Hírmorzsák 2018-04-02 (20:45)

Barkley szerint Durant teljesen megváltozott, borzasztóan idegesítő személy lett. Jimmy Butler még az alapszakasz vége előtt visszatérhet. A Knicksnél Troy Williams, a Bullsnál Zach LaVine és Kris Dunn is befejezték a szezont. Továbbra is Harden vezeti a PER-listát. Hornacek szerint a Triangle miatt érdeklődhettek kevésbé a Knicks iránt a szabadügynökök. A Hawks dobja ki az ablakon a legtöbb pénzt a semmire. Jaren Jackson is bejelentkezett a draftra.

Jerry Zgoda (Star Tribune) információi szerint a Minnesota Timberwolves sztárja, Jimmy Butler még az alapszakasz vége előtt visszatérhet meniscus-műtétjét követően. Tom Thibodeau vezetőedző azt nyilatkozta, hogy Butler tegnap már nagyon komoly kondicionális munkát végzett, ezen a héten pedig 5-5 ellen fog edzeni, ez a végső lépés, mielőtt visszatérne.

Többen is befejezték az idényt. A New York Knicksnél Troy Williamsnek eltört az állkapcsa a Detroit Pistons elleni összecsapás negyedik negyedében, és nem lép pályára már ebben a szezonban. A Chicago Bullsnál Zach LaVine és Kris Dunn éve fejeződött be idő előtt - egyikőjük sem játszott március 15-e óta, LaVine a térde, Dunn pedig egy lábujjsérülés miatt. A Bullsnál a vezetőedző, Fred Hoiberg beteg - a Washington Wizards elleni mérkőzést felsőlégúti fertőzés miatt hagyta ki a tréner.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-listát továbbra is James Harden (29.9) vezeti Anthony Davis (28.7) és LeBron James (28.5) előtt - a Top25-öt ezen a linken találjátok!

Charles Barkley az ESPN Get Up! című műsorában a Golden State Warriors sztárjáról, Kevin Durantről, illetve leginkább az ő viselkedéséről beszélt. Barkley szerint KD esete nagyon érdekes, mert az egyik legkedvesebb ember volt az egész mezőnyben anno, de úgy tűnik, mintha szeretne valamit bizonyítani azóta, hogy az oaklandiekhez szerződött. Nagyszerű játékosnak tartja Durantet, de amikor az emberek ellene fordultak, hagyta, hogy ez befolyással legyen rá, és egy teljesen másik ember lett. Barkley szerint borzasztóan érdekes ezt kívülről figyelni, de ha őszinte akar lenni, akkor rendkívül idegesítő személy lett Durantből.

A New York Knicks vezetőedzőjét, Jeff Hornaceket kérdezték arról, hogy vajon a Triangle visszatartó erő volt-e a szabadügynökpiacon, amire azt mondta a tréner, hogy úgy érzi, igen. Zsinórban ötödjére nem jut rájátszásba a Knicks, de Hornacek szerint Kristaps Porzingis elég csábító lehet ahhoz, hogy nagy neve(ke)t igazoljanak - sokan beszélnek arról, hogy mennyire szeretnének együtt játszani a lettel, nagyszerű játékosnak tartják, és nélküle a többiek is megmutathatták, mit tudnak, tapasztalatot szerezhettek. Hornacek szerint nem kell sok ahhoz, hogy egy csapat elkezdjen javulni - az egyik évben elég lehet egy játékos, egy következőben egy másik, és rögtön elindulhatnak felfelé.

Egy kis érdekesség: az Atlanta Hawks vezeti a ligát "halott pénz" témakörben - nem a magyar együttesről van szó, hanem arról az összegről, amit egy csapat olyan játékosnak fizet, aki már nincs is a keretében. A Hawks 32 millió dollárt fizet ilyen embereknek (többek között Jamal Crawford, Marco Belinelli, Ersan Ilyasova és Richard Jefferson is kap tőlük pénzt), a Chicago Bulls a második (26.3 millió), a Phoenix Suns a harmadik (18.6 millió), a Sacramento Kings a negyedik (18 millió), a Milwaukee Bucks pedig a hatodik (16.1 millió).

A végére pedig egy kis draft: a több helyen is Top5-be várt Jaren Jackson is bejelentkezett az idei játékosbörzére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus