Hírmorzsák 2018-04-15 (12:00)

Kawhi Leonardra a Clippers is rámegy a nyáron. Popovich azt hitte, felkészültek, de tévedett. Draymond Green szerint sokan elfelejtik, mire képes a Warriors, de majd ők megmutatják. Anthony Davis nagyon örült karrierje első PO-sikerének. Steph Curry-t egy hét múlva vizsgálják. Love szerint a LeBron körüli bizonytalanság hatással lehet a Cavs rájátszásbeli teljesítményére. A Sixers tulajdonosa szerint hosszútávú tökéletességet akarnak - beszélt Hinkie-ről és Colangelóról is. Fizdale jövő héten interjúzik a Sunsszal és a Knicksszel. A New York vezetősége szerint 3-5 évbe is telhet az újjáépülés. Porzingis egyelőre a felépülésre koncentrál, nem a Knicks jövőjére. Pelinka szerint nem lesz sorsdöntő a Lakers számára a 2018-as nyár. Jerian Grant és Zipser is távoznak a Bullstól? Mike Miller is a Memphis Egyetem kispadján.

Sam Amick (USA Today) egy, a helyzethez közeli forrásból úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers arra készül, hogy komolyan rámenjen Kawhi Leonardra csere útján, ha a San Antonio Spurs elérhetővé teszi sztárját a nyár folyamán. Amick cikkében felmerült, hogy a Clippers felajánlhatja mindkét idei elsőkörösét további játékosokkal karöltve, de nem Jerry Westék lesznek az egyetlenek, akik rámozdulnak Leonardra, ha tényleg megpróbálja őt elboltolni a Spurs.

Az a Spurs, amelyet 21 ponttal ütött ki a Golden State Warriors az első körös párharc első találkozóján. A mérkőzést követően Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy úgy érezte az összecsapást megelőzően, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészültek, de tévedett. Az első negyedben egyáltalán nem követték a megbeszélteket védekezésben, márpedig az elég rossz kombináció, ha ilyen védelem mellé még nem is dobnak jól a túloldalon.

A Warriorstól Draymond Green elmondta, hogy a Golden State egy bajnokcsapat, tudják, mi kell ahhoz, hogy az idény ezen szakaszában győzzenek, és szeretnének megint a csúcsra kerülni attól függetlenül, hogy sokan azt mondják, hogy kiégtek, nem annyira egységesek, nem tudnak nyerni Steph Curry nélkül, és már nem ugyanaz a csapat, mint volt. Nyertek mérkőzéseket, párharcot is Curry nélkül, de akkor is sikeresek voltak, mikor sem Durant, sem ő, sem Klay Thompson, sem a vezetőedzőjük nem volt bevethető. Sokan elfelejtik, hogy mire képesek, de meg fogják mutatni.

Ide kapcsolódik, hogy Steph Curry felépülése jól halad, ahogy azt már láthattátok délelőtt, és egy hét múlva fogják megvizsgálni újra, hogy pályára léphet-e.

A New Orleans Pelicans legyőzte a Portland TrailBlazerst idegenben - ez volt a gárda első PO-beli sikere 2011 óta, és Anthony Davis pályafutásának első győzelme a rájátszásban. A gárda sztárja azt nyilatkozta, hogy nagyon jó érzés volt, hogy végre ezen is túl van, és nyerni tudtak. Azt is hozzátette, hogy ennek itt most vége, és kedden megpróbálnak megint diadalmaskodni.

A Cleveland Cavaliers magasembere, Kevin Love még pénteken nyilatkozta az ESPN-nek, hogy természetesen hatással lehet LeBron James esetleges nyári távozása, illetve az ezzel kapcsolatos bizonytalanság a Cavs PO-jára, de csak egy valaki tudja, hogyan dönt majd James, ez az illető pedig ő maga. Szeretnének sokáig menetelni a rájátszásban, de ez nemcsak LeBronon múlik, hanem mindannyiukon, beleértve a szakmai stábot is - tartaniuk kell magukat az előre megbeszéltekhez, a taktikai utasításokhoz és a begyakoroltakhoz. Love még egyszer elmondta, hogy a James jövője körüli kérdőjelek hatással lehetnek a teljesítményükre, de ő nem erre koncentrál. Saját magáról azt mondta, hogy eddig minden lehetséges időpontban felmerült, hogy elcserélik, és szerinte ez a jövőben is így lesz - jó érzés, hogy többen is szeretnék megszerezni, de nagyon élvezi a clevelandi karrierjét és azt, hogy folyamatosan bajnokesélyesek. Úgy érzi Love, hogy soha nem fognak leállni ezek a cserepletykák, de belenyugodott már ebbe - bármi is történjen majd a jövőben, most csak arra koncentrál, hogy nyerjen.

A Philadelphia Sixers elnöke, Josh Harris Jeff Zillgittnek (USA Today) elmondta, hogy ahogyan az élet minden területén, úgy a kosárlabdában is a tökéletességre törekednek - mindig az volt a céljuk, hogy elit csapatot építsenek fel. Harris szerint nem lehet lerövidíteni az újjáépülési periódust, ha egy olyan klubot akarnak létrehozni, amely hosszútávon is a legjobbak közé tartozik - az idei szezon egy jel, ami arra mutat, hogy ebbe az irányba haladnak. Megkérdezték Harristől, hogy mekkora ebben Sam Hinkie szerepe, amire azt mondta a tulaj, hogy Hinkie egy hatalmas stratéga, és a lehető legjobb helyzetbe hozta a franchise-t, hogy sikeres legyen az újjáépülés. Emellett olyan embereket is vitt a klubhoz, akik még mindig velük vannak - továbbra is kiváló kapcsolatot ápolnak vele, és nagyon örülnek annak, hogy ő is ennek az egésznek a része volt. Harris viszont azt is elmondta, hogy Bryan Colangelo a tökéletes GM most számukra, mert már nem rebuildelni kell, hanem a legjobbak közé kerülni, szabadügynököket az együtteshez csábítani, és ebben igazán jó Colangelo.

A Memphis Grizzliestől szezon közben menesztett David Fizdale a jövő hét folyamán leül beszélgetni a New York Knicksszel és a Phoenix Sunsszal is, de a Charlotte Hornets is érdeklődik iránta - mindhárom gárda az alapszakasz végét követően rúgta ki trénerét.

A New York vezetősége a héten kijelentette, hogy az újjáépülés 3-5 évet is igénybe vehet, ezt követően kérdezték a média képviselői Kristaps Porzingist. A lett sztár azt mondta, hogy türelmetlen ember, és a kis dolgokban is az, de tudja, hogy a térdsérülésével és a rehabjával türelmesnek kell lennie - most ezen jár az esze, mással nem igazán foglalkozik. Ha ilyen eset történik valakivel, akkor csak a következő lépés számít, és majd akkor foglalkozik a klub újjáépülésével, ha felépült és egészséges. Továbbra is imádja a franchise-t és a várost, de most tényleg csak a térdével foglalkozik. Az edzőkérdésről is kérdezték, amire ugyanezt válaszolta: túlságosan elfoglalt a térdével, hogy ő adjon tanácsokat a menedzsmentnek. Biztos abban, hogy a vezetőség jó döntést fog hozni, és hosszútávon tudnak építkezni, bízniuk kell ebben és Steve Millsékben.

A Los Angeles Lakersnél is fontos nyár elé néznek, de Rob Pelinka GM elmondta, hogy egyáltalán nem tekinti a siker lakmuszpapírjának a 2018-as off-szezont - ha nem sikerül leigazolniuk az általuk kinézett játékosokat, akkor az aranysárga-lilák akár 2019-re is továbbvihetik sapka alatti helyüket, amikor Kawhi Leonard és Klay Thompson lesznek szabadügynökök. Pelinka szerint nem egy pont dönti el azt, hogy merre indul el a franchise - a jelenlegi állományukban is ott van a továbbfejlődés lehetősége, és van egy folyamat, amelyet tovább fognak folytatni, függetlenül attól, hogy mi történik idén júliusban. Magic Johnson elnök elmondta, amit egyébként már többször is, hogy nem fognak leigazolni egy játékost csak azért, hogy elmondhassák, szerződtettek valakit.

A Chicago Sun-Times értesülései szerint Paul Zipser és Jerian Grant is távoznak majd a Chicago Bullstól a nyár folyamán. A németnek lenne még egy csapatopciója a következő idényre, de úgy tűnik, azt nem hívja le a Bulls, így szabadügynök lesz, míg Grantet megpróbálják elcserélni John Paxsonék, miután Cameron Payne átvette a csereirányító szerepkörét.

A végére pedig a Memphis Egyetem maradt, ahol Penny Hardaway vezetőedző új segédedzője Mike Miller lett, egyre több tehát a volt NBA-s a kispadon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus