradjon fent az az aktuális ötös a pályán - saját elmondása szerint a negyedik negyedben, a mérkőzés ilyen kései szakaszában még soha nem mondta azt, hogy inkább más legyen a pályán, ez volt az első ilyen alkalom., de a tréner is megdicsérte, hogy mennyire csapatemberként viselkedett.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside rendszeresen kevesebb lehetőséget kap a végjátékokban, mikor sok ellenfél a smallballt választja, de ő nem volt annyira megértő, mint Anthony. Whiteside a Brooklyn Nets elleni mérkőzés után fakadt ki - szerinte sok csapatnak nincs igazán jó centere, és természetes, hogy ők az erősségeikre játszanak, de nem kifejezetten érti, hogy ezt miért nem használják ki általa. Azt is hozzátette, hogy nagyon idegesítő ez, mert lényegében az egész szezonban ez volt a helyzet, ami most is, és mikor rákérdeztek arra, hogy emiatt átgondolja-e a jövőjét a csapatnál, azt válaszolta, hogy nem tudja, de elképzelhető.

Voltak szerződtetések is az elmúlt egy napban. A Milwaukee Bucks Brandon Jenningsnek adott egész idényre szóló kontraktust, miután lejárt második 10 napos szerződése. A Dallas Mavericks még 10 napra megtartja Aaron Harrisont - az első 10 nap során 4 mérkőzésen 4.5 pont, 2.3 pattanó és 1.0 gólpassz voltak a mutatói 20.3 perc alatt. A Sacramento Kings Nigel Hayesnek ad a szezon végéig szóló kontratust - 15.0 pontos és 6.0 pattanós mutatói voltak idén a G-Ligában. Az Atlanta Hawks pedig Jeremy Evansszel kötött 10 napos megállapodást - utoljára 2015/16-ban játszott a ligában, és idén a G-Ligában, az Erie BayHawksnál 15.3 pontos és 9.9 pattanós átlagokat hozott.

A végére pedig a Hírességek Csarnokába idén beiktatandók névsora maradt, amelyről tegnap este már külön is beszámoltunk - ezen a linken megtaláljátok azokat, akik idén szeptemberben kerülnek be a Hall of Fame-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus