Hírmorzsák 2018-04-04 (11:15)

Scott Brooks szerint Harden egyértelműen úgy játszik ebben az idényben, mint egy MVP, de LeBronnak minden évben oda lehetne ítélni a díjat. James megdöntötte Kobe egyik rekordját. A Heat is biztosan ott van a PO-ban. Megszakad a Spurs alapszakaszonként legalább 50 győzelmet számláló sorozata. Lillard bokasérülést szenvedett. Jawun Evans befejezte az idényt (sportsérv). Jabari Parker bizonytalan a jövőjével kapcsolatban. Frank Vogelt meglepte, hogy nem ő lett a Knicks vezetőedzője 2016-ban. Az Adidas EuroCamp helyett egy NBA által szervezett tábor lesz ezentúl Olaszországban. Steve Ballmer 10 millió dollárt adományozott 350 kosárpálya felújítására. Bemutatták Julius Erving új szobrát a Legends Walkon.

A Milwaukee Bucks játékosa, Jabari Parker az egyik edzés után azt nyilatkozta, hogy őszintén szólva nem tudja, mi lesz a jövőjével - azt tudja, hogy bárhogyan is alakuljon a saját sorsa, a Bucks rendben lesz, láthatóan megy a csapatnak, de azt nem tudja, hogy ő hol fogja folytatni pályafutását. Azt is hozzátette, hogy fel kell készülni mindenre, a legrosszabbra is, mert bármi megtörténhet, látta ezt már elégszer mások esetében - ő mindig is így fog hozzáállni, mert sosem lehet és szabad elkényelmesedni ebben a ligában.

Az Orlando Magic vezetőedzője, Frank Vogel Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy meglepődött, mikor 2016-ban nem őt nevezték ki a New York Knicks vezetőedzőjének. Járt interjún Phil Jacksonnál és Steve Millsnél, együtt is töltöttek pár napot, és a két vezető azt mondta neki, hogy még egy ember van, akit szeretnének meghallgatni, mielőtt döntést hoznak. Ettől függetlenül azt mondták neki, hogy úgy érzik, jól sikerült a meetingjük, aztán azonban Jeff Hornacekkel is leültek beszélgetni - Vogel szerint Hornacek nagyot domboríthatott, hogy végül mellette tették le a voksukat. Azt is hozzátette Vogel, hogy szerinte jó döntést hozott a Knicks, mert Hornacek egy kiváló tréner, akinek rendkívül nehéz körülmények között kell dolgoznia. Ez azért lehet még érdekes, mert a hírek szerint sem Hornacek, sem Vogel nem marad jelenlegi kenyéradójánál a nyáron, így Vogel neve újra felmerülhet a Knicksnél.

A Washington Wizards vezetőedzője, Scott Brooks a ma hajnali, Houston Rockets elleni összecsapás előtt azt nyilatkozta, hogy James Harden egyértelműen olyan ebben az idényben, mint egy MVP, mert kiválóan játszik annál a csapatnál, amely a legjobb kosárlabdát mutatja be, viszont LeBron James mellett minden évben lehetne érvelni, hogy kapja meg ezt a trófeát. Brooks szerint LeBron ugyanolyan típus, mint Michael Jordan, akinek vagy 12-szer oda kellett volna ítélni az elismerést - LeBron jobban játszik, mint tavaly, pedig rengeteg idény van már mögötte. A tréner úgy érzi, hogy James is megérdemelné az MVP címet, mert borzasztóan sok munkát tesz a játékba, és minden évben fejlődik, ezt pedig rendkívül nehéz megtenni, ha valaki ilyen magas szinten van - Brooks szerint az elmúlt legalább 3 idényben MVP szinten játszott LeBron. Minden nyár után úgy tér vissza, hogy jobb játékos, és ahogy minden MVP-nél, nála is a győzelem és a játékra gyakorolt befolyás a lényeg.

Szintén Jameshez kapcsolódik, hogy megelőzte Kobe Bryantet azon a listán, amelyen a 15. vagy ezt követő szezonban elért pontokat számolják. Az eddigi rekordot a Los Angeles Lakers sztárja tartotta 2012/13-ból 2111 ponttal, LeBronnak viszont már 2138 pontja van ebben az idényben.

Még a napi statisztikák rovatba lehet beírni, hogy egyrészt a Miami Heat biztosan bent van a rájátszásban, miután legyőzte az Atlanta Hawkst. Másrészt biztosan megszakad a San Antonio Spurs alapszakaszonként legalább 50 győzelmet számláló, 20 esztendős sorozata, miután Gregg Popovich-ék ma hajnalban kikaptak a Los Angeles Clipperstől. 1996/97-ben fordult elő utoljára a Spursszel, hogy egy teljes alapszakaszban nem érte el az 50 sikert - 1998/99-ben a lockout miatt összesen 50 meccses volt az alapszakasz, 2011/12-ben viszont 66 mérkőzés alatt is meglett az 50 győzelem.

Egy rossz hír a Portland TrailBlazersért szorítóknak: Damian Lillard ma hajnalban bokasérülést szenvedett, miután a Dallas Mavericks centerének, Salah Mejrinek a bokájára érkezett a negyedik negyedben. Lillard a pályán fejezte be a találkozót, viszont a meccs után saját bevallása szerint egyre nagyobb fájdalmai lettek, úgy kellett kivinni a csapatbuszhoz - egyelőre nem tudni, pontosan mekkora a baj. A Los Angeles Clippersnél Jawun Evansnek sportsérve van, holnap műtik, befejezte az idényt.

Maradjunk még a Clippersnél: tulajdonosuk, Steve Ballmer bejelentette, hogy 10 millió dollárt adományoz az L.A. Parks Foundationnek, amelyből 350 kosárpályát újítanának fel 2021-ig.

Egy kis érdekesség: az Adidas EuroCamp megszűnik ebben a formájában, viszont az NBA lépett a helyére, és idén június 2-án már NBA Elite International Camp néven fog futni a trevisói tábor. Annyi változás van a korábbiakhoz képest, hogy amíg az Adidas EuroCampen csak szponzorált fiatalok vehettek részt, most a legjobb 40-50 tehetséget próbálja összegyűjteni az NBA. Kiki VanDeWeghe, a liga kosárlabdával kapcsolatos részlegének alelnöke azt nyilatkozta Jonathan Givonynak (ESPN), hogy a csapatok javaslatai mellett az ismerettségi körüket, illetve az ő információikat próbálják felhasználni, hogy tényleg azok a játékosok lehessen ott ebben a táborban, akikre igazán kíváncsiak az NBA klubok, tehát a legjobbakat akarják ott tudni. Korábban volt GM, és nagyon nehezen tudtak információt begyűjteni a nem amerikai játékosokról - ezen akarnak változtatni ezzel a Camppel.

A végére pedig Dr J, azaz Julius Erving maradt, akinek bemutatták a szobrát a Legends Walkon:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus