Hírmorzsák 2018-04-13 (13:30)

LeBron James és Anthony Davis lettek a hónap játékosai, Ben Simmons és Donovan Mitchell a hónap újoncai, Brett Brown és Quin Snyder a hónap edzői március-áprilisban. Kanter tényleg komolyan fontolgatja, hogy kilép 18.6 milliós szerződéséből. Dan Majerle visszautasította a Sunst, egyelőre a Grand Canyonon akar maradni. A Cavs 10 fős rotációval vág neki a rájátszásnak. Megint nézőcsúcsot döntött a liga.

Kiosztották a havi díjakat március-áprilisra.

A hónap játékosai LeBron James és Anthony Davis lettek keleten és nyugaton. James vezetésével 14-8-at ment ebben a periódusban a Cleveland Cavaliers, ami alatt az ohióiak ikonja 29.6 pontot, 9.4 pattanót és 9.5 gólpasszt átlagolt. Davis 13-8-cal zárta az alapszakaszt a Pelicansszel, neki pedig 28.2 pont, 11.1 pattanó és 3.65 blokk voltak a mutatói ez idő alatt.

A hónap újoncai Ben Simmons és Donovan Mitchell lettek. A Philadelphia Sixers elsőéves játékosa 20-3-at produkált csapatával ebben az időszakban (ez a liga legjobbja volt), az ausztrál irányító neve mellé pedig átlagban 13.7 pont, 9.3 pattanó és 10.1 gólpassz került mérkőzésenként. A Utah Jazz hátvédje 17-4-es mérleget hozott az idény végén (holtversenyben nyugat legjobbját), és 22.8 pont, 4.4 pattanó és 4.2 gólpassz voltak a statisztikái.

A hónap edzői trófeákat az újoncok trénerei, Brett Brown és Quin Snyder kapták - a csapatok március-áprilisban elért mérlegeit az előbb leírtuk.

Mike Vorkunov (The Athletic) információi szerint a New York Knicks magasembere, Enes Kanter tényleg hajlik afelé, hogy kilépjen jövő évi, 18.6 millió dolláros játékosopciójából. A török játékos állítólag maradna New Yorkban, de hosszútávú szerződést akar, nem 1 éveset.

A Phoenix Suns egyik legendája, Dan Majerle az AZ Central munkatársának elárulta, hogy Ryan McDonough GM megkereste már, hogy üljenek le interjúzni a vezetőedzői posztról, de visszautasította a lehetőséget, mert a Grand Canyon Egyetemen akar maradni. Egyáltalán nem zárja ki azt, hogy a jövőben a Sunsnál dolgozzon, de vannak még olyan dolgok, amiket szeretne elérni jelenlegi munkahelyén.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue azt nyilatkozta, hogy bár a korábbiak során 9 fős rotációt alkalmaztak a PO-ban, most úgy néz ki, hogy 10 főt fog forgatni a rájátszásban.

A végére pedig egy kis érdekesség: a liga sorozatban negyedjére döntötte meg a nézőcsúcsot, ebben az idényben több mint 22.1 millióan nézték a helyszínen a mérkőzéseket - átlagban 17987-en, tavaly 17884-en látták, az volt az eddigi rekord. Az online eladások 25%-kal nőttek, a közösségi médiában pedig 9%-kal nőtt a "követők" száma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus