Hírmorzsák 2018-04-04 (20:15)

Jayson Tatum, illetve egy köré épülő csomag lehet a Celtics kulcsa Kawhi Leonardhoz? Marcus Morris elnézést kért, amiért megpaskolta a játékvezető fenekét a Toronto elleni kiállítása után. Julius Erving szerint Ben Simmons akkora tehetség, amilyen egy életben egyszer fordul elő. Paul George szerint valami baj van a dobómozdulatával. Lou Williams szerint DeMar DeRozan "a legnagyobb király" az egész világon. Larry Drew szerint még csak a felszínét karcolgatja a Cavs annak, amire képes lehet - még túl sokat gondolkodnak az új emberek és a fiatalok. A Warriors San Franciscóban is megtartja a Golden State nevet.

A nap pletykája egyelőre források nélkül egy felmerült csereötlet volt: tegnap este írtunk már arról, hogy Kawhi Leonardra rá fognak menni a nyáron, és Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) dobta be azt az ötletet, hogy ha Jayson Tatumot, illetve egy köré épülő csomagot felajánl a Boston Celtics a San Antonio Spursnek, annál jobbat nem nagyon kaphat sztárjáért a Spurs.

A Boston Celticsnél Marcus Morrist még a Toronto Raptors elleni találkozón állították ki, mikor egy büntetőnél folyamatosan magyarázott Serge Ibakának. Morris technikait kapott, ami a második volt neki az összecsapáson, ezért küldték ki a sporik, majd a Celtics játékosa rápaskolt egyet az őt kiszóró játékvezető fenekére. Morris az eset után twitteren jelezte, hogy mivel látta, hogy más sípmesterek ezt nehezményezték, ezért elnézést kér.

A Philadelphia Sixers ma hajnali, Brooklyn Nets elleni győzelmét követően a klub ikonja, Julius Erving azt nyilatkozta a csapat egyik jelenlegi vezéréről, Ben Simmonsról, hogy olyan játékos, aki egyszer fordul elő egy évtizedben, vagy inkább egy élet során. Dr J szerint az ausztrál kosaras minden alkalommal jobbá teszi a körülötte játszókat - a többiek tudják, hogy megindulhatnak labda nélkül is, vagy meg fogják kapni a labdát a kedvenc helyükön, annyira jók a labdavezetési képességei és annyira átlátja a pályát. Erving szerint olyan néha, mintha Simmonsnak hátul is lenne szeme - nagyon érzi, hol vannak a társai. Borzasztóan tehetséges játékosnak tartja a 2016-os 1/1-est, és nagyon szerencsés szerinte a Sixers, hogy náluk van. Mikor Simmonsnak elmondták, milyen dicséreteket kapott a legendától, annyit mondott, hogy fantasztikus ezt hallani.

Az Oklahoma City Thundernél Carmelo Anthony-nak megy a legkevésbé az alapvetően BIG3-nek gondolt formációból, de Paul George sem túl elégedett. Az Indiana Pacerstől tavaly nyáron szerzett kiscsatár ma hajnalban azt mondta a riportereknek, hogy valami nincs rendben a dobómozdulatával, egyszerűen úgy érzi, mintha nem is önmaga lenne dobás közben - az elmúlt hat hétben 19 találkozón csak 36.9%-os mezőny-, illetve 28.4%-os triplamutatója van, pedig a szezon ezt megelőző szakaszában például 43.2%-kal szórta a hármasokat, komoly visszaesés tapasztalható a játékában. Azt is elmondta George, hogy voltak már gyengébb időszakai pályafutása során, de akkor annyi volt a történet, hogy egyszerűen nem estek be azok, amiket elvállalt, most viszont furcsán érzi magát dobás közben.

A Los Angeles Clippers idén 22.7 pontot átlagoló hátvédje, Lou Williams Alex Wonggal (GQ) beszélgetett, és kitért több témára, többek között volt csapataira, társaira is. Williams elmondása szerint DeMar DeRozan a "legnagyobb forma" a világon - nagyon normális, mindig két lábbal a földön jár, és karrierje során ő volt az a csapattársa, aki a legtöbbet segített számára. Williams elmondása szerint pályafutása egy választóponthoz érkezett, mikor a Toronto Raptorshoz került - DeRozan és Kyle Lowry voltak azok, akik felkarolták, és ezért nagyon tiszteli mindkettejüket.

A Cleveland Cavaliers az elmúlt 10 meccséből 9-et megnyert, a ma hajnali, Toronto Raptors elleni győzelem után pedig az ideiglenes vezetőedző, Larry Drew azt nyilatkozta, hogy még csak a felszínét karcolgatja csapata annak, amire igazából képes lehetne. A tréner szerint ha ránéz a fiatalokra és az új érkezőkre, akkor látja rajtuk, hogy még mindig sokszor gondolkodnak, és nem hagyják, hogy az ösztöneik vezessék őket. Ha elérnek erre a pontra is, akkor Drew szerint egy másik szintre fognak lépni. Arra már rájöttek, hogy főleg védekezésben egy felé kell húzniuk, mindenkinek el kell végeznie a saját kis feladatát, és főleg a PO-ban lesz majd ez igaz, ám nagyon sok dologban van még lehetőségük a nagy mértékű fejlődésre.

A Golden State Warriors egyik vezetője, Rick Welts a KNBR csatornán bejelentette, hogy a klub megtartja a Golden State nevet 2019/20-as San Franciscóba költözése után is. Azért merülhetett fel a váltás, mert amikor a franchise Philadelphiából San Franciscóba költözött, San Francisco Warriors néven futott - 1971-ben lett Golden State a nevük, amikor a csapat az összes hazai meccsét Oaklandben játszotta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus