Hírmorzsák 2018-04-03 (22:00)

A nyáron több csapat is megpróbálja megszerezni Kawhi Leonardot. Durant szerint Harden az idei MVP - szerinte nem nyerte volna meg ő, Westbrook és Harden is a trófeát, ha mindhárman a Thundernél maradnak. Acy 25.000, Drummond 15.000 dolláros, Sefolosha és Noel pedig 5-5 meccses büntetést kaptak. Denzel Valentine is befejezte a szezont a Bullsnál (térd). Dario Saricnak bőrfertőzése van. Marquis Teague az idény végéig marad Memphisben.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a csapatok arra készülnek, hogy a nyáron megkeresik a San Antonio Spurs azzal kapcsolatban, hogy eladó-e Kawhi Leonard, és ha igen, akkor milyen csomagért - többen megpróbálják majd megszerezni a sztárt, akinek idén finoman szólva is érdekes a kapcsolata a Spursszel. Zach Lowe (ESPN) nem sokkal később megerősítette az infókat.

Többen is büntetésben részesültek. A Brooklyn Nets magasembere, Quincy Acy 25.000 dolláros, míg a Detroit Pistons centere, Andre Drummond 15.000 dolláros bírságot kénytelen majd befizetni a ma hajnali balhéjuk miatt. A Utah Jazztől Thabo Sefolosha, a Dallas Maverickstől pedig Nerlens Noel vétett a liga drogellenes szabályai ellen - mindkét kosaras 5-5 meccses eltiltást kapott, de míg Noel már most megkezdi büntetése letöltését, a svájci akkor fogja ezt megtenni, ha fizikálisan elég jól lenne ahhoz, hogy játsszon, jelenleg sérült.

A Memphis Grizzlies a szezon végéig megtartja Marquis Teague-et - az irányító első 10 napos szerződése tegnap járt le.

A Chicago Bullsnál újabb játékos fejezte be az idényt, ezúttal Denzel Valentine zárta le idő előtt az évet, miután lesz egy artroszkópos térműtéte holnap reggel. A Philadelphia Sixersnél Dario Saricnak a jobb könyökével vannak gondok - egy bakteriális bőrfertőzése van a horvátnak, ezzel kezelik jelenleg.

A végére pedig ezúttal a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant maradt, aki Anthony Slaternek (The Athletic) azt mondta, hogy James Hardennek kell nyernie az MVP címet, szerinte most ő következik, neki kell adni a trófeát - 60 pontos tripla-duplát szállított többek között, elsők nyugaton és a ligában is, és parádésan játszanak. Durant azt is hozzátette, hogy ő, Russell Westbrook és Harden szinte biztosan nem lennének mindannyian MVP-k (Harden egyelőre még csak lehet), ha anno együtt maradnak az OKC-nél. Harden is most azért lehet ilyen jó helyzetben a szavazás előtt, mert sokat van a kezében a labda, és helyzeteket kreál folyamatosan. A Thundernél is megcsinálta ezt, de talán másfél negyedig, ő fél negyedig, Westbrook meg kettőig. Abban a felállásban nem tudtak kiteljesedni, de hozzátette KD, hogy ez is mutatja, mennyire önzetlenek voltak mindannyian, mert a jó eredmények érdekében rendszeresen hátrébb tudtak húzódni, hogy a többieknek több terük legyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus