Hírmorzsák 2018-04-03 (10:00)

A Golden State-nek és a Rocketsnek már ugyanolyan az oddsa a döntő megnyerésére. Steph Currynél Harden az MVP. Elkezdődött a szurkolói szavazás az összes egyéni díjra. Oladipo és Lillard a hét játékosai. Whiteside elnézést kért a Heattől, Spoelstra szerint segíteni fognak a centernek, hogyan legyen jobb vezér és nyerőbb típusú játékos. Gordon Hayward a rehabja újabb fázisába lépett.

A Bovadánál már egyenlőek az esélyek az idei nagydöntő megnyerésére a Houston Rockets és a Golden State Warriors között - mindkét csapatot 6 az 5-re adja a fogadóiroda. Érdekesség, hogy még március elsején is 10 a 17-re fizetett a Golden State, míg a Houston 13 a 4-re - azóta annyi történt, hogy a Rockets biztosította pályaelőnyét a rájátszás teljes egészére.

Ide kapcsolható az is, hogy a Golden State kétszeres MVP-je, Steph Curry a CBS Sports adásában azt mondta, hogy szerinte James Harden az MVP, ő rá szavaz. Mától április 13-ig a http://www.nba.com/sponsor/kiafanvote oldalon már lehet voksolni az összes egyéni trófeára: az MVP-díj mellett a Legjobb Védő, az Év Hatodik Embere, a Legtöbbet Fejlődött Játékos és az Év Újonca elismerésekre is.

Az Indiana Pacers hátvédje, Victor Oladipo, illetve a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Oladipo 3-0-t ment az Indianával, ami alatt 26.0 pontot és 6.7 gólpasszt átlagolt, míg Lillard 3-1-es héten van túl az oregoniakkal, és 28.3 pont mellett 6.3 pattanót és 8.7 gólpasszt tudott felmutatni mérkőzésenként.

Arról tegnap késő délután volt már szó, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside kiakadt, mert szerinte nem használják eleget, és ezért meg is kapta büntetését a csapattól. Whiteside tegnap elnézést kért a Heattől - szerinte csak ideges volt a vereség miatt, nagyon szeretett volna nyerni a Brooklyn Nets ellen. Máshogy kellett volna kezelnie a dolgot, de hagyta, hogy eluralkodjanak rajta az érzelmei. Szeretett volna a pályán lenni, de ezt a döntést az edzőkre bízza. Erik Spoelstra vezetőedző annyit mondott még, hogy rossz döntést hozott a center, ráadásul rosszkor, ezért kapta a büntetést, de segíteni fognak Whiteside-nak megtanulni, hogyan legyen jobb vezér, jobb profi, jobb csapattárs és nyerőbb típusú kosaras. Ezt a fejlődést már megkezdte egy ideje, a csapat az edzés előtt lerendezte vele ezt az esetet, úgyhogy lezártnak tekintik.

A végére pedig a Boston Celtics játékosa, Gordon Hayward maradt, aki rehabja újabb fázisába lépett, elkezdett már futni pályán is - ettől függetlenül Brad Stevens vezetőedző megerősítette, hogy nagyon messze van még a swingman a visszatéréstől, és ebben az idényben már nem játszik többet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus